Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервування помідорів

Консервування помідорів

16-03-2015, 10:57
5 280
Консервування помідорів
З приходом літа, коли на грядках починають дозрівати овочі, а на деревах - фрукти, настає час консервування. Консервування - це унікальна технологія, яка дозволяє зберігати овочі тривалий час. Консервовані овочі, особливо огірки і помідори зберігають всі свої корисні властивості і в холодну пору збагачують вітамінами організм людини. Консервуванням огірків і помідорів займаються багато господині. Пропонуємо кілька популярних рецептів консервування помідорів.

Класичний рецепт консервованих помідор


Для домашнього консервування помідорів слід вибирати тільки гладкі, плоди середнього розміру, без вм'ятин і тріщин. Всього лише одна бита помідора здатна зіпсувати смак всіх інших. Тому до процесу сортування слід ставитися з великою увагою.
Далі помідори необхідно вимити, видалити у них плодоніжки і укласти в бочку або банку. Деякі господині готують консервовані помідори, нарізані часточками. Посуд для овочів необхідно попередньо стерилізувати. Помідори слід укладати шарами разом зі спеціями.
На 10 кілограмів помідорів необхідні такі спеції: 100 грамів листя чорної смородини, 150 грамів кропу, 50-70 грамів листя хрону, перець горошком, лавровий лист.
Для консервування помідорів використовується 8-% розчин солі. Цим розчином слід залити банки з помідорами доверху. Протягом 10 днів банки повинні зберігатися при кімнатній температурі. Лише після цього вони закручуються.

Консервовані помідори з часником


Цей рецепт відрізняється від класичного тим, що банки з помідорами разом зі спеціями укладається 8-10 зубчиків часнику. Дно банки можна попередньо посипати гірчицею порошком. Помідори з часником виходять більш гострими, а сам по собі консервований часник, також, вважається відмінною закускою.

Солодкі консервовані помідори


Для отримання солодких помідорів слід використовувати помідори черрі. Консервування помідорів чері відрізняється від звичайних тим, що для цього сорту потрібно менше спецій. Маленький розмір помідорів чері, дозволяє їм швидше просаливаться.
Для того щоб приготувати солодкі консервовані помідори, на дно банки необхідно покласти 2 зубчики часнику, невеликий пучок кропу, перець горошком (близько 5 шт. на 3-х літрову банку) і один очищений від насіння і порізаний на 4 частини болгарський перець. У банку укладаються помідори, які на 5 хвилин заливаються окропом. Потім цю рідину потрібно злити в каструлю і приготувати з неї маринад: на 3-х літрову банку помідор потрібно 150 г цукрового піску, 50 г солі. Після того, як маринад закипить, їм потрібно знову залити банки з помідорами і додати в кожну банку по 2 столові ложки 9% оцту. Після цього банки можна закочувати.
Консервування помідорів

Консервовані салати з помідорів


Консервовані салати з помідорів не менш популярні, ніж самі помідори. В якості інгредієнтів до такого салату використовуються: помідори і огірки, цибулю і часник, болгарський перець і спеції. Нашатковані овочі слід укласти в банки, залити підігрітим рослинним маслом, додати спеції і сіль, і стерилізувати в киплячій воді протягом години.

Консервування зелених помідор


Зелені, недозрілі помідори зовсім не обов'язково викидати. Їх, точно так само, як і червоні, можна консервувати. Серед зелених помідорів для консервації слід вибирати найбільш великі. Також, для зиязиках заготовок добре підходять бурі помідори. Консервування зелених помідор відрізняється тим, що їх попередньо потрібно замочити в соляному розчині на 6 годин. Розчин слід міняти кожні 2 години. Після цього зелені помідори готові для закруток. Смак консервованих зелених помідор відрізняється від червоних, вони виходять більш твердими і кислими.
Консервовані помідори є прекрасним доповненням для сімейного обіду і для святкового столу. Різні рецепти дозволяють господиням вдосконалювати свою майстерність в консервуванні та приємно дивувати своїх друзів і родичів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати на зиму
Салати на зиму
Всім відомо, що літо - це найкраща пора для того щоб отримати всі необхідні вітаміни з розмаїття овочів та фруктів. Але що ж робити взимку, коли на
Помідори у власному соку
Помідори у власному соку
Як зберегти помідори до наступного літа? Є хороший спосіб заготівлі - помідори у власному соку. Плоди у таких заготовках зберігають всі свої корисні
Консервування огірків
Консервування огірків
У кожної господині консервовані огірки виходять по-своєму. Хтось вміє робити огірки хрусткими, а у кого-то огірки мають пікантний або гострий смак.
Солоні помідори
Солоні помідори
Поряд з хрусткими маринованими огірочками великою популярністю у любителів гострих закусок користуються домашні солоні помідори, які прийнято
Квашені помідори
Квашені помідори
Квашені помідори особливо доречні в холодну пору, однак для того, щоб вони встигли до похолодання, про приготуванні необхідно подбати вже зараз. У
Помідори на зиму - рецепти
Помідори на зиму - рецепти
Любите різні соління, заготовлені на зиму, які чудово доповнять будь-який гарнір або просто виступлять в якості закуски, тоді рекомендуємо