Желе з агрусу - приголомшливо смачне і корисне ласощі, яке готується досить швидко. Приготувавши його, ви неодмінно здивуйте своїх гостей і родичів. Ми розповімо вам, як зварити желе з агрусу в домашніх умовах і зробити його неповторним і оригінальним.
Прозоре желе з агрусу
Інгредієнти: агрус - 1 кг; лимон - 1 шт.; цукровий пісок - за смаком; вода - 125 л. Приготування Вичавлюємо сік з лимона, а аґрус готуємо і нарізаємо половиночками. У каструлю наливаємо воду, додаємо лимонний сік і викладаємо ягоди. Варимо масу на повільному вогні хвилин 20. А цим часом беремо сито, накриваємо його марлею, складеною в багато шарів. Гарячу ягідну суміш перекладаємо в сито і залишаємо стікати на всю ніч. Отриманий сік виливаємо в каструльку, додаємо за смаком цукор і проварюємо на сильному вогні хвилин 5. Потім знімаємо желе з вогню і відразу ж проціджуємо через дрібне ситечко. Далі розливаємо ласощі за підготовленим заздалегідь баночках, закорковуємо і зберігаємо в прохолодному місці.
Желе з агрусу на зиму зі смородиною
Інгредієнти: агрус - 2 кг; чорна смородина - 500 г; цукор - 1 кг; вода - 1 ст. Приготування Агрус і чорну смородину промиваємо, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо для розпарювання на маленький вогонь. Нагріваємо ягоди до тих пір, поки вони не дадуть сік. Після цього знімаємо каструлю з плити і ставимо для охолодження в таз з холодною водою.
Далі добре розминаємо все толкушкой, перекладаємо отриману масу в друшляк з марлею і віджимаємо сік. Потім зважуємо його, ставимо на вогонь і уварюємо приблизно на 40% від його початкового ваги, постійно заважаючи і знімаючи накип. Тепер всипаємо цукор з розрахунку на 1 кілограм соку - 1 кілограм цукру. Все ретельно перемішуємо, доводимо желе до кипіння, проварюємо хвилин 5-10 і розливаємо в стерильні сухі банки. Залишаємо до повного охолодження на 2 дні, а потім закриваємо гвинтовими кришками.
Рецепт желе з агрусу
Інгредієнти: аґрус - 700 г; цукор - 500 г; ківі - 3 шт.; добавка з пектином желфикс - 1 пакетик. Приготування Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти: агрус промиваємо і очищаємо від плодоніжок, а з ківі зрізаємо шкірку. Потім перекручуємо ягоди і фрукти через м'ясорубку, додаємо цукор, розмішуємо. Викладаємо суміш у каструлю, доводимо до кипіння і кидаємо добавку з пектином і трохи проварюємо, до загустіння. Після цього розливаємо желе по баночках і прибираємо в холодильник.