Що ж смачненьке можна приготувати із слив? Пропонуємо вам спекти приголомшливо ароматний і напрочуд ніжний сливовий пиріг, перед яким ніхто не зможе встояти!
Сливовий пиріг перевертиш
Інгредієнти: слива - 15 шт.; цукор - 15 ст.; цукор ванільний - 3 г; яйце - 2 шт.; молоко - 60 мл; вершкове масло - 150 г; борошно - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Яйця розтираємо з половиною порції цукру і додаємо ванільний цукор. Потім вливаємо молоко, кладемо розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Далі поступово всипаємо борошно і розпушувач. Ще раз гарненько розмішуємо. Тісто має бути однорідним і тягучим.
Тепер беремо сливи, миємо, розрізаємо на половинки і акуратно виймаємо кісточки. У сковороді розтоплюємо шматочок масла, додаємо залишився цукровий пісок і, помішуючи лопаткою, доводимо його до карамельного стану. Знімаємо сковороду з плити і відразу ж викладаємо в неї сливи розрізом вниз. Зверху акуратно виливаємо тісто і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 40 хвилин. Готовий пиріг виймаємо і залишаємо відпочити хвилин на 20. Потім накриваємо відповідної за розміром тарілкою, перевертаємо і обережно знімаємо сковороду.
Сливовий пиріг з пісочного тіста
Інгредієнти: цукор - 200 г; вершкове масло - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 15 склянки; яйце - 2 шт.; цедра лимона; слива - 15 шт. Приготування Сливи миємо, обсушуємо і починаємо замішувати тісто. Для цього змішуємо злегка розтоплене масло і пів склянки цукру, додаємо просіяне борошно з розпушувачем і яйця. Все перемішуємо і кладемо терту лимонну цедру. Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розподіляємо його рівномірним шаром по формі, формуючи невисокі бортики. Сливи розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Викладаємо їх на тісто і присипаємо зверху цукром. Випікаємо пісочний пиріг в попередньо розігрітій до 220°С духовці близько півгодини.
Пиріг зі сливовим варенням
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; цукор - 15 ст.; борошно - 15 склянки; лікер - для просочення; сливове варення - 300 мл Приготування Яйця збиваємо з цукром до утворення пишної піни. Потім поступово додаємо невеликими порціями борошно і перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випічки і ставимо на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім перевертаємо готовий корж на тарілку, просочуємо солодким лікером і рясно змащуємо сливовим варенням. За бажанням можете посипати пиріг з сливовим варенням цукровою пудрою.