Всім нам добре відомо таке блюдо як борщ. До його складу входить м'ясо, картопля, буряк, цибуля, капуста, морква і томат.
Основою ж борщу, звичайно, є буряк. Вона дуже корисна, оскільки містить безліч корисних речовин і вітамінів. Так давайте ж сумісний смачне з корисним і приготуємо з вами чудову заправку для борщу на зиму, яка в будь-який момент буде у вас під рукою, і ви зможете без праці зварити приголомшливі щі!
Рецепт заправки для борщу
Інгредієнти: помідор - 1 кг; морква - 1 кг; буряк - 2 кг; капуста білокачанна - 2 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; перець болгарський - 500 г; сіль, цукор - за смаком; оцет 9% - 100 мл; рослинне масло - 250 р. Приготування Для приготування заправки для борщу беремо всі овочі, гарненько промиваємо і чистимо. Потім дрібно нарізаємо цибулю, помідори і перець. Після цього моркву і буряк натираємо на крупній тертці, а білокачанну капусту тонко шаткуємо, як для борщу.
Можете робити це за допомогою ножа, а можна використовувати кухонний комбайн, який значно скоротить ваш час готування.
Тепер беремо дуже велику емальовану каструлю, саме тут і будуть гаситися наші овочі. Наливаємо трохи олії і складаємо інгредієнти в каструлю, викладаючи в останню чергу буряк. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин на слабкому вогні, не забуваючи періодично помішувати. Цим часом гарненько стерилізуємо банки, висушуємо їх і обережно розкладаємо приготовані овочі в гарячому вигляді по банкам, щільно закриваємо кришками і закутуємо до повного охолодження. Зберігаємо приготовану заправку в погребі чи холодильнику.
Ось так швидко і легко можна подбати про те, як приготувати смачний борщ зварений на заправці з буряка! Ну а якщо ви любите борщ з грибами , то доведеться підрізати до перерахованих інгредієнтів ще один овоч.