Як варити кисіль з компоту?

Рецепт киселя з компоту
Інгредієнти:
Приготування
3 літри готового компоту переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. В один стакан насипаємо 3 столові ложки крохмалю, а в іншій наливаємо теплий компот. Тонкою цівкою вливаючи компот до крохмалю, розводимо його, намагаючись зробити це так, щоб у розчині не утворилося грудочок.
Як тільки компот закипів, зменшуємо вогонь до мінімуму і, постійно помішуючи, вливаємо крохмальний розчин в компот, ретельно і безперервно помішуючи його при цьому. Як тільки крохмальний розчин повністю перейде в компот, варимо напій без кипіння 3-5 хвилин, але врахуйте, чим довше вариться кисіль, тим рідше він стає. Ароматний кисіль з компоту і крохмалю готовий.
Як зробити кисіль з компоту?
Киселі бувають різної густоти і мало хто підозрює, що нерідко поживний і густий напій подають у вигляді десерту, за смаком і виглядом нагадує желе. Така альтернатива прекрасно підходить для тих, хто з якихось причин відязикався від желатину в своєму раціоні.
Інгредієнти:
Приготування
Ягідний компот підігріваємо на плиті і відбираємо склянку напою. Паралельно в невелику мисочку просіваємо через сито крохмаль, щоб уникнути утворення грудочок в напої. Постійно помішуючи, вливаємо теплий компот до крохмалю і стежимо, щоб не утворилося грудочок. Тонкою цівкою вливаємо концентрований крохмальний розчин в каструлю з компотом і тщателньо перемішуємо.
Знімаємо напій з вогню і розливаємо по креманкам, попередньо змоченим холодною водою. На дно креманок можна покласти виловлені ягоди з компоту. Ставимо форми з киселем у холодильник і чекаємо, до повного охолодження. Як тільки кисіль стане щільним, різким рухом перевертаємо креманку на тарілку, тим самим витягуючи його з форми. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо збитими вершками.
Кисіль з вишневого компоту з сирним кремом
Інгредієнти:
Для киселю:
Для крему:
Приготування

Для крему желатин залишаємо набухати в холодній воді, а після підігріваємо розчин до повного його розчинення. Сир перетираємо через сито і змішати з цукром і яєчними жовтками, туди ж додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо вершки і білки до м'яких піків. Обережно змішуємо обидві повітряні маси з сирною сумішшю і викладаємо крем поверх застиглого киселя. Залишаємо десерт в холодильнику ще на 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як

Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного

Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми

Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,

Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова