Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Болгарський перець - рецепти

Болгарський перець - рецепти

17-03-2015, 21:32
873
Болгарський перець - рецепти
Болгарський перець годиться в їжу не тільки в сирому вигляді. Овоч чудово підходить для фарширування, а також добре зберігає свою форму і смакові якості після смаження, тушкування та консервування. Про різних рецептах з болгарським перцем і піде мова далі.
Рецепт фаршированого болгарського перцю
Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яловичий бульйон - 250 мл;

  • томатний соус - 2 ст.;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • яловичий фарш - 750 г;

  • рис (відварений) - 2 ст.;

  • тертий пармезан - 1 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець;

  • болгарські перці - 6-8 шт.


  • Приготування
    Відварений рис змішуємо з фаршем, сиром, пропущеним через прес часником, сіллю і перцем. З болгарських перців вирізаємо серцевину і фаршируємо їх сумішшю рису і м'яса.
    На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі томатний соус , оцет і вливаємо бульйон. Доводимо соус до кипіння і прибираємо з вогню. Викладаємо перець на деко для випікання впритул один до одного. Заливаємо все соусом і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину.
    Рецепт лечо з болгарського перцю
    Болгарський перець можна запасти на зиму, рецептом ми поділимося далі.
    Інгредієнти:

  • томати - 15 кг;

  • болгарський перець - 15 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • оцет - 30 мл;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Томати бланшеруем, знімаємо шкірку і пюрируем з допомогою блендера. Пюре проварюємо 7-10 хвилин, приправляємо сіллю, перцем, цукром і оцтом. Заливаємо в ємність з томатами масло і додаємо півкільця болгарського перцю. Тушкуємо суміш 15-20 хвилин на середньому вогні разом з лавровим листом. Розливаємо лечо по стерилізованим банками закатуємо.
    Рецепт борщу з болгарським перцем
    Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон - 2 л;

  • м'ясо відварне - 500 г;

  • лечо (див. попередній рецепт) - 2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • капуста - 300 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Капусту шаткуємо. Бульйон доводимо до кипіння і додаємо в нього пасеровку, лечо, нарізане м'ясо і капусту. Варимо борщ до готовності капусти на середньому вогні. Сіль і перець додаємо за смаком.
    Рецепт салату з болгарським перцем
    Інгредієнти:

  • часник - 1 зубчик;

  • винний оцет - 2 ст .ложки;

  • болгарський перець (різних кольорів) - 3 шт.;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • червоний лук -1 шт.;

  • сир фета - 120 р.


  • Приготування
    Часник пропускаємо через прес і змішати з оцтом, олією, сіллю і перцем. Рубаємо петрушку. Нарізаємо перець півкільцями, а цибулю - тонкими кільцями. Змішуємо інгредієнти в салатник, поливаємо соусом і посипаємо сиром.
    Рецепт капусти з болгарським перцем
    Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 2 шт.;

  • капуста - 1/2 качана;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • яловичі ребра - 500 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Овочі нарізаємо і обсмажуємо разом 5-7 хвилин. Заливаємо їх 6 склянками води, кладемо нарізані яловичі ребра, лавровий лист, сіль і перець. Тушкуємо все на малому вогні 15-2 години.
    Рецепт супу з болгарським перцем
    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 8 шт.;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • вершки - 2 ст.;

  • Болгарський перець - рецепти

  • курячий бульйон - 6 ст.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перець нарізаємо і запікаємо в духовці до м'якості. Цибулю і часник пасеруємо на олії, додаємо томатну пасту, перець і заливаємо все бульйоном. Варимо суп 5 хвилин, після чого пюрируем його і заправляємо розведеним з вершками крохмалем. Знову ставимо суп на вогонь, варимо до загустіння, і приправляємо за смаком перед подачею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Цвітна капуста з грибами
    Цвітна капуста з грибами
    Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
    Лечо в мультиварці
    Лечо в мультиварці
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарських перців і томатного соку. І, звичайно ж, ми не змогли обійти варіанти його створення
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Лечо з томатною пастою
    Лечо з томатною пастою
    Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з