Сливовий пиріг
Що ж смачненьке можна приготувати із слив? Пропонуємо вам спекти приголомшливо ароматний і напрочуд ніжний сливовий пиріг, перед яким ніхто не зможе встояти!
Інгредієнти:
слива - 15 шт.;
цукор - 15 ст.;
цукор ванільний - 3 г;
яйце - 2 шт.;
молоко - 60 мл;
вершкове масло - 150 г;
борошно - 1 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Яйця розтираємо з половиною порції цукру і додаємо ванільний цукор. Потім вливаємо молоко, кладемо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Далі поступово всипаємо борошно і розпушувач. Ще раз гарненько розмішуємо. Тісто має бути однорідним і тягучим.
Тепер беремо сливи, миємо, розрізаємо на половинки і акуратно виймаємо кісточки. У сковороді розтоплюємо шматочок масла, додаємо залишився цукровий пісок і, помішуючи лопаткою, доводимо його до карамельного стану. Знімаємо сковороду з плити і відразу ж викладаємо в неї сливи розрізом вниз. Зверху акуратно виливаємо тісто і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 40 хвилин. Готовий пиріг виймаємо і залишаємо відпочити хвилин на 20. Потім накриваємо відповідної за розміром тарілкою, перевертаємо і обережно знімаємо сковороду.
Інгредієнти:
цукор - 200 г;
вершкове масло - 200 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
борошно - 15 склянки;
яйце - 2 шт.;
цедра лимона;
слива - 15 шт.
Приготування
Сливи миємо, обсушуємо і починаємо замішувати тісто. Для цього змішуємо злегка розтоплене масло і пів склянки цукру, додаємо просіяне борошно з розпушувачем і яйця. Все перемішуємо і кладемо терту лимонну цедру. Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розподіляємо його рівномірним шаром по формі, формуючи невисокі бортики. Сливи розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Викладаємо їх на тісто і присипаємо зверху цукром. Випікаємо пісочний пиріг в попередньо розігрітій до 220°С духовці близько півгодини.
Інгредієнти:
яйце - 5 шт.;
цукор - 15 ст.;
борошно - 15 склянки;
лікер - для просочення;
сливове варення - 300 мл
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до утворення пишної піни. Потім поступово додаємо невеликими порціями борошно і перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки і ставимо на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім перевертаємо готовий корж на тарілку, просочуємо солодким лікером і рясно змащуємо сливовим варенням. За бажанням можете посипати пиріг з сливовим варенням цукровою пудрою.
Сливовий пиріг перевертиш
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розтираємо з половиною порції цукру і додаємо ванільний цукор. Потім вливаємо молоко, кладемо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Далі поступово всипаємо борошно і розпушувач. Ще раз гарненько розмішуємо. Тісто має бути однорідним і тягучим.
Тепер беремо сливи, миємо, розрізаємо на половинки і акуратно виймаємо кісточки. У сковороді розтоплюємо шматочок масла, додаємо залишився цукровий пісок і, помішуючи лопаткою, доводимо його до карамельного стану. Знімаємо сковороду з плити і відразу ж викладаємо в неї сливи розрізом вниз. Зверху акуратно виливаємо тісто і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 40 хвилин. Готовий пиріг виймаємо і залишаємо відпочити хвилин на 20. Потім накриваємо відповідної за розміром тарілкою, перевертаємо і обережно знімаємо сковороду.
Сливовий пиріг з пісочного тіста
Інгредієнти:
Приготування
Сливи миємо, обсушуємо і починаємо замішувати тісто. Для цього змішуємо злегка розтоплене масло і пів склянки цукру, додаємо просіяне борошно з розпушувачем і яйця. Все перемішуємо і кладемо терту лимонну цедру. Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розподіляємо його рівномірним шаром по формі, формуючи невисокі бортики. Сливи розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Викладаємо їх на тісто і присипаємо зверху цукром. Випікаємо пісочний пиріг в попередньо розігрітій до 220°С духовці близько півгодини.
Пиріг зі сливовим варенням
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до утворення пишної піни. Потім поступово додаємо невеликими порціями борошно і перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки і ставимо на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім перевертаємо готовий корж на тарілку, просочуємо солодким лікером і рясно змащуємо сливовим варенням. За бажанням можете посипати пиріг з сливовим варенням цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг зі сливами
Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам