Борщ з галушками - рецепт
Справжня господиня повинна вміти готувати такі класичні страви як, наприклад, борщ з галушками. Ми готові поділитися з вами деякими простими рецептами приготування цього традиційного українського страви.
Інгредієнти:
Для борщу:
свинячі реберця - 1 кг;
картопля - 4-5 шт.;
буряк - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста - 1 качан;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
петрушка - 1 пучок;
часник - 3 зубчики;
сало - 100 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
оцет - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Для галушок:
вода - 1 л;
борошно - 400-500 г;
яйця - 2 шт.;
сіль.
Приготування
Перед тим, як приготувати борщ з галушками, необхідно зварити бульйон. Ребра споліскуємо, розрізаємо на шматки, щоб помістити в каструлю і заливаємо все водою. Варимо ребра до закипання води і зливаємо першу воду.
Ребра й каструлю споліскуємо, і наливаємо свіжу порцію води. Разом з ребрами в каструлю відправляється моркву, корінь петрушки і 1 цибулину. Кладемо в майбутній бульйон лавровий лист і чайну ложку перцю горошком. Варимо бульйон 15-2 години, періодично знімаючи піну з поверхні, після чого бульйон проціджуємо через марлю, а з ребер знімаємо м'ясо.
Готуємо овочі: картоплю чистимо, ріжемо кубиками, цибулю подрібнюємо, буряк натираємо на крупній тертці, капусту шаткуємо.
Готуємо зажарку: буряк солимо і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин, після чого заливаємо овоч бульйоном, додаємо оцет, томатну пасту і тушкуємо до м'якості.
У каструлю з бульйоном відправляємо м'ясо, картоплю і капусту. Окремо обсмажуємо цибулю і також закладаємо її в бульйон. Варимо до напівготовності картоплі, додаємо буряк.
З борошна, води, яєць і солі замішуємо тісто, формуємо з нього галушки і варимо до готовності в борщі.
Заправляємо борщ салом, товченим з часником. Любителі оригінальних страв можуть приготувати борщ з чорносливом і галушками , додавши трохи нарізаних сухофруктів в кінці готування.
Інгредієнти:
курячий бульйон (+ відварене куряче м'ясо) - 15 л;
картопля - 2 шт.;
буряк - 1 шт.;
капуста - 1/2 качана;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
томатне пюре - 3 ст. ложки;
оцет - 15 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
шпик - 60 р.
Для галушок:
борошно - 100 г;
вода - 60 мл;
яйце - 1 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Готовий бульйон доводимо до кипіння і кладемо в нього нарізану кубиками картоплю, курку і нашатковану капусту. На сковороді обсмажуємо шпик і додаємо до нього натерту моркву і нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля і морква стануть м'якими, додаємо до них терту буряки і томатне пюре, заливаємо овочі невеликою кількістю бульйону і тушкуємо до м'якості буряків, не забувши додати оцет і цукор. Готової бурякової засмажкою заправляємо борщ.
Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і водою. З тіста формуємо галушки і варимо до готовності. Полтавський борщ з галушками готовий!
Рецепт українського борщу з галушками
Інгредієнти:
Для борщу:
Для галушок:
Приготування
Перед тим, як приготувати борщ з галушками, необхідно зварити бульйон. Ребра споліскуємо, розрізаємо на шматки, щоб помістити в каструлю і заливаємо все водою. Варимо ребра до закипання води і зливаємо першу воду.
Ребра й каструлю споліскуємо, і наливаємо свіжу порцію води. Разом з ребрами в каструлю відправляється моркву, корінь петрушки і 1 цибулину. Кладемо в майбутній бульйон лавровий лист і чайну ложку перцю горошком. Варимо бульйон 15-2 години, періодично знімаючи піну з поверхні, після чого бульйон проціджуємо через марлю, а з ребер знімаємо м'ясо.
Готуємо овочі: картоплю чистимо, ріжемо кубиками, цибулю подрібнюємо, буряк натираємо на крупній тертці, капусту шаткуємо.
Готуємо зажарку: буряк солимо і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин, після чого заливаємо овоч бульйоном, додаємо оцет, томатну пасту і тушкуємо до м'якості.
У каструлю з бульйоном відправляємо м'ясо, картоплю і капусту. Окремо обсмажуємо цибулю і також закладаємо її в бульйон. Варимо до напівготовності картоплі, додаємо буряк.
З борошна, води, яєць і солі замішуємо тісто, формуємо з нього галушки і варимо до готовності в борщі.
Заправляємо борщ салом, товченим з часником. Любителі оригінальних страв можуть приготувати борщ з чорносливом і галушками , додавши трохи нарізаних сухофруктів в кінці готування.
Рецепт полтавського борщу з галушками
Інгредієнти:
Для галушок:
Приготування
Готовий бульйон доводимо до кипіння і кладемо в нього нарізану кубиками картоплю, курку і нашатковану капусту. На сковороді обсмажуємо шпик і додаємо до нього натерту моркву і нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля і морква стануть м'якими, додаємо до них терту буряки і томатне пюре, заливаємо овочі невеликою кількістю бульйону і тушкуємо до м'якості буряків, не забувши додати оцет і цукор. Готової бурякової засмажкою заправляємо борщ.
Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і водою. З тіста формуємо галушки і варимо до готовності. Полтавський борщ з галушками готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Борщ з яловичиною
Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Заправка для борщу
Заправка для борщу - дуже важливий компонент смачного першого страви. Саме тому багато господинь робити заправку заздалегідь, щоб в будь-який момент
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато