Ну, який напій може зрівнятися з соком домашнього виробництва. Він і смачніше і набагато корисніше магазинного. Ми вам підкажемо рецепти приготування сливового соку.
Сливовий сік з м'якоттю
Інгредієнти: сливи - 5 кг; цукор - за смаком. Приготування Сливи миємо та очищаємо від кісточок, заливаємо водою, щоб фрукти були нею покриті. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо масу до кипіння і кип'ятимо. Піну, яка утворилася не знімаємо, а вмішуємо її всередину. Варимо, поки фрукти злегка розваряться. Після цього каструлю відставляємо, поки маса не охолоне. Потім протираємо через сито.
Макуха поміщаємо в окрему ємність, заливаємо водою, яка покриє макуха, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Проціджуємо рідина в приготоване раніше пюре. Додаємо в сік цукор за смаком. Ставимо її на вогонь і після закипання проварюємо ще хвилин 10. Ось тепер утворилася пінку краще зняти. Розливаємо киплячий сік по стерильним банкам і відразу закатуємо.
Яблучно-сливовий сік на зиму
Інгредієнти: сливи - 2 кг; яблука - 2 кг; цукор - за смаком. Приготування Сливи відокремлюємо від кісточок, яблука нарізаємо часточками. Перемішуємо фрукти з цукром і поміщаємо в каструлю соковарки. В нижній резервуар наливаємо воду, зверху ставимо чашу для збору соку, а зверху каструлю з фруктами. Після закипання готуємо хвилин 50 а потім утворився яблучно-сливовий сік розливаємо по стерильним банкам і відразу закатуємо.
Рецепт сливового соку
Інгредієнти: сливи - 5 кг; цукор - за смаком; кислота лимонна - за смаком. Приготування Сливи промиваємо, виймаємо кісточки. Видавлюємо сливовий сік через соковижималку, додаємо в нього цукор і кип'ятимо хвилин 15 потім охолоджуємо, проціджуємо і знову доводимо до кипіння. Додаємо лимонну кислоту і відразу ж розливаємо сік по підготовленим банкам, закочує їх і перевертаємо. Залишаємо так до охолодження.
Любите натуральні соки, тоді рекомендуємо приготувати яблучний або морквяний сік .