Малина - чудова ягода, що поєднує в собі не тільки освіжаючий кисло-солодкий смак, але і неймовірну користь - невелика ягода містить просто феноменальний запас вітаміну С. Ну як не приберегти її на зиму, коли потреба у вітамінах просто зашкалює.
Само собою, ви можете просто заморозити ягоди, можете приготувати з них варення, яким теж приємно поласувати зиязикам вечором, ну а можете зварити смачний компот, утамовує спрагу з користю.
Як варити компот з малини на зиму ми розберемося в цій статті.
Компот на зиму з малиною, полуницею, чорницею і абрикосом
Інгредієнти: абрикоси - 15 шт.; вишня - 4 ст.; чорниця - 2 ст.; малина - 1 ст.; вода - 1 л; цукор - 3/4 ст. Приготування Ягоди і фрукти ретельно миємо й обсушуємо. Абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Аналогічним чином робимо і з вишнями. Воду доводимо до кипіння і закладаємо в неї всі наші ягоди і фрукти. Чекаємо, поки рідина закипить вдруге, після чого зменшуємо вогонь до середнього і варимо компот 30 хвилин, не накриваючи його кришкою. Після закінчення часу, додаємо в напій цукор за смаком. Знову кип'ятимо компот і розливаємо по стерильним банкам.
Рецепт компоту з малини на зиму
Інгредієнти: малина - 700 г; цукор - 400 р. Приготування Ягідки малини ретельно промиваємо і перебираємо, витягуючи червиві або зіпсовані екземпляри. Підсушуємо ягоди на кухонному рушник, після чого починаємо закладати їх у банку. Кожен шар малини повинен чергуватися з шаром цукру. У підсумку, вміст банки необхідно буде залити гарячою водою, а самі банки розмістити на водяній бані і залишити стерилізуватися на 3 хвилини. Після, банки слід закатати і укутати теплим рушником до повного охолодження.
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти: ягоди малини - 1 ст.; ягоди смородини - 1 ст.; цукор - 2 ст.; сік 1 лимона. Приготування Ставимо стерилізуватися банку ємністю 3 літра. Ягоди ретельно промиваємо і трохи підсушуємо на паперових рушниках. Кладемо в стерильну банку всі ягоди, засипаємо їх цукром і вливаємо лимонний сік. Відразу ж заливаємо вміст банок окропом, щойно знятим з плити. Закочує банки кришками і закутуємо теплими ковдрами до повного охолодження.
Компот з малини та вишні з вином на зиму
Інгредієнти: малина - 150 г; вишня - 100 г; солодке червоне вино - 100 мл; сік 1 лимона; цукор - 200 р. Приготування Цукор заливаємо 15 літрами окропу, додаємо лимонний сік і варимо, до розчинення цукрових кристалів.
Ягоди миємо й обсушуємо. Вишню можна очистити від кісточок, але для тих, хто полюбляє легку гірчинку в напоях, робити це не обов'язково.
Підготовлені ягоди заливаємо гарячим сиропом і додаємо червоне вино. Від високої температури алкоголь з компоту повністю випарується, залишиться лише приємне винний післясмак. Подавати такий компот можна відразу, а можна закрити на зиму.
Класичний компот з малини на зиму
Інгредієнти: малина - 1 кг; цукор - 1 кг; вода - 3 л. Приготування Варимо сироп , змішавши воду і цукор. Додаємо в отриманий сироп ягоди малини, попередньо вимиті і обсушені, після чого кип'ятимо всі 2-3 хвилини. Витягаємо ягоди з рідини і розкладаємо по банках. Компот знову доводимо до кипіння і заливаємо їм ягоди. Щільно закриваємо банки з напоєм кришками і залишаємо на зберігання.
Якщо ви хочете додати трохи свіжості в компот, то здобріть напій цедрою лимона під час варіння. Більш багатий і пряний смак компоту подарує паличка кориці або пара бутонів гвоздики.
Експериментуйте і радуйте себе і своїх близьких цікавими варіаціями звичних страв.