Пастила - традиційна російська солодкість, алича - цілком звичний для наших просторів плід, від того, чому б не об'єднати обидві ці складові в одне приголомшливе блюдо, яке досить просто готується будинку з мінімуму інгредієнтів.
Як зробити пастилу з аличі, ми розберемося в цій статті.
Рецепт пастили з аличі
Процес приготування аличі хоч і не потребує особливих кулінарних навичок, але займає достатній обсяг часу, так що запасаємося терпінням і приступаємо до готування.
Інгредієнти: алича - 2 кг; мед - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати пастилу з аличі, ягоди аличі моєму і перебираємо, заздалегідь видаляємо кісточки і поміщаємо половинки плодів у казан без води. Постійно перемішуючи ягоди, чекаємо моменту, коли почне виділятися сік, збираємо його ополоником в окремий посуд. Аличевий сік можна закрити на зиму, або просто зберігати в холодильнику, розбавляючи водою перед вживанням. Як тільки ягоди перестануть давати сік, ви побачите, що в казані залишилося лише пюре зі шкурками - основа для майбутнього десерту. Спробуйте пюре, якщо його солодкість вас влаштовує, то мед додавати не варто.
Дно дека для випікання вистелити пергаментним папером, злегка змащеній маслом, зверху тонким шаром (близько 2 см) розподіліть
пюре і відправте його сушитися в духовці на мінімальному спеки. Якщо на вулиці літо, то викладіть десерт на обтягнутий клейонкою деко і залиште на сонці на 5-10 днів, до повного висихання.
Отже, ми розібралися з тим, як робити базову пастилу з аличі, тепер урізноманітнити рецепт ви можете, додаючи до вашого ласощів горішки, цукати або сухофрукти. Такий легкий десерт може стати доповненням до пряним і ароматним страв на кшталт плову з яловичини також його слід давати дітям, адже пастила - десерт не тільки смачний, але і корисний.