Компоти зі свіжих ягід і фруктів - смачні і корисні. Час, який витрачається на приготування компотів, залежить від того, з яких фруктів ми збираємося варити компот . У будь компоти для поліпшення смаку можна додати цедру цитрусових фруктів. Сьогодні ми поговоримо, як приготувати смачні компоти з яблук і слив.
Компот з яблук зі сливами
Інгредієнти: сливи - 400 г; яблука - 600 г; цукор - 15 склянки; вода - 1 л. Приготування Яблука миємо видаляємо з них насіння і ріжемо на шматочки. Сливи моєму і видаляємо кісточки. У каструлю наливаємо воду, додаємо фрукти, висипаємо цукор, помішуємо, даємо закипіти і проварюємо 7 хвилин на середньому вогні, вимикаємо грубку і даємо настоятися компоту протягом 5 годин. Компот готовий.
Компот на зиму з слив і яблук
Інгредієнти: Розрахунок на 1 літрову банку.
яблука - 4 шт.; сливи - 18 шт.; вода - 05 л; цукор - 200 р. Приготування Фрукти моєму і витираємо на сухо. Яблука розрізаємо і видаляємо середину. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. У літрову банку складаємо яблука і сливи, заливаємо холодною водою. Виливаємо воду з банки в каструлю і висипаємо в неї цукор. Доводимо сироп до кипіння і заливаємо їм фрукти, прикриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин. Остиглий сироп знову зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і кип'ятимо одну хвилину. Киплячий сироп знову переливаємо в банку, закатуємо кришкою, перевертаємо догори ногами і накриваємо ковдрою на добу, після цього остиглу банку прибираємо.
Компот з яблук, слив і груш
Інгредієнти: яблука - 3 кг; груші - 3 кг; сливи - 4 кг; вода - 5 л; цукор - за смаком. Приготування Груші і яблука миємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками. Із слив видаляємо кісточки і перекручуємо їх через м'ясорубку. Яблука і груші заливаємо водою і проварюємо кілька хвилин. Після цього отриманий відвар зливаємо в іншу ємність. Даємо охолонути фруктів і заливаємо їх сливовим соком. Відвар доводимо до кипіння, додаємо цукор і з'єднуємо з фруктами залитими соком. Отриманий напій можна пити відразу. А при бажанні можна приготувати такий компот на зиму.
Компот із слив, яблук і груш Інгредієнти: яблука будь-яких сортів - 1 кг; груші - 800 г; сливи - 600 г; вода - 3 л; цукор. Приготування Фрукти промиваємо під проточною водою, чистимо і видаляємо серцевинки. Кісточки з злив витягувати не обов'язково. Готуємо сироп для компоту, для цього доведемо воду до кипіння, змішаємо з цукром і прокип'ятимо протягом 7 хвилин. Всипаємо яблука, проварюємо їх кілька хвилин, додаємо сливи і груші. Перемішуємо інгредієнти і варимо наш компот на повільному вогні, поки фрукти не стануть м'якими, але стежимо потім, щоб сливи не розварилися. Вимикаємо вогонь, даємо компоту настоятися і можна пити.
Компот із слив і яблук в мультиварці
Інгредієнти: яблука і сливи; цукор - 150 г; вода - до максимальної позначки. Приготування Фрукти миємо, ріжемо і викладаємо в чашу мультиварки, наливаємо воду і засипаємо цукор. Мультиварку включаємо в режим «Гасіння» на дві години. Після закінчення приготування вимикаємо мультиварку і залишаємо компот в ній на 12 годин. Настоявшийся компот вийде смачним і ароматним.
Смачний компот з яблук і слив
Інгредієнти: яблука - 3 шт.; сливи - 300 г; цукор - 200 г; вода - 15 л. Приготування З яблук видаляємо серединку і нарізаємо тонкими шматочками, в ємність для мультиварки наливаємо воду, кидаємо в неї яблука, сливи з яких попередньо видаляємо кісточки і цукор. Включаємо мультиварку і виставляємо програму «Суп» на 40 хвилин. Після завершення програми вимикаємо мультиварку і даємо компоту настоятися кілька годин.