Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування перців на зиму.
Болгарський перець на зиму
Інгредієнти: болгарський перець - 2 кг. Для маринаду:
оцет 9 % - 150 мл; вода - 1 л; цукор - 05 ст.; олія - 05 склянки; сіль. Приготування У глибоку каструлю наливаємо воду, оцет, рослинне масло, кладемо цукор, сіль і ставимо на вогонь. Перці промиваємо, кожен овоч акуратно в декількох місцях наколюємо виделкою.
Як тільки наш маринад закипить, опускаємо кілька овочів в каструлю і даємо їм покипіти приблизно 5-7 хвилин. Потім, за допомогою щипців перекладаємо перці з маринаду в чисті банки, даємо рідини ще раз закипіти і вливаємо його в банки. Б
истро закатуємо, перевертаємо, закутуємо і залишаємо остигати. Далі кладемо в залишився маринад другу частину перців і повторюємо порядок дій. Як тільки всі банки охолонуть, переставляємо їх для зберігання в темне місце. Ось і все, мариновані перці на зиму готові!
Гострий маринований перець на зиму
Інгредієнти: болгарський солодкий перець - 500 г; червоний пекучий перець - 200 р; часник - 300 г; помідор - 500 г; приправа хмелі-сунелі - 50 г; сіль - 150 г; рослинна олія - 50 мл Приготування З перцю акуратно видаляємо насіння і перекручуємо його разом з очищеним часником через м'ясорубку. Потім точно також подрібнюємо гіркий перчик і помідори. Усе ретельно розмішуємо, приправляємо сіллю і вливаємо олію, підсипаємо трохи запашної приправи, кладемо очищені волоські горіхи і зберігаємо цю закуску в прохолодному місці в щільно закритих банках. Можна овочі не перекручувати через м'ясорубку, а просто нарізати невеликими скибочками.
Перець, фарширований капустою на зиму
Інгредієнти: болгарський перець - 30 шт.; капуста білокачанна - 3 шт.; гіркий перець - 1 шт.; часник - 6 зубчиків; морква - 3 шт.; зелень. Для розсолу на 1 банку:
рослинна олія - 05 склянки; цукор - 1 ст.; кухонна сіль - 2 ст. ложки; оцет - 05 ст. ложки; вода - 1 л. Приготування Солодкий перець обробляємо, видаляємо насіння і бланшируем його протягом 5 - 10 хвилин. Для цього кладемо перець в сітку і встановлюємо її над каструлею так, щоб овочі знаходилися над киплячою водою, але не стикалися з нею.
Капусту шаткуємо тонкими смужками, зелень, гіркий перець і моркву ретельно промиваємо. Потім моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо дрібними шматочками. Далі змішуємо підготовлені овочі і солимо за смаком. Отриманою начинкою щільно заповнюємо перці і кладемо їх у чистий посуд. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо холодною проточною водою і залишаємо обсихати.
У миску наливаємо воду, солимо, додаємо цукор, вливаємо рослинне масло і оцет. Потім все гарненько перемішуємо. Тепер беремо чисті банки, кладемо в них фаршировані перці , часничок і заливаємо розсолом. У велику каструлю наливаємо воду і кип'ятимо її на сильному вогні. Банку з перцями встановлюємо у каструлю з киплячою водою і стерилізуємо хвилин 5 - 10. Потім дістаємо її і швиденько закриваємо кришкою. Ось і все, перець, фарширований капустою на зиму готовий!
Гіркий перець на зиму
Інгредієнти: стручковий гострий перець - 1 кг; часник - 4 зубчики; сіль -15 ст. ложки; оцет - 50 мл; чорний перець горошком - 5 шт.; лавровий лист - 2 шт. Приготування Літрову банку промиваємо і стерилізуємо. Гострий стручковий перчик моєму, часник чистимо, а зелень кропу дрібно рубаємо. Тепер кидаємо в банку лавровий лист, горошини чорного перцю, часничок і укропчик. Зверху викладаємо гострий перець і заливаємо киплячою водою.
Далі додаємо сіль і додаємо оцет. Накриваємо кришкою і стерилізуємо протягом 10 хвилин, після чого швидко закатуємо, перевертаємо і даємо консервації охолонути.