Як варити кисіль з компоту?
Весна не за горами, а разом з нею і купа вітамінів у вигляді свіжих фруктів і овочів, які послужать основою для смачних прохолодних напоїв. Але що робити з рештою після зими покладами компотів? Можна використовувати їх для приготування ароматних киселів. Такий швидкий і нескладний спосіб утилізації не випитого компоту сподобається як дорослим, так і дітям. Як приготувати кисіль з компоту ми розповімо нижче.
Інгредієнти:
компот - 3 л;
крохмаль - 3 ст. ложки з гіркою.
Приготування
3 літри готового компоту переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. В один стакан насипаємо 3 столові ложки крохмалю, а в іншій наливаємо теплий компот. Тонкою цівкою вливаючи компот до крохмалю, розводимо його, намагаючись зробити це так, щоб у розчині не утворилося грудочок.
Як тільки компот закипів, зменшуємо вогонь до мінімуму і, постійно помішуючи, вливаємо крохмальний розчин в компот, ретельно і безперервно помішуючи його при цьому. Як тільки крохмальний розчин повністю перейде в компот, варимо напій без кипіння 3-5 хвилин, але врахуйте, чим довше вариться кисіль, тим рідше він стає. Ароматний кисіль з компоту і крохмалю готовий.
Киселі бувають різної густоти і мало хто підозрює, що нерідко поживний і густий напій подають у вигляді десерту, за смаком і виглядом нагадує желе. Така альтернатива прекрасно підходить для тих, хто з якихось причин відязикався від желатину в своєму раціоні.
Інгредієнти:
ягідний компот - 1 л;
крохмаль картопляний, або кукурудзяний - 3 ст. ложки з гіркою;
ягоди, вершки, цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Ягідний компот підігріваємо на плиті і відбираємо склянку напою. Паралельно в невелику мисочку просіваємо через сито крохмаль, щоб уникнути утворення грудочок в напої. Постійно помішуючи, вливаємо теплий компот до крохмалю і стежимо, щоб не утворилося грудочок. Тонкою цівкою вливаємо концентрований крохмальний розчин в каструлю з компотом і тщателньо перемішуємо.
Знімаємо напій з вогню і розливаємо по креманкам, попередньо змоченим холодною водою. На дно креманок можна покласти виловлені ягоди з компоту. Ставимо форми з киселем у холодильник і чекаємо, до повного охолодження. Як тільки кисіль стане щільним, різким рухом перевертаємо креманку на тарілку, тим самим витягуючи його з форми. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо збитими вершками.
Інгредієнти:
Для киселю:
вишневий компот - 1 л;
сухе біле вино - 150 мл;
цедра лимонна - 1 ч. ложка;
цукор - за смаком;
крохмаль - 3 ст. ложки з гіркою.
Для крему:
сир - 250 г;
желатин - 7 г;
цукор - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
вершки - 1 ст.;
сіль - щіпка.
Приготування
Вишневий компот змішуємо з вином і ставимо рідина на вогонь, додавши лимонної цедри і цукру. Доводимо компот до кипіння, відбираємо склянку рідини і розводимо в ній крохмаль. Вливаємо крохмальний розчин тонкою цівкою, безперервно помішуючи кисіль. Варимо кисіль 2-3 хвилини і прибираємо з вогню. Розливаємо напій по креманкам і ставимо в холодильник до повного застигання.
Для крему желатин залишаємо набухати в холодній воді, а після підігріваємо розчин до повного його розчинення. Сир перетираємо через сито і змішати з цукром і яєчними жовтками, туди ж додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо вершки і білки до м'яких піків. Обережно змішуємо обидві повітряні маси з сирною сумішшю і викладаємо крем поверх застиглого киселя. Залишаємо десерт в холодильнику ще на 1 годину.
Рецепт киселя з компоту
Інгредієнти:
Приготування
3 літри готового компоту переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. В один стакан насипаємо 3 столові ложки крохмалю, а в іншій наливаємо теплий компот. Тонкою цівкою вливаючи компот до крохмалю, розводимо його, намагаючись зробити це так, щоб у розчині не утворилося грудочок.
Як тільки компот закипів, зменшуємо вогонь до мінімуму і, постійно помішуючи, вливаємо крохмальний розчин в компот, ретельно і безперервно помішуючи його при цьому. Як тільки крохмальний розчин повністю перейде в компот, варимо напій без кипіння 3-5 хвилин, але врахуйте, чим довше вариться кисіль, тим рідше він стає. Ароматний кисіль з компоту і крохмалю готовий.
Як зробити кисіль з компоту?
Киселі бувають різної густоти і мало хто підозрює, що нерідко поживний і густий напій подають у вигляді десерту, за смаком і виглядом нагадує желе. Така альтернатива прекрасно підходить для тих, хто з якихось причин відязикався від желатину в своєму раціоні.
Інгредієнти:
Приготування
Ягідний компот підігріваємо на плиті і відбираємо склянку напою. Паралельно в невелику мисочку просіваємо через сито крохмаль, щоб уникнути утворення грудочок в напої. Постійно помішуючи, вливаємо теплий компот до крохмалю і стежимо, щоб не утворилося грудочок. Тонкою цівкою вливаємо концентрований крохмальний розчин в каструлю з компотом і тщателньо перемішуємо.
Знімаємо напій з вогню і розливаємо по креманкам, попередньо змоченим холодною водою. На дно креманок можна покласти виловлені ягоди з компоту. Ставимо форми з киселем у холодильник і чекаємо, до повного охолодження. Як тільки кисіль стане щільним, різким рухом перевертаємо креманку на тарілку, тим самим витягуючи його з форми. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо збитими вершками.
Кисіль з вишневого компоту з сирним кремом
Інгредієнти:
Для киселю:
Для крему:
Приготування
Вишневий компот змішуємо з вином і ставимо рідина на вогонь, додавши лимонної цедри і цукру. Доводимо компот до кипіння, відбираємо склянку рідини і розводимо в ній крохмаль. Вливаємо крохмальний розчин тонкою цівкою, безперервно помішуючи кисіль. Варимо кисіль 2-3 хвилини і прибираємо з вогню. Розливаємо напій по креманкам і ставимо в холодильник до повного застигання.
Для крему желатин залишаємо набухати в холодній воді, а після підігріваємо розчин до повного його розчинення. Сир перетираємо через сито і змішати з цукром і яєчними жовтками, туди ж додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо вершки і білки до м'яких піків. Обережно змішуємо обидві повітряні маси з сирною сумішшю і викладаємо крем поверх застиглого киселя. Залишаємо десерт в холодильнику ще на 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кисіль з вишні - рецепт
Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
Як варити кисіль з ягід?
Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
Кисіль із слив
Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
Кисіль з агрусу
Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова