Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солоні помідори

Солоні помідори

16-03-2015, 10:57
2 951
Солоні помідори
Відомо, що помідори - це дуже корисні і поживні овочі. У помідорах міститься велика кількість вітамінів і мінеральних речовин, необхідних організму людини. Вживати ці овочі круглий рік і наповнювати свій організм вітамінами, можна, завдяки соління та консервації помідорів на зиму. Солоні помідори на столі взимку не менш популярні, ніж свіжі влітку. Ось кілька рецептів засолювання помідорів.

Традиційний рецепт засолювання помідорів


Для засолювання помідорів у банках або у бочках найбільше підходять дрібні і середні помідори. Пора дозрівання помідорів - липень. Бажано в цьому ж місяці виробляти засолювання. Перед приготуванням помідори слід добре перебрати - биті, зіпсовані, м'які овочі для засолювання не годяться. Відібрані помідори потрібно добре промити і покласти у трилітрові банки або в бочку.
Наступним етапом в приготуванні солоних помідорів, є підготовка розсолу. Для червоних помідорів, як правило, використовується 10-% сольовий розчин.
Розсолом слід залити банки або бочку з помідорами. Також, в ємності потрібно додати спеції. Традиційними приправами для солоних помідорів є: перець горошком, лавровий лист, кріп, листя чорної смородини, хрону. Додавання до банку кількох зубчиків часнику робить помідори більш пряними.
Відкриті банки слід зберігати в приміщенні з кімнатною температурою протягом десяти днів. За цей час завершиться процес бродіння, рівень рідини знизиться. На одинадцятий день банки можна закочувати. Ємності з солоними помідорами слід зберігати в холодному місці - підвалі або льосі.

Рецепт солоних помідорів з гірчицею


Як і для будь-якого іншого рецепту, для приготування солоних помідорів з гірчицею слід брати середні, щільні помідори. У заздалегідь підготовлену посуд - чисті й облиті окропом банки, слід насипати порошок гірчиці. Кількість гірчиці - 1 столова ложка без гірки. Дно банки повинна бути рівномірно покрита порошком. Вимиті помідори укладають у банки, упереміш зі спеціями - кропом, хроном, перцем, часником.
Для приготування солоних помідорів у банках використовується 6-8% сольовий розсіл. При засолюванні помідорів в бочках використовується більш слабкий розсіл - на 10 літрів води 400 грамів солі. Банки або бочку заливають розсолом, зверху накривають листям хрону і залишають на 8-10 днів. За цей час помідори відмінно просаливаются і стають готовими до вживання або закрутки.

Засолювання зелених помідор


З початком перших заморозків на гілках кущів, як правило, залишається маса недозрілих помідорів. Прикро залишати ці плоди гинути. Виявляється, існує безліч рецептів приготування зелених солоних помідорів. Деякі з побоюванням ставляться до солоним зелених помідорів, інші вважають їх, чи не делікатесом. Солити зелені помідори нескладно. Єдина вимога, що пред'являється до зелених помідорів - овочі повинні бути не менше, ніж середніх розмірів. Дрібними недозрілими плодами можна легко отруїтися. Перш, ніж засолювати зелені помідори в банках, слід протягом кількох годин потримати їх у солоній воді. Цю воду необхідно 2-3 рази змінити. Після цього зелені помідори можна солити звичайним способом.
Дуже популярним є рецепт приготування фаршированих солоних помідорів. З помідора потрібно видалити плодоніжку, вичистити частину м'якоті і нафарширувати його часником. Після цього солити звичайним способом.
Солоні помідори

Солоні помідори швидкого приготування


Широко поширена швидка засолювання помідорів холодним способом. Приготувати швидкі солоні помідори можна без розсолу. Для цього необхідно вимиті червоні помідори (1 кг) покласти в целофановий пакет, засипати 1 ст. ложкою солі, 1 чайною ложкою цукру. За смаком можна додати спецій - часник, перець, кріп. Через два дні виходять відмінні солоні помідори.
Як бачите, використовуючи різноманітні рецепти приготування солоних помідорів, можна отримувати абсолютно різні за смаком страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з помідорів
Страви з помідорів
Помідори - такий універсальний продукт, який широко використовують в кулінарії. Їх подають свіжими, маринованими, використовують у салатах, в
Закуска з помідорів
Закуска з помідорів
Закуска з помідорів - відмінне рішення для прикраси святкового або фуршетного столу. Варіантів її створення досить багато, тут все залежить від вашої
Помідори у власному соку
Помідори у власному соку
Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
Консервування огірків
Консервування огірків
У кожної господині консервовані огірки виходять по-своєму. Хтось вміє робити огірки хрусткими, а у кого-то огірки мають пікантний або гострий смак.
Консервування помідорів
Консервування помідорів
Для того, щоб знайти найсмачніший рецепт консервованих помідорів багатьом господиням потрібно не один рік. Ми пропонуємо вам перевірені способи
Помідори на зиму - рецепти
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо