Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Консервування огірків

Консервування огірків

16-03-2015, 10:59
6 226
Консервування огірків
Взимку, консервовані огірки є одним з найголовніших компонентів багатьох страв. Їх додають у різні супи, салати, закуски. Самі по собі консервовані огірки, також користуються великою популярністю. Консервація дозволяє зберігати овочі тривалий час. А в холодну пору року, коли організм людини відчуває недолік у вітамінах і мікроелементах, консервовані овочі - це їх незамінний джерело. Безумовно, консервовані огірки можна купити на ринку або в магазині, але більше задоволення приносять продукти, зроблені власними руками. Домашнє консервування огірків на зиму - це традиція, яка переходить із покоління в покоління.
Величезна кількість рецептів консервування огірків дозволяють кожній господині знайти найзручніший і смачний варіант. У кожної жінки огірки виходять особливими, неповторними, навіть якщо вона використовує популярний рецепт.

Секрети консервування огірків



  • Для консервації слід вибирати огірки одного сорту, щільні, бажано з пухирцями. На огірках не повинно бути жовтизни і м'яких місць. Для отримання смачних консервованих огірків, робити закрутки слід в день збору овочів з грядки.

  • Перед консервацією огірків необхідно ретельно підготувати тару. Від якості підготовки залежить смак овочів і тривалість їх зберігання. Бочку або банку слід добре вимити і обдати окропом.

  • Смак консервованих огірків безпосередньо залежить від рецепти засолювання. Як правило, для консервування використовується 6-8% розчин соляної і різні спеції. Спеції і приправи слід вибирати на власний смак. Часник надає гостроту і прянощі, оцет - кислоту, лавровий лист, трави, перець горошком - аромат.

  • При консервуванні огірків в банках, слід використовувати спосіб зі стерилізацією. Це надійний метод, який забезпечує тривале зберігання огірків. Існують способи консервування огірків без стерилізації - в цьому випадку підготовлені огірки в банках необхідно двічі заливати гарячою рідиною.

  • Якщо овочі значно різняться в розмірах, то можна використовувати метод консервування різаних огірків. При використанні цього методу слід пам'ятати, що різані огірки значно швидше просаливаются і маринуються. Тому кількість спецій і приправ можна зменшити.

  • Існують різноманітні рецепти консервування салатів з огірків та інших овочів. Найбільш простий у приготуванні салат з огірків і помідорів. По одному кілограму овочів необхідно порізати кубиками, додати до них 2 нарізані кільцями цибулини, сіль, кріп і перемішати. Далі розкласти овочі по банках, залити гарячим 6-% розсолом, стерилізувати на водяній бані 15 хвилин і закатати. Консервований салат з огірків, помідорів і капусти відмінно підходить для будь-якого святкового меню.

  • Консервування огірків з гірчицею надає цим овочам пряний смак, а також, захищає банки від «підривання». Досить додати 1 столову ложку сухої гірчиці на кожні 3 л маринаду, і прокип'ятити.
    Консервування огірків

  • Для того щоб при консервуванні огірків обійтися без оцту, в маринад можна додати сік аличі, лимона, смородини. На 1 літр маринаду необхідно 100-150 грамів соку. Широке поширення набули способи консервування огірків з лимонною кислотою або з горілкою. На 1 л маринаду 05 чайної ложки лимонної кислоти або 2 столові ложки горілки.

  • Незвичайний, гострий смак виходить при консервуванні огірків по-болгарськи. Огірки, розкладені по банках, слід залити розсолом і зберігати 4 дні при кімнатній температурі. Після цього розсіл потрібно злити, прокип'ятити і знову залити ним огірки. Огірки, в свою чергу, слід промити. Після цього банки закочуються і стерилізують. Цей метод робить огірки хрусткими.


  • Напевно, у кожної господині є свої секрети приготування консервованих овочів. Тим не менше, використання нових методів і рад, що дозволяє удосконалювати і створювати справжні кулінарні шедеври.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салати на зиму
    Салати на зиму
    Всім відомо, що літо - це найкраща пора для того щоб отримати всі необхідні вітаміни з розмаїття овочів та фруктів. Але що ж робити взимку, коли на
    Малосольні огірки - рецепт
    Малосольні огірки - рецепт
    Хрусткі малосольні огірочки традиційна страва на новорічному столі. А адже ласувати цією закускою можна не лише в зиязикай час! У цьому матеріалі ви
    Маринування огірків
    Маринування огірків
    Липень і серпень - це найкращий час для того, щоб зайнятися заготовками на зиму. У кожної господині є свої рецепти приготування закруток, але мало
    Соління огірків
    Соління огірків
    На прилавках супермаркетів круглий рік лежать овочі і фрукти, які доступні за ціною багатьом. Чому ж більшість домогосподарок продовжує запасатися
    Консервування помідорів
    Консервування помідорів
    Для того, щоб знайти найсмачніший рецепт консервованих помідорів багатьом господиням потрібно не один рік. Ми пропонуємо вам перевірені способи
    Огірки в томатному соку
    Огірки в томатному соку
    Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними