Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пастила з вишні

Пастила з вишні

16-03-2015, 13:20
1 943
Пастила з вишні
Пастила - це не тільки смачне, але й винятково корисне ласощі. Готують її з яблук , персиків, смородини, агрусу, малини. А ми зараз розповімо, як приготувати пастилу в домашніх умовах з вишні.

Рецепт пастили з вишні


Інгредієнти:

  • вишня - 2 кг.


  • Приготування
    Отже, як робити пастилу з вишні без цукру. Для початку вибираємо тільки добре виспевшие ягоди. Моєму їх, кісточки видаляти не потрібно. Висипаємо вишню в каструлю і злегка її розминаємо, щоб з'явився сік. Тепер закриваємо каструлю кришкою і на невеликому вогні варимо близько півгодини, періодично помішуючи. Після цього вишню знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин 10. Тепер зливаємо отриману масу в друшляк з великими дірочками і протираємо, поки в друшляку не залишаться тільки кісточки. Отриману м'якоть гарненько перемішуємо.
    Тепер беремо гладкий металевий лист з рамочкою близько 1 см у висоту і змащуємо його соняшниковою олією без запаху. Наливаємо на лист вишневу масу шаром товщиною близько 5 мм і відправляємо лист в теплу духовку або на сонці підсихати. Простояти лист так повинен 10-12 годин. Але тут справа смаку - якщо хочете, щоб пастила вийшла сухішим - потримати можна ще довше. Після цього розрізаємо ласощі на кілька частин, перевертаємо їх на зворотний бік і сушимо ще стільки ж часу. Пастилу з вишні можна зберігати в поліетиленових пакетах в прохолодному місці.

    Як зробити пастилу з вишні з цукром?


    Інгредієнти:

  • вишня - 1 кг;

  • цукор - 150 р.


  • Приготування
    Пастила з вишні

    Вишню моєму, просушуємо і відокремлюємо кісточки від м'якоті. Ягоди разом з утворився соком поміщаємо в каструлю і на повільному вогні проварюємо хвилин 15. Після цього отриману масу за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Тепер додаємо цукор (до речі, його може бути більше або менше, ніж зазначено в рецепті) і суміш уварюють до загусання. Періодично потрібно помішувати, щоб не пригоріла. На цей процес піде близько 10 хвилин. Розливаємо масу шаром близько 5 мм по тефлоновому листу сушарки. При температурі 60 градусів процес сушіння займе 9 годин. Знімаємо лист пастили, ріжемо його на шматочки, звертаємо з них трубочки, які кладемо в банку або пакет і відправляємо на зберігання в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з груш
    Пастила з груш
    Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
    Пастила з агрусу
    Пастила з агрусу
    Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
    Пастила з сливи
    Пастила з сливи
    Пастила - це ніжне й ароматне ласощі, улюблене і дорослими і дітьми. Вся корисність і цінність її в тому, що готуватися тільки з натуральних
    Пастила з абрикосів
    Пастила з абрикосів
    Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
    Фруктова пастила в домашніх умовах
    Фруктова пастила в домашніх умовах
    Іноді так хочеться побалувати діток і себе чим-небудь солоденьким і корисним. Для цього відмінно підійде фруктова пастила, приготовлена в домашніх
    Пастила з чорної смородини
    Пастила з чорної смородини
    Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо