Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ з галушками - рецепт

Борщ з галушками - рецепт

21-03-2015, 20:00
2 502
Борщ з галушками - рецепт
Справжня господиня повинна вміти готувати такі класичні страви як, наприклад, борщ з галушками. Ми готові поділитися з вами деякими простими рецептами приготування цього традиційного українського страви.

Рецепт українського борщу з галушками


Інгредієнти:
Для борщу:

  • свинячі реберця - 1 кг;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • буряк - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • капуста - 1 качан;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • часник - 3 зубчики;

  • сало - 100 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • оцет - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для галушок:

  • вода - 1 л;

  • борошно - 400-500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати борщ з галушками, необхідно зварити бульйон. Ребра споліскуємо, розрізаємо на шматки, щоб помістити в каструлю і заливаємо все водою. Варимо ребра до закипання води і зливаємо першу воду.
    Ребра й каструлю споліскуємо, і наливаємо свіжу порцію води. Разом з ребрами в каструлю відправляється моркву, корінь петрушки і 1 цибулину. Кладемо в майбутній бульйон лавровий лист і чайну ложку перцю горошком. Варимо бульйон 15-2 години, періодично знімаючи піну з поверхні, після чого бульйон проціджуємо через марлю, а з ребер знімаємо м'ясо.
    Готуємо овочі: картоплю чистимо, ріжемо кубиками, цибулю подрібнюємо, буряк натираємо на крупній тертці, капусту шаткуємо.
    Готуємо зажарку: буряк солимо і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин, після чого заливаємо овоч бульйоном, додаємо оцет, томатну пасту і тушкуємо до м'якості.
    У каструлю з бульйоном відправляємо м'ясо, картоплю і капусту. Окремо обсмажуємо цибулю і також закладаємо її в бульйон. Варимо до напівготовності картоплі, додаємо буряк.
    З борошна, води, яєць і солі замішуємо тісто, формуємо з нього галушки і варимо до готовності в борщі.
    Заправляємо борщ салом, товченим з часником. Любителі оригінальних страв можуть приготувати борщ з чорносливом і галушками , додавши трохи нарізаних сухофруктів в кінці готування.

    Рецепт полтавського борщу з галушками


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон (+ відварене куряче м'ясо) - 15 л;

  • картопля - 2 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • капуста - 1/2 качана;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томатне пюре - 3 ст. ложки;

  • оцет - 15 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • шпик - 60 р.


  • Для галушок:

  • борошно - 100 г;

  • вода - 60 мл;

  • Борщ з галушками - рецепт

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Готовий бульйон доводимо до кипіння і кладемо в нього нарізану кубиками картоплю, курку і нашатковану капусту. На сковороді обсмажуємо шпик і додаємо до нього натерту моркву і нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля і морква стануть м'якими, додаємо до них терту буряки і томатне пюре, заливаємо овочі невеликою кількістю бульйону і тушкуємо до м'якості буряків, не забувши додати оцет і цукор. Готової бурякової засмажкою заправляємо борщ.
    Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і водою. З тіста формуємо галушки і варимо до готовності. Полтавський борщ з галушками готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати галушки?
    Як приготувати галушки?
    Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
    Борщ з яловичиною
    Борщ з яловичиною
    Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
    Борщ, як у дитячому садку
    Борщ, як у дитячому садку
    Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
    Заправка для борщу
    Заправка для борщу
    Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент
    Борщ в скороварці
    Борщ в скороварці
    Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато