Варення з смородини з апельсинами
Останнім часом у деяких країнах варити домашнє варення стало своєрідною модою. Варення, звичайно, не можна назвати особливо корисним продуктом за наявності цукру і з-за того, що значна частина корисних речовин, що містяться у фруктах-ягодах, руйнується в процесі термічної обробки. Однак слід зауважити, що варення - все ж один із найбільш популярних традиційних методів консервації, варення до чаю, безумовно, корисніше цукру, ну і, зрештою, іноді банально хочеться побалувати себе чимось особливим.
Оскільки в даний час немає проблеми знайти в продажі різні фрукти з теплих екзотичних країн, з'явилася тенденція поєднувати в вареннях місцеві фрукти з привізними. Ну що ж, цілком цікаве рішення, отакий вишукування для здивування гостей і домашніх, яскравий прояв кулінарної креативності. Нове завжди цікаво. Крім того, варення з несподіваними смаками можуть знадобитися для приготування кондитерських виробів.
Інгредієнти:
смородина чорна - 1 кг;
апельсини - 2 шт.;
цукор-пісок - 15 кг.
Приготування
Спочатку ретельно переберемо ягоди, видалимо випадково потрапили листочки, помістимо в сито і промиємо холодною водою, після чого викладемо вільно на серветку. Апельсини ретельно вимиємо і ошпарим окропом, потім разрежем на часточки, не знімаючи шкірки. Кісточки виберемо.
Тепер смородину і апельсинові часточки пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
Далі можна діяти за одним із способів, «холодного» або «гарячого», перший, зрозуміло, переважніше, оскільки зберігається максимум корисних речовин, у тому числі, і вітамін С, необхідний організму людини.
«Холодний» спосіб. Закладаємо підготовлену смородине-апельсинову масу в стерилізовані банки, надягаємо на банки пластикові кришки і зберігаємо в холодильнику.
«Гарячий» спосіб підійде тим, у кого немісткий холодильник. Підготовлену масу нагріваємо майже до закипання або тримаємо на водяній бані протягом 20 хвилин. Потім нанизуємо або закручуємо кришки. Можна просто закласти холодну масу в банки і простерилізувати в тазі з водою.
Щоб уникнути можливої появи плісняви на поверхні, вирізаємо з паперу кружок розміром трохи більше горлечка банки, змочуємо його горілкою і щільно укладаємо на поверхню варення зі смородини (після чого надягаємо або закручуємо кришку).
Діючи приблизно таким же способом, можна зварити варення з червоної смородини з малиною і апельсином. Розрахунок інгредієнтів майже такий же, як у першому рецепті (див. вище), тільки візьміть по 05 кг смородини і малини. Малину краще не пропускати через м'ясорубку, а протерти через сито.
Інгредієнти:
смородина червона - 1 кг;
цукор-пісок - 1-15 кг;
апельсин - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
банани.
Приготування
Потрібні банки місткістю не більше 750 мл, а краще - по 05 л. Спочатку перебрану смородину засипаємо цукром, перемішуємо і даємо постояти. Коли смородина пустить сік, додаємо в ємність сік апельсина і ще раз перемішуємо. На дно кожної банки (зрозуміло, стерилізованої пором) закладаємо шматочки очищеного банана, збризкуємо їх соком лимона і зверху закладаємо суміш з смородини з цукром з соком апельсина. Зверху засипаємо цукор під горлечко банки. Треба щоб цукор утворив кірку. Надягаємо на банки пластикові кришки і поміщаємо в холодильник. Якщо через тиждень цукрова скоринка розчинилася, висипаємо ще цукру.
Не думається, що хто-небудь буде заготовляти таке варення у великих кількостях, (а для 2-4 банок, швидше за все, знайдеться місце в холодильнику), зате, завдяки «холодним» способом ми збережемо всі вітаміни та інші корисні речовини у вихідних фруктах-ягодах. Крім того, шматочки банана збережуть форму.
Оскільки в даний час немає проблеми знайти в продажі різні фрукти з теплих екзотичних країн, з'явилася тенденція поєднувати в вареннях місцеві фрукти з привізними. Ну що ж, цілком цікаве рішення, отакий вишукування для здивування гостей і домашніх, яскравий прояв кулінарної креативності. Нове завжди цікаво. Крім того, варення з несподіваними смаками можуть знадобитися для приготування кондитерських виробів.
Варення з чорної смородини з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку ретельно переберемо ягоди, видалимо випадково потрапили листочки, помістимо в сито і промиємо холодною водою, після чого викладемо вільно на серветку. Апельсини ретельно вимиємо і ошпарим окропом, потім разрежем на часточки, не знімаючи шкірки. Кісточки виберемо.
Тепер смородину і апельсинові часточки пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
Далі можна діяти за одним із способів, «холодного» або «гарячого», перший, зрозуміло, переважніше, оскільки зберігається максимум корисних речовин, у тому числі, і вітамін С, необхідний організму людини.
«Холодний» спосіб. Закладаємо підготовлену смородине-апельсинову масу в стерилізовані банки, надягаємо на банки пластикові кришки і зберігаємо в холодильнику.
«Гарячий» спосіб підійде тим, у кого немісткий холодильник. Підготовлену масу нагріваємо майже до закипання або тримаємо на водяній бані протягом 20 хвилин. Потім нанизуємо або закручуємо кришки. Можна просто закласти холодну масу в банки і простерилізувати в тазі з водою.
Щоб уникнути можливої появи плісняви на поверхні, вирізаємо з паперу кружок розміром трохи більше горлечка банки, змочуємо його горілкою і щільно укладаємо на поверхню варення зі смородини (після чого надягаємо або закручуємо кришку).
Діючи приблизно таким же способом, можна зварити варення з червоної смородини з малиною і апельсином. Розрахунок інгредієнтів майже такий же, як у першому рецепті (див. вище), тільки візьміть по 05 кг смородини і малини. Малину краще не пропускати через м'ясорубку, а протерти через сито.
«Холодне» варення з червоної смородини з апельсинами і бананами
Інгредієнти:
Приготування
Потрібні банки місткістю не більше 750 мл, а краще - по 05 л. Спочатку перебрану смородину засипаємо цукром, перемішуємо і даємо постояти. Коли смородина пустить сік, додаємо в ємність сік апельсина і ще раз перемішуємо. На дно кожної банки (зрозуміло, стерилізованої пором) закладаємо шматочки очищеного банана, збризкуємо їх соком лимона і зверху закладаємо суміш з смородини з цукром з соком апельсина. Зверху засипаємо цукор під горлечко банки. Треба щоб цукор утворив кірку. Надягаємо на банки пластикові кришки і поміщаємо в холодильник. Якщо через тиждень цукрова скоринка розчинилася, висипаємо ще цукру.
Не думається, що хто-небудь буде заготовляти таке варення у великих кількостях, (а для 2-4 банок, швидше за все, знайдеться місце в холодильнику), зате, завдяки «холодним» способом ми збережемо всі вітаміни та інші корисні речовини у вихідних фруктах-ягодах. Крім того, шматочки банана збережуть форму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Джем з малини - рецепт
Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити