Ежевичная наливка має приємний бурштиновий відтінок і насичений смак, готувати її куди простіше вина, а результат виходить ні чим не гірше, особливо, якщо слідувати нашим простим рецептами.
Рецепт наливки з ожини
Наливки можна готувати двома способами: з використанням спирту і без нього. У рецептах далі ми розглянемо технологію приготування наливки без спирту.
Інгредієнти: ожина - 35 кг; цукор - 12 кг Приготування Перед тим, як приготувати наливку з ожини, ягоди слід перебрати, відокремити від плодоніжок і ретельно промити, а потім обсушити. Чистий ягоду слід засипати в бутель або скляну банку, пересипаючи кожен шар цукром ожини. Наливку залишають бродити на сонці або в теплі на один тиждень, при цьому горлечко ємності з сировиною для наливки слід перев'язати марлевою кришкою і не забувати час від часу струшувати вміст. Як тільки стануть помітні перші ознаки бродіння (виділяються пухирці вуглекислого газу, які свідчать про бактеріальної активності), марлеву кришку міняємо на гумову рукавичку або встановлюємо на горлечко банки водяний затвор. Тепер наливка буде доходити в прохолоді ще місяць або до закінчення бродіння.
Готовий напій слід профільтрувати через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках і герметично закупорити.
Наливка з ожини на горілці
Спиртовмісна наливка з ожини може готуватися на розведеному спирті безпосередньо, або із застосуванням хорошої горілки в якості основи. Для такої наливки не потрібно первинно зброджувати сировину, ягідне пюре відразу заливають спиртом і ставиться доходити в будь-якому прохолодному місці.
Інгредієнти: ожина - 1 кг; цукор - 1/2 кг; горілка - 1 л. Приготування М'які і стиглі, а головне цілі ягоди необхідно перебрати, очистити від плодоніжок і ретельно вимити. Чистий ожину обсушуємо на паперових рушниках і розминаємо в кашку разом з цукром в будь емальованому посуді. Отримане ягідне пюре переливаємо для бродіння в скляні банки, заливаємо горілкою і добре перемішуємо. Далі слід накрити наливку кришкою і залишити підходити в теплі на місяць. Після закінчення 30 днів наливку з ожини ретельно проціджуємо через марлевий фільтр, намагаючись не зачіпати осад, і розливаємо по пляшках. Розлитий напій готовий до вживання. Подавати ежевичную наливку краще охолодженої.