Наливка з ягід
Легка наливка з ягід - улюблений напій багатьох дам. Приємний ягідний смак завжди створює якесь відчуття затишку і тепла, якого може не вистачати в холодну пору року. Але не обов'язково бігти за пляшкою наливки в найближчий маркет, адже після прочитання цієї статті ви зможете готувати ягідний напій самостійно, тому, що далі ми поговоримо про те, як приготувати наливку з ягід в домашніх умовах.
Почнемо, мабуть, з самого простого рецепту ягідної наливки на основі горілки. Якісна горілка куди краще очищена, ніж спирт, а це значить, що посиденьки за чаркою напою на її основі пройдуть без наслідків. Тим більше, горілку куди легше купити, ніж достатня кількість спирту.
Інгредієнти:
горілка - 2 л;
цукор - 1 кг;
полуниця - 350 г;
малина - 350 г;
лохина - 350 г;
смородина - 350 р.
Приготування
Полуницю ретельно миємо, очищаємо від плодоніжок і обсушуємо. Кладемо ягоди на дно емальованої, пластиковій або скляній посуду, після чого посипаємо 250 грамами цукру і накриваємо горло банки марлею. Залишаємо ягоди перебродити з цукром у теплому місці десь на 2 тижні. Тепер додаємо до полуниці малину і лохину, знову засипаємо все 250-300 грамами цукру і накриваємо банку марлею, а потім додаємо смородину. Після того, як смородинові ягідки будуть додані, залишається всипати цукор, що залишився і залишити ягідну масу в теплі ще на 2 тижні. Тепер ягідну масу можна заливати горілкою і залишати на місяць у прохолоді: погріб ідеально підійде для настоювання напою.
Готову ягідну наливку залишається лише процідити через кілька шарів марлі і розлити по пляшках. Перед подачею наливка з різних ягід повинна настоятися 2-3 місяці в прохолоді.
Інгредієнти:
ягоди агрусу - 1 г;
малина - 250 г;
спирт (70%) - 2 л.
Приготування
Ягоди агрусу насипаємо в банку або пляшку, заповнюючи обрану ємність наполовину. Ягоди заливаємо спиртом і залишаємо настоятися 1 місяць. Після закінчення часу до агрусу додаємо малину і наполягаємо ще тиждень. Готову наливку з малини слід процідити через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках.
У разі якщо необхідно проявити кмітливість і приготувати напій до подачі на стіл менш ніж за добу, пропонуємо випробувати експрес-рецепт ягідної наливки. Для рецепту використовуйте будь-які наявні ягоди в бажаному кількості і хорошу горілку.
Ягоди утрамбуйте в скляні пляшки з товстими стінками і поставте пляшки в каструлю. Залийте в каструлю воду так, щоб покрити пляшки наполовину чи на 2/3. Поставте каструлю з пляшками на вогонь і варіть після закипання на середньому вогні 4-5 годин, не забуваючи підливати гарячу воду по мірі її випаровування. Після закінчення часу, ви побачите, як в пляшках утворився сік. Його потрібно остудити, злити і розбавити горілкою з розрахунку 60% соку на 40% горілки. Тепер підсолодимо наливку цукром: 300 грам цукру на 1 л напою - ідеальне співвідношення. Розливаємо домашню наливку з ягід по пляшках і залишаємо настоятися при кімнатній температурі протягом 7-8 годин.
Інгредієнти:
ягоди - 400 г;
горілка - 500 мл;
цукор - 200 р.
Приготування
Промиті і обсушені ягоди висипаємо в глиняну або керамічний посуд, придатну для запікання. Засипаємо ягоди цукром і вливаємо горілку так, щоб не доходити до країв горщика близько сантиметра. Закриваємо горщик кришкою, а краї кришки запечатуємо тестом, щоб алкоголь не виходив разом з пором під час підігріву. Духовку розігріваємо до 80 градусів і ставимо в неї горщик на 5-6 годин. Готову наливку проціджуємо і остуджуємо.
Рецепт наливки з ягід на горілці
Почнемо, мабуть, з самого простого рецепту ягідної наливки на основі горілки. Якісна горілка куди краще очищена, ніж спирт, а це значить, що посиденьки за чаркою напою на її основі пройдуть без наслідків. Тим більше, горілку куди легше купити, ніж достатня кількість спирту.
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю ретельно миємо, очищаємо від плодоніжок і обсушуємо. Кладемо ягоди на дно емальованої, пластиковій або скляній посуду, після чого посипаємо 250 грамами цукру і накриваємо горло банки марлею. Залишаємо ягоди перебродити з цукром у теплому місці десь на 2 тижні. Тепер додаємо до полуниці малину і лохину, знову засипаємо все 250-300 грамами цукру і накриваємо банку марлею, а потім додаємо смородину. Після того, як смородинові ягідки будуть додані, залишається всипати цукор, що залишився і залишити ягідну масу в теплі ще на 2 тижні. Тепер ягідну масу можна заливати горілкою і залишати на місяць у прохолоді: погріб ідеально підійде для настоювання напою.
Готову ягідну наливку залишається лише процідити через кілька шарів марлі і розлити по пляшках. Перед подачею наливка з різних ягід повинна настоятися 2-3 місяці в прохолоді.
Наливка з ягід на спирту
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди агрусу насипаємо в банку або пляшку, заповнюючи обрану ємність наполовину. Ягоди заливаємо спиртом і залишаємо настоятися 1 місяць. Після закінчення часу до агрусу додаємо малину і наполягаємо ще тиждень. Готову наливку з малини слід процідити через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках.
Як зробити швидку наливку з ягід?
У разі якщо необхідно проявити кмітливість і приготувати напій до подачі на стіл менш ніж за добу, пропонуємо випробувати експрес-рецепт ягідної наливки. Для рецепту використовуйте будь-які наявні ягоди в бажаному кількості і хорошу горілку.
Ягоди утрамбуйте в скляні пляшки з товстими стінками і поставте пляшки в каструлю. Залийте в каструлю воду так, щоб покрити пляшки наполовину чи на 2/3. Поставте каструлю з пляшками на вогонь і варіть після закипання на середньому вогні 4-5 годин, не забуваючи підливати гарячу воду по мірі її випаровування. Після закінчення часу, ви побачите, як в пляшках утворився сік. Його потрібно остудити, злити і розбавити горілкою з розрахунку 60% соку на 40% горілки. Тепер підсолодимо наливку цукром: 300 грам цукру на 1 л напою - ідеальне співвідношення. Розливаємо домашню наливку з ягід по пляшках і залишаємо настоятися при кімнатній температурі протягом 7-8 годин.
Наливка з заморожених ягід
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і обсушені ягоди висипаємо в глиняну або керамічний посуд, придатну для запікання. Засипаємо ягоди цукром і вливаємо горілку так, щоб не доходити до країв горщика близько сантиметра. Закриваємо горщик кришкою, а краї кришки запечатуємо тестом, щоб алкоголь не виходив разом з пором під час підігріву. Духовку розігріваємо до 80 градусів і ставимо в неї горщик на 5-6 годин. Готову наливку проціджуємо і остуджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Наливка з журавлини на горілці
Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з варення
Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про
Наливка з малини
Наливка з малини - смачний алкогольний напій, який дуже легко зробити в домашніх умовах. Для цього вам потрібно всього лише мати в наявності малину,
Наливка з агрусу
Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів