Вернуться назад Распечатать

Наливка з чорної смородини

Наливка з чорної смородини
А чи знаєте ви, що чорної смородини можна приготувати вдома приголомшливу наливку . Напій виходить досить міцний, натуральний і, безумовно, корисний.

Рецепт наливки з чорної смородини


Інгредієнти:

  • смородина чорна - 1 кг;

  • цукор - 350 г;

  • горілка - за смаком.


  • Приготування
    Стиглі ягідки смородини обробляємо від плодоніжок, листочків, ретельно миємо в холодній воді і викладаємо в бутель з широкою шийкою, пересипаючи цукром. Потім зав'язуємо зверху ємність чистою ганчіркою і ставимо на сонці до виділення соку. Періодично бутель добре струшуємо. Після того, як весь цукор розчиниться, вливаємо за смаком горілку і прибираємо суміш в прохолодне місце на 1 місяць. Далі напій проціджують і через 4 місяці подаємо до столу.

    Рецепт наливки з смородини в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • смородина чорна - 1 кг;

  • горілка;

  • цукровий сироп - 300 р.


  • Приготування
    Ягоди подвяливаем в духовій шафі і висипаємо в бутель, заповнивши рівно половину обсягу. Заливаємо ягоди повністю міцною горілкою, настоюємо в теплому місці, періодично перемішуючи вміст бутля. Наполягаємо напій протягом 4 тижнів, роблячи за цей час приблизно 3-4 зціджування. Потім обережно зливаємо, додаємо цукровий сироп і наполягаємо ще 5-7 днів.

    Наливка з смородини на спирту


    Інгредієнти:

  • смородина чорна - 3 кг;

  • цукровий пісок - 1 кг;

  • спирт 70 % - 1 ст.


  • Приготування
    Смородину промиваємо, обсушуємо, засипаємо в бутель, пересипаємо цукром і ставимо на 4 дні на сонці, періодично струшуючи вміст. Після початку бродіння встановлюємо щільно водяний затвор і ставимо ємність на 15 місяці в темне місце. Після закінчення бродіння наливку фільтруємо і вливаємо спирт з розрахунку, що на 1 літр наливки достатньо півсклянки алкоголю.

    Наливка з чорної смородини


    Наливка з чорної смородини

    Інгредієнти:

  • горілка - 800 мл;

  • смородина чорна - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 35 ст.;

  • м'ята - за смаком.


  • Приготування
    Чорну смородину складаємо в емальовану миску і ретельно розтираємо. Потім перекладаємо ягідну масу в тканинний мішечок, щоб стік весь сік. З цукру і води варимо густий солодкий сироп, вливаємо сік з чорної смородини і знову кип'ятимо. Потім злегка остуджуємо напій, вливаємо горілку, добре розмішуємо і знову ставимо на вогонь. Даємо наливке трохи загуснути, але не доводимо до кипіння. Після цього напій охолоджуємо і розливаємо по чистим пляшках.