Із слив виходить дуже смачний, насичений і глибокий алкогольний напій. Давайте дізнаємося з вами як приготувати сливовий лікер в домашніх умовах.
Рецепт сливового лікеру
Інгредієнти: сливи свіжі - 1 кг; сливові листя - 200 г; горілка - 750 мл; цукровий пісок - 500 г; гвоздика - 3 шт.; листя сливи - 3 шт.; мускатний горіх - за смаком; ваніль - щіпка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати сливовий лікер. Беремо стиглі і свіжі сливи, миємо їх, акуратно виймаємо кісточки. Далі засипаємо плоди цукром, додаємо прянощі і сливові листя. Ставимо масу в тепле місце і витримуємо її протягом 10 днів. Після закінчення часу заливаємо фрукти горілкою і наполягаємо отриману суміш приблизно 5 тижнів. Потім лікер ретельно профильтровиваем, розливаємо в пляшки і закорковуємо.
Лікер з сливових кісточок
Інгредієнти: сливові кісточки - 250 г; горілка - 1 л. Для сиропу:
цукровий пісок - 1 кг; вода - 500 мл Приготування Сухі сливові кісточки гарненько промиваємо водою і сушимо. Потім подрібнюємо їх у блендері, перекладаємо в бутель, заливаємо горілкою і ставимо в тепле місце на 30 днів. Після цього масу фільтруємо і змішуємо із заздалегідь приготовленим цукровим сиропом. Для цього наливаємо в каструльку воду, кладемо цукор і ставимо на слабкий вогонь. Проварюємо масу до загусання, періодично помішуючи. Сироп в результаті повинен вийти густим. Вливаємо його у фруктову суміш дуже обережно. Отриманий напій розливаємо в пляшки і зберігати в сухому місці не більше 6 місяців.
Лікер зі слив
Інгредієнти: сливи - 1 кг; горілка - 1 кг; цукор - 350 г; вода - 250 мл Приготування Стиглі фрукти гарненько промиваємо і залишаємо стікати в друшляку. Тепер акуратно проколюємо кожну сливку прямо до самої кісточки в декількох місцях. Наливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння. Кладемо на шумівку кілька злив і занурюємо на 20 секунд в окріп. Після цього опускаємо їх у миску з крижаною водою.
Точно також бланшируем всі інші фрукти.
В іншій каструлі розводимо у воді цукор і ставимо на середній вогонь, заважаючи до повного розчинення крупинок. Доводимо сироп до кипіння, після чого знімаємо з вогню. Банку наповнюємо фруктами на дві третини. Цукровий сироп перемішуємо з горілкою, після чого через сито, наливаємо підсолоджену горілку практично до самого кінця, і щільно закриваємо кришкою. Наполягаємо напій в темному прохолодному місці протягом 3-х місяців.
Якщо ви любите домашні алкогольні напої, тоді пропонуємо зробити малиновий або апельсиновий лікери , які припадуть до смаку і жінкам і чоловікам.