Заправка для борщу
Всім нам добре відомо таке блюдо як борщ. До його складу входить м'ясо, картопля, буряк, цибуля, капуста, морква і томат.
Основою ж борщу, звичайно, є буряк. Вона дуже корисна, оскільки містить безліч корисних речовин і вітамінів. Так давайте ж сумісний смачне з корисним і приготуємо з вами чудову заправку для борщу на зиму, яка в будь-який момент буде у вас під рукою, і ви зможете без праці зварити приголомшливі щі!
Інгредієнти:
помідор - 1 кг;
морква - 1 кг;
буряк - 2 кг;
капуста білокачанна - 2 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
перець болгарський - 500 г;
сіль, цукор - за смаком;
оцет 9% - 100 мл;
рослинне масло - 250 р.
Приготування
Для приготування заправки для борщу беремо всі овочі, гарненько промиваємо і чистимо. Потім дрібно нарізаємо цибулю, помідори і перець. Після цього моркву і буряк натираємо на крупній тертці, а білокачанну капусту тонко шаткуємо, як для борщу. Можете робити це за допомогою ножа, а можна використовувати кухонний комбайн, який значно скоротить ваш час готування.
Тепер беремо дуже велику емальовану каструлю, саме тут і будуть гаситися наші овочі. Наливаємо трохи олії і складаємо інгредієнти в каструлю, викладаючи в останню чергу буряк. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи періодично помішувати. Цим часом гарненько стерилізуємо банки, висушуємо їх і обережно розкладаємо приготовані овочі в гарячому вигляді по банкам, щільно закриваємо кришками і закутуємо до повного охолодження. Зберігаємо приготовану заправку в погребі чи холодильнику.
Ось так швидко і легко можна подбати про те, як приготувати смачний борщ зварений на заправці з буряка! Ну а якщо ви любите борщ з грибами , то доведеться підрізати до перерахованих інгредієнтів ще один овоч.
Основою ж борщу, звичайно, є буряк. Вона дуже корисна, оскільки містить безліч корисних речовин і вітамінів. Так давайте ж сумісний смачне з корисним і приготуємо з вами чудову заправку для борщу на зиму, яка в будь-який момент буде у вас під рукою, і ви зможете без праці зварити приголомшливі щі!
Рецепт заправки для борщу
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування заправки для борщу беремо всі овочі, гарненько промиваємо і чистимо. Потім дрібно нарізаємо цибулю, помідори і перець. Після цього моркву і буряк натираємо на крупній тертці, а білокачанну капусту тонко шаткуємо, як для борщу. Можете робити це за допомогою ножа, а можна використовувати кухонний комбайн, який значно скоротить ваш час готування.
Тепер беремо дуже велику емальовану каструлю, саме тут і будуть гаситися наші овочі. Наливаємо трохи олії і складаємо інгредієнти в каструлю, викладаючи в останню чергу буряк. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи періодично помішувати. Цим часом гарненько стерилізуємо банки, висушуємо їх і обережно розкладаємо приготовані овочі в гарячому вигляді по банкам, щільно закриваємо кришками і закутуємо до повного охолодження. Зберігаємо приготовану заправку в погребі чи холодильнику.
Ось так швидко і легко можна подбати про те, як приготувати смачний борщ зварений на заправці з буряка! Ну а якщо ви любите борщ з грибами , то доведеться підрізати до перерахованих інгредієнтів ще один овоч.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарячий борщ - рецепт
Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато