Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салати на зиму

Салати на зиму

16-03-2015, 13:56
2 720
Салати на зиму
Літо - це прекрасна пора для маринування, соління, консервування овочів. Заготовки на зиму роблять багато сучасні господині. Помідори, огірки, баклажани, перці - це не тільки прекрасне доповнення столу взимку, але і справжнє джерело вітамінів. За допомогою консервування та маринування можна зберігати всі корисні речовини в овочах протягом тривалого часу. Взимку організм людини як ніколи потребує вітамінів. Ці речовини зміцнюють наш імунітет, уберігають від багатьох захворювань. Саме тому консервовані овочі так високо цінуються.
У сучасному світі на прилавках магазинів можна придбати все, що завгодно. Зокрема, будь-які консервовані овочі та салати. Але велику користь принесуть вам і вашим близьким продукти, зроблені з любов'ю власними руками.
У цій статті ми поговоримо про заготовках овочевих салатів на зиму. Салат - це прекрасне легке блюдо, яке любить кожен. Закрутка салатів на зиму дозволяє отримувати вітаміни різних овочів одночасно. Але як же заготовити салат на зиму?
Приготування салатів на зиму не такий складний процес, як може здатися спочатку. Практично будь-які овочі підходять для консервування. Робити закачування салатів на зиму можна, скориставшись традиційними рецептами або придумати рецепт самому. Розглянемо принцип приготування на прикладі самого популярного салату на зиму - з огірків і помідорів.
Для приготування цієї страви знадобляться:

  • 1 кілограм помідорів;

  • 1 кілограм огірків;

  • 1 цибулина;

  • 5-7 горошин запашного перцю;

  • 1 столова ложка солі;

  • 1 столова ложка цукру;

  • 2 столові ложки рослинного масла;

  • 1 літр води.


  • Огірки і помідори необхідно нарізати, як для звичайного салату. Цибулю нарізати кільцями. Банку для салату потрібно ретельно вимити й облити окропом.
    Готуємо заправку для салату на зиму. Для цього у воду додаємо сіль, цукор, перець, рослинне масло і доводимо цю рідину до кипіння. Після цього розсіл слід остудити до температури трохи вище кімнатної.
    Тепер, у банку викладаємо огірки, помідори, цибуля, заливаємо овочі розсолом і закриваємо кришкою.
    Салати на зиму
    Протягом 20 хвилин банку необхідно стерилізувати на водяній бані, після чого злегка остудити. Після цього банку з салатом потрібно закатати і перевернути догори дном до повного охолодження. Зберігати салат потрібно в холодному місці, бажано в підвалі.
    Багато господинь віддають перевагу більш прості рецепти приготування салатів на зиму - без стерилізації. Для цього салату, також, підходять будь-які овочі - баклажани і перці, огірки і помідори. Овочі кладуть в емальовану каструлю або чисті банки, заправляють олією, оцтом, сіллю і цукром. Зберігати такий салат потрібно в холодному місці, бажано в холодильнику або на відкритому балконі взимку.
    З кожним роком все більш популярними стають заготовки корейських салатів на зиму. Корейські салати, також, готуються без стерилізації і відмінно зберігаються завдяки великій кількості спецій. Наприклад, для приготування 200 г баклажанів по-корейськи використовуються: 15 грамів часнику, 10 мл столового оцту, 5 мл соєвого соусу, сіль, перець. Баклажани необхідно попередньо зварити, засипати спеціями і зберігати в холодному місці.
    Салати надзвичайно корисні не тільки для дорослих, але і для дітей. Тому кожній жінці варто освоїти технологію консервації салатів і закусок на зиму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки на зиму з огірків
    Заготовки на зиму з огірків
    Всі ми звикли до того, що обов'язковим атрибутом зимового святкового столу обов'язково є мариновані огірочки. Але повірте, спробувавши закрутити ці
    Капуста з перцем на зиму
    Капуста з перцем на зиму
    Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Консервування огірків
    Консервування огірків
    У кожної господині консервовані огірки виходять по-своєму. Хтось вміє робити огірки хрусткими, а у кого-то огірки мають пікантний або гострий смак.
    Маринування огірків
    Маринування огірків
    Липень і серпень - це найкращий час для того, щоб зайнятися заготовками на зиму. У кожної господині є свої рецепти приготування закруток, але мало
    Соління огірків
    Соління огірків
    На прилавках супермаркетів круглий рік лежать овочі і фрукти, які доступні за ціною багатьом. Чому ж більшість домогосподарок продовжує запасатися
    Солоні помідори
    Солоні помідори
    Поряд з хрусткими маринованими огірочками великою популярністю у любителів гострих закусок користуються домашні солоні помідори, які прийнято