Варимо домашній кисіль із заморожених ягід
Безумовно самий смачний кисіль виходить в розпал ягідно-фруктового сезону, коли свіжі плоди віддають цього напою всі свої вітаміни. Але і взимку можна зварити корисний кисіль, якщо заздалегідь подбати і заморозити свіжі ягоди. Найкраще для приготування цього напою підходять соковиті ягоди: червона і чорна смородина, вишня, журавлина, полуниця, слива. Співвідношення води і крохмалю залежить від того, який густоти кисіль ви любите. Якщо хочете, щоб напій вийшов густим та рідким, то візьміть 2 ст. ложки крохмалю на 1 літр води. Якщо любите густий кисіль - 4 ст. ложки крохмалю на 1 літр води.
Перед тим як приступити до приготування киселю, потрібно підготувати ягоди. Для цього їх треба розморозити, відкинути на друшляк, очистити від кісточки. Дрібні ягоди краще перетерти через сито. Великі плоди можна залишити в незмінному вигляді, а можна подрібнити в блендері.
Вишневий кисіль із заморожених ягід
Цей рецепт вишневого киселя дуже простий у приготуванні і за смаковими якостями не поступається своєму аналогу зі свіжої вишні.
Щоб приготувати вишневий кисіль із заморожених ягід вам знадобляться наступні продукти:
заморожена вишня - 2 склянки крохмаль картопляний - 3-4 ст. л. цукор - 7-8 ст. л. вода - 1 л. Спосіб приготування
Потрібно розморозити Вишню, відкинути на друшляк і промити холодною водою. Якщо є кісточка - видалити. Підготовлені ягоди залити водою і поставити варити на повільний вогонь. Якщо ви не хочете, щоб в напої були ягоди, то попередньо подрібніть вишню в блендері. Додайте отриману масу в воду і проварити 5-10 хвилин, після чого вишневий макуху можна буде видалити шумівкою. Як тільки вода закипить, необхідно додати цукор і варити ще 3-4 хвилини. Поки вишневий компот кипить, потрібно підготувати крохмаль. Для цього заливаємо крохмаль холодною кип'яченою водою, з розрахунку приблизно півсклянки на 4 столові ложки крохмалю без гірки. Добре перемішати отриману суміш. Виливаємо наш розведений крохмаль у киплячий вишневий відвар тонкою цівкою, постійно помішуючи. Доводимо кисіль до загустіння і даємо йому покипіти буквально одну хвилину. Після чого знімаємо каструлю з вогню і даємо напою трохи охолонути. Наш кисіль із заморожених ягід вишні - готовий!