Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити кисіль з компоту?

Як варити кисіль з компоту?

13-03-2015, 08:56
24 817
Як варити кисіль з компоту?
Весна не за горами, а разом з нею і купа вітамінів у вигляді свіжих фруктів і овочів, які послужать основою для смачних прохолодних напоїв. Але що робити з рештою після зими покладами компотів? Можна використовувати їх для приготування ароматних киселів. Такий швидкий і нескладний спосіб утилізації не випитого компоту сподобається як дорослим, так і дітям. Як приготувати кисіль з компоту ми розповімо нижче.

Рецепт киселя з компоту


Інгредієнти:

  • компот - 3 л;

  • крохмаль - 3 ст. ложки з гіркою.


  • Приготування
    3 літри готового компоту переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. В один стакан насипаємо 3 столові ложки крохмалю, а в іншій наливаємо теплий компот. Тонкою цівкою вливаючи компот до крохмалю, розводимо його, намагаючись зробити це так, щоб у розчині не утворилося грудочок.
    Як тільки компот закипів, зменшуємо вогонь до мінімуму і, постійно помішуючи, вливаємо крохмальний розчин в компот, ретельно і безперервно помішуючи його при цьому. Як тільки крохмальний розчин повністю перейде в компот, варимо напій без кипіння 3-5 хвилин, але врахуйте, чим довше вариться кисіль, тим рідше він стає. Ароматний кисіль з компоту і крохмалю готовий.

    Як зробити кисіль з компоту?


    Киселі бувають різної густоти і мало хто підозрює, що нерідко поживний і густий напій подають у вигляді десерту, за смаком і виглядом нагадує желе. Така альтернатива прекрасно підходить для тих, хто з якихось причин відязикався від желатину в своєму раціоні.
    Інгредієнти:

  • ягідний компот - 1 л;

  • крохмаль картопляний, або кукурудзяний - 3 ст. ложки з гіркою;

  • ягоди, вершки, цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Ягідний компот підігріваємо на плиті і відбираємо склянку напою. Паралельно в невелику мисочку просіваємо через сито крохмаль, щоб уникнути утворення грудочок в напої. Постійно помішуючи, вливаємо теплий компот до крохмалю і стежимо, щоб не утворилося грудочок. Тонкою цівкою вливаємо концентрований крохмальний розчин в каструлю з компотом і тщателньо перемішуємо.
    Знімаємо напій з вогню і розливаємо по креманкам, попередньо змоченим холодною водою. На дно креманок можна покласти виловлені ягоди з компоту. Ставимо форми з киселем у холодильник і чекаємо, до повного охолодження. Як тільки кисіль стане щільним, різким рухом перевертаємо креманку на тарілку, тим самим витягуючи його з форми. Готовий десерт посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо збитими вершками.

    Кисіль з вишневого компоту з сирним кремом


    Інгредієнти:
    Для киселю:

  • вишневий компот - 1 л;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • цедра лимонна - 1 ч. ложка;

  • цукор - за смаком;

  • крохмаль - 3 ст. ложки з гіркою.


  • Для крему:

  • сир - 250 г;

  • желатин - 7 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • вершки - 1 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Як варити кисіль з компоту?
    Вишневий компот змішуємо з вином і ставимо рідина на вогонь, додавши лимонної цедри і цукру. Доводимо компот до кипіння, відбираємо склянку рідини і розводимо в ній крохмаль. Вливаємо крохмальний розчин тонкою цівкою, безперервно помішуючи кисіль. Варимо кисіль 2-3 хвилини і прибираємо з вогню. Розливаємо напій по креманкам і ставимо в холодильник до повного застигання.
    Для крему желатин залишаємо набухати в холодній воді, а після підігріваємо розчин до повного його розчинення. Сир перетираємо через сито і змішати з цукром і яєчними жовтками, туди ж додаємо ванільний екстракт. Окремо збиваємо вершки і білки до м'яких піків. Обережно змішуємо обидві повітряні маси з сирною сумішшю і викладаємо крем поверх застиглого киселя. Залишаємо десерт в холодильнику ще на 1 годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль з вишні - рецепт
    Кисіль - смачний і ароматний напій, який припаде до смаку, як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як
    Як варити кисіль з ягід?
    Як варити кисіль з ягід?
    Кисіль - десертне желеподібне блюдо, приготоване з сушених, заморожених або свіжих ягід, фруктів з додаванням картопляного або кукурудзяного
    Кисіль із слив
    Кисіль із слив
    Найперші киселі готували з вівса, жита і пшениці. Дещо пізніше, коли з'явився картопляний крохмаль стали варити напій з фруктів і ягід. І сьогодні ми
    Кисіль з агрусу
    Кисіль з агрусу
    Кисіль - це приємний напій, яким добре почастувати в спекотний день. Його готують з різних ягід і фруктів з додаванням крохмалю. Давайте розберемося,
    Кисіль з чорної смородини
    Кисіль з чорної смородини
    Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова