Вернуться назад Распечатать

Пастила з чорної смородини

Пастила з чорної смородини
Зазвичай пастила готується з плодів яблук, груш, або айви, однак коли справа доходить до ягідного варіанту знаменитої солодощі, то чорна і червона смородина поза конкуренцією. Якщо за літо ви назбирали пристойний урожай і не знаєте куди подіти решту ягід, то ми розповімо вам, як приготувати пастилу з смородини.

Домашня пастила з смородини


Смородинова пастила готується елементарно просто, однак її висушування займає достатню кількість часу, так що запасайтеся терпінням і приступайте до приготування.
Інгредієнти:

  • чорна смородина - 1 кг;

  • цукор - 600 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити пастилу з смородини, ягоди перебираємо і промиваємо, пюрируем в блендері. Ягідне пюре виливаємо в сотейник і ставимо на вогонь, нагріваємо вміст сотейника приблизно до 60 градусів. Тепле смородинове пюре протираємо через сито і знову повертаємо на вогонь, присмачивши цукром. Доводимо масу для майбутньої пастили до загустіння, охолоджуємо до кімнатної температури і збиваємо міксером, щоб зробити пастилу більш ніжною і повітряної.
    Пергамент змащуємо олією з допомогою серветки і виливаємо смородинове пюре тонким шаром в 05 див. Сушимо домашню пастилу у духовці при 60 градусах 5-6 годин. Далі ділимо десерт на порційні шматки і знову повертаємо в духовку. Готова пастила виходить досить пружною і не липне до рук.

    Рецепт пастили з чорної і червоної смородини


    Інгредієнти:

  • чорна смородина - 300 г;

  • червона смородина - 300 г;

  • мед - 300 р.


  • Приготування
    Ягоди червоної і чорної смородини перебираємо і моєму. Пюрируем смородину за допомогою блендера і протираємо через сито. Якщо бажаєте отримати злегка терпкий пастилу, то ягоди можна не перетирати.
    Пастила з чорної смородини
    Готове пюре ставимо на плиту, змішуємо з медом і тримаємо до загустіння. Повністю остиглу пастилу виливаємо тонким шаром на змащений рослинним маслом пергамент і відправляємо в теплу духовку. На застигання пастили піде близько 6 годин, після чого ласощі можна ділити на порції і досушувати на сонці. Зберігати пастилу необхідно в сухому прохолодному місці, інакше вона знову набуде колишню липкість і м'якість.
    В такому рецепті можна використовувати не тільки смородину, чудово підійдуть ягоди малини, полуниці, трохи агрусу, словом, все, що знайшли на городі. Технологія приготування страви не змінюється в залежності від складу, хоча замість просушування в духовці в сонячний день можна сушити ласощі на балконі або у дворі.