Вернуться назад Распечатать

Компот із слив і яблук

Компот із слив і яблук
Компоти зі свіжих ягід і фруктів - смачні і корисні. Час, який витрачається на приготування компотів, залежить від того, з яких фруктів ми збираємося варити компот . У будь компоти для поліпшення смаку можна додати цедру цитрусових фруктів. Сьогодні ми поговоримо, як приготувати смачні компоти з яблук і слив.
Компот з яблук зі сливами
Інгредієнти:

  • сливи - 400 г;

  • яблука - 600 г;

  • цукор - 15 склянки;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    Яблука миємо видаляємо з них насіння і ріжемо на шматочки. Сливи моєму і видаляємо кісточки. У каструлю наливаємо воду, додаємо фрукти, висипаємо цукор, помішуємо, даємо закипіти і проварюємо 7 хвилин на середньому вогні, вимикаємо грубку і даємо настоятися компоту протягом 5 годин. Компот готовий.
    Компот на зиму з слив і яблук
    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 літрову банку.

  • яблука - 4 шт.;

  • сливи - 18 шт.;

  • вода - 05 л;

  • цукор - 200 р.


  • Приготування
    Фрукти моєму і витираємо на сухо. Яблука розрізаємо і видаляємо середину. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. У літрову банку складаємо яблука і сливи, заливаємо холодною водою. Виливаємо воду з банки в каструлю і висипаємо в неї цукор. Доводимо сироп до кипіння і заливаємо їм фрукти, прикриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин. Остиглий сироп знову зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і кип'ятимо одну хвилину. Киплячий сироп знову переливаємо в банку, закатуємо кришкою, перевертаємо догори ногами і накриваємо ковдрою на добу, після цього остиглу банку прибираємо.
    Компот з яблук, слив і груш
    Інгредієнти:

  • яблука - 3 кг;

  • груші - 3 кг;

  • сливи - 4 кг;

  • вода - 5 л;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Груші і яблука миємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Із слив видаляємо кісточки і перекручуємо їх через м'ясорубку. Яблука і груші заливаємо водою і проварюємо кілька хвилин. Після цього отриманий відвар зливаємо в іншу ємність. Даємо охолонути фруктів і заливаємо їх сливовим соком. Відвар доводимо до кипіння, додаємо цукор і з'єднуємо з фруктами залитими соком. Отриманий напій можна пити відразу. А при бажанні можна приготувати такий компот на зиму.
    Компот із слив, яблук і груш
    Інгредієнти:

  • яблука будь-яких сортів - 1 кг;

  • груші - 800 г;

  • сливи - 600 г;

  • вода - 3 л;

  • цукор.


  • Приготування
    Фрукти промиваємо під проточною водою, чистимо і видаляємо серцевинки. Кісточки з злив витягувати не обов'язково. Готуємо сироп для компоту, для цього доведемо воду до кипіння, змішаємо з цукром і прокип'ятимо протягом 7 хвилин. Всипаємо яблука, проварюємо їх кілька хвилин, додаємо сливи і груші. Перемішуємо інгредієнти і варимо наш компот на повільному вогні, поки фрукти не стануть м'якими, але стежимо потім, щоб сливи не розварилися. Вимикаємо вогонь, даємо компоту настоятися і можна пити.
    Компот із слив і яблук в мультиварці
    Інгредієнти:

  • яблука і сливи;

  • цукор - 150 г;

  • вода - до максимальної позначки.


  • Приготування
    Фрукти миємо, ріжемо і викладаємо в чашу мультиварки, наливаємо воду і засипаємо цукор. Мультиварку включаємо в режим «Гасіння» на дві години. Після закінчення приготування вимикаємо мультиварку і залишаємо компот в ній на 12 годин. Настоявшийся компот вийде смачним і ароматним.
    Смачний компот з яблук і слив
    Інгредієнти:
    Компот із слив і яблук


  • яблука - 3 шт.;

  • сливи - 300 г;

  • цукор - 200 г;

  • вода - 15 л.


  • Приготування
    З яблук видаляємо серединку і нарізаємо тонкими шматочками, в ємність для мультиварки наливаємо воду, кидаємо в неї яблука, сливи з яких попередньо видаляємо кісточки і цукор. Включаємо мультиварку і виставляємо програму «Суп» на 40 хвилин. Після завершення програми вимикаємо мультиварку і даємо компоту настоятися кілька годин.