Зараз в магазинах можна купити практично все, починаючи від готових джемів, варення, конфітюрів повидла і т. п. Але ми пропонуємо вам сьогодні приготувати джем з різних ягід в домашніх умовах. Він, безсумнівно, вийде набагато смачніше, ніж готовий, і в ньому точно не буде ніяких ароматизаторів, консервантів, загусників.
Варення зі сливи на зиму
Інгредієнти: слива - 500 г; коричневий цукор - 250 г; мигдаль - 100 г; сухе біле вино - 130 мл; кориця - 4 палички; мелена кориця - 1 ч. ложка. Приготування Сливи промиваємо, позбавляє від кісточок і нарізаємо часточками. Всі інгредієнти змішуємо у формі для випічки і залишаємо на годину постояти. Потім відправляємо ягоди в духовку і випікаємо при температурі 170 градусів 50 хвилин. Готову масу трохи охолоджуємо і перетираємо через сито. Розкладаємо джем по ємностей і прибираємо до повного застигання у холодильник.
Джем на зиму з полуниці
Інгредієнти: полуниця - 1 кг; цукор - 1 кг. Приготування Отже, полуницю перебираємо, промиваємо і викидаємо на друшляк. Потім видаляємо плодоніжки, перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо половиною порції цукру. Залишаємо полуницю приблизно на 12 годин, щоб вона пустила сік. Після закінчення цього часу обережно зливаємо в окремий посуд виділився сік, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо сироп до кипіння і варимо близько 5 хвилин, періодично знімаючи з'явилася пінку. Далі кидаємо ягоди і варимо полуничний джем 30-35 хвилин. Готове ласощі розливаємо в гарячому вигляді по підготовленим чистим баночках і закатуємо. Після цього перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.
Варення з агрусу на зиму
Інгредієнти: агрус - 1 кг; вода - 100 мл; цукор - 800 р. Приготування Агрус промиваємо, очищаємо від плодоніжок і обсушуємо рушником. Потім наколюємо ягоди зубочисткою, кладемо в каструлю, доливаємо трохи води і кип'ятимо, постійно помішуючи. Далі всипаємо цукор і варимо агрус до тих пір, поки маса не загусне. Далі готовий джем остуджуємо і розливаємо в стерилізовані банки.
Джем з малини на зиму
Інгредієнти: малина - 1 кг; цукор - 15 кг; желатин - 3 г; вода - 300 мл; кислота лимонна - 10 р. Приготування Підготовлені ягоди викладаємо в варильну посуд, засипаємо цукром, вливаємо воду і доводимо суміш на слабкому вогні до кипіння. Желатин заливаємо невеликою кількістю води і залишаємо на 10 хвилин, щоб він розчинився. Ближче до кінця варіння додаємо в ягідну суміш розчинений у воді желатин і лимонну кислоту. Після цього джем з малини можна закочувати в банки.