Болгарський перець - рецепти
Болгарський перець годиться в їжу не тільки в сирому вигляді. Овоч чудово підходить для фарширування, а також добре зберігає свою форму і смакові якості після смаження, тушкування та консервування. Про різних рецептах з болгарським перцем і піде мова далі.
Рецепт фаршированого болгарського перцю
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яловичий бульйон - 250 мл;
томатний соус - 2 ст.;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
яловичий фарш - 750 г;
рис (відварений) - 2 ст.;
тертий пармезан - 1 ст.;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець;
болгарські перці - 6-8 шт.
Приготування
Відварений рис змішуємо з фаршем, сиром, пропущеним через прес часником, сіллю і перцем. З болгарських перців вирізаємо серцевину і фаршируємо їх сумішшю рису і м'яса.
На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі томатний соус , оцет і вливаємо бульйон. Доводимо соус до кипіння і прибираємо з вогню. Викладаємо перець на деко для випікання впритул один до одного. Заливаємо все соусом і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину.
Рецепт лечо з болгарського перцю
Болгарський перець можна запасти на зиму, рецептом ми поділимося далі.
Інгредієнти:
томати - 15 кг;
болгарський перець - 15 кг;
сіль - 2 ст. ложки;
мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;
оцет - 30 мл;
цукор - 2/3 ст.;
рослинне масло - 100 мл;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
Томати бланшеруем, знімаємо шкірку і пюрируем з допомогою блендера. Пюре проварюємо 7-10 хвилин, приправляємо сіллю, перцем, цукром і оцтом. Заливаємо в ємність з томатами масло і додаємо півкільця болгарського перцю. Тушкуємо суміш 15-20 хвилин на середньому вогні разом з лавровим листом. Розливаємо лечо по стерилізованим банками закатуємо.
Рецепт борщу з болгарським перцем
Інгредієнти:
м'ясний бульйон - 2 л;
м'ясо відварне - 500 г;
лечо (див. попередній рецепт) - 2 ст.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста - 300 г;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Капусту шаткуємо. Бульйон доводимо до кипіння і додаємо в нього пасеровку, лечо, нарізане м'ясо і капусту. Варимо борщ до готовності капусти на середньому вогні. Сіль і перець додаємо за смаком.
Рецепт салату з болгарським перцем
Інгредієнти:
часник - 1 зубчик;
винний оцет - 2 ст .ложки;
болгарський перець (різних кольорів) - 3 шт.;
петрушка - 1/2 пучка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
червоний лук -1 шт.;
сир фета - 120 р.
Приготування
Часник пропускаємо через прес і змішати з оцтом, олією, сіллю і перцем. Рубаємо петрушку. Нарізаємо перець півкільцями, а цибулю - тонкими кільцями. Змішуємо інгредієнти в салатник, поливаємо соусом і посипаємо сиром.
Рецепт капусти з болгарським перцем
Інгредієнти:
оливкова олія;
цибуля-порей - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
морква - 2 шт.;
капуста - 1/2 качана;
болгарський перець - 2 шт.;
яловичі ребра - 500 г;
лавровий лист - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Овочі нарізаємо і обсмажуємо разом 5-7 хвилин. Заливаємо їх 6 склянками води, кладемо нарізані яловичі ребра, лавровий лист, сіль і перець. Тушкуємо все на малому вогні 15-2 години.
Рецепт супу з болгарським перцем
Інгредієнти:
болгарський перець - 8 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
томатна паста - 2 ст. ложки;
вершки - 2 ст.;
курячий бульйон - 6 ст.;
крохмаль - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перець нарізаємо і запікаємо в духовці до м'якості. Цибулю і часник пасеруємо на олії, додаємо томатну пасту, перець і заливаємо все бульйоном. Варимо суп 5 хвилин, після чого пюрируем його і заправляємо розведеним з вершками крохмалем. Знову ставимо суп на вогонь, варимо до загустіння, і приправляємо за смаком перед подачею.
Рецепт фаршированого болгарського перцю
Інгредієнти:
Приготування
Відварений рис змішуємо з фаршем, сиром, пропущеним через прес часником, сіллю і перцем. З болгарських перців вирізаємо серцевину і фаршируємо їх сумішшю рису і м'яса.
На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі томатний соус , оцет і вливаємо бульйон. Доводимо соус до кипіння і прибираємо з вогню. Викладаємо перець на деко для випікання впритул один до одного. Заливаємо все соусом і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину.
Рецепт лечо з болгарського перцю
Болгарський перець можна запасти на зиму, рецептом ми поділимося далі.
Інгредієнти:
Приготування
Томати бланшеруем, знімаємо шкірку і пюрируем з допомогою блендера. Пюре проварюємо 7-10 хвилин, приправляємо сіллю, перцем, цукром і оцтом. Заливаємо в ємність з томатами масло і додаємо півкільця болгарського перцю. Тушкуємо суміш 15-20 хвилин на середньому вогні разом з лавровим листом. Розливаємо лечо по стерилізованим банками закатуємо.
Рецепт борщу з болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Капусту шаткуємо. Бульйон доводимо до кипіння і додаємо в нього пасеровку, лечо, нарізане м'ясо і капусту. Варимо борщ до готовності капусти на середньому вогні. Сіль і перець додаємо за смаком.
Рецепт салату з болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Часник пропускаємо через прес і змішати з оцтом, олією, сіллю і перцем. Рубаємо петрушку. Нарізаємо перець півкільцями, а цибулю - тонкими кільцями. Змішуємо інгредієнти в салатник, поливаємо соусом і посипаємо сиром.
Рецепт капусти з болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Овочі нарізаємо і обсмажуємо разом 5-7 хвилин. Заливаємо їх 6 склянками води, кладемо нарізані яловичі ребра, лавровий лист, сіль і перець. Тушкуємо все на малому вогні 15-2 години.
Рецепт супу з болгарським перцем
Інгредієнти:
Приготування
Перець нарізаємо і запікаємо в духовці до м'якості. Цибулю і часник пасеруємо на олії, додаємо томатну пасту, перець і заливаємо все бульйоном. Варимо суп 5 хвилин, після чого пюрируем його і заправляємо розведеним з вершками крохмалем. Знову ставимо суп на вогонь, варимо до загустіння, і приправляємо за смаком перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Лечо в мультиварці
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з