Не дивлячись на те, що потепління тільки гряде, вишневий кисіль можна приготувати вже зараз. Смачний і ароматний напій припаде до смаку як дорослим, так і дітям, а його приготування не займе багато сил і часу. Про те, як варити кисіль з вишні ми поговоримо нижче.
Кисіль із замороженої вишні
Так як свіжої вишні в цей час року чекати не доводиться, спершу розглянемо рецепти напоїв з замороженої вишні.
Інгредієнти: вода - 2 л; вишня заморожена - 1 ст.; крохмаль - 2 ст. ложки; цукор - за смаком. Приготування Готувати кисіль з вишні елементарно просто. Півтора літра води доводимо до кипіння і кидаємо в неї заморожену вишню. Чекаємо, поки вода закипить вдруге і зменшуємо вогонь. Проварюємо ягоди 5 хвилин.
Поки вишня вариться, займемося крохмальним розчином. У склянці холодної води розвести крохмаль, стежачи за тим, щоб не залишилося грудочок. Додаємо отриманий розчин в проварені ягоди разом з цукром і гарненько перемішуємо, знову таки стежачи за тим, щоб у напої не утворилися грудочки. Доводимо кисіль до кипіння і даємо побурлить 3 хвилини, після чого напій знімаємо з вогню і розливаємо по чашках.
Якщо ви любите більш рідкий кисіль, то після додавання крохмалю додатково кип'ятити його не варто.
Густий кисіль з вишні
Кисіль з вишні сам по собі досить густий, але якщо ви віддаєте перевагу тягучі напої, то скористайтеся наступним рецептом. Секрет приготування такого киселю складається в пропорції крохмалю, щодо кількості води.
Інгредієнти: вишня - 1 ст.; вода - 1 л; крохмаль - 75-80 г; цукор - за смаком. Приготування Вишні відокремлюємо від кісточок, пюрируем в блендері і віджимаємо сік з допомогою марлевого мішка (якщо є соковижималка - пускаємо в хід її). Отриманий макуха кладемо в киплячу воду (250-300 мл буде достатньо) і проварюємо хвилин 5. Готовий розчин змішуємо з вишневим соком .
В тому ж об'ємі води розвести крохмаль. Ставимо сік на плиту і доводимо до кипіння, додаємо цукор, сироп,
або мед за смаком, а після вливаємо тонким струмком крохмальний розчин. Варимо вишневий кисіль 5-10 хвилин, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення крохмальних згустків.
Готовий кисіль охолодити і розливаємо по креманкам, або глибоким блюдцем. Подаємо з вершками, або згущеним молоком. Подібного роду напій легко желирующая, тому якщо ви захочете поласувати натуральним желе без желатину, розлийте кисіль по формочках і залиште застигати в холодильнику.