Справжня господиня повинна вміти готувати такі класичні страви як, наприклад, борщ з галушками. Ми готові поділитися з вами деякими простими рецептами приготування цього традиційного українського страви.
Рецепт українського борщу з галушками
Інгредієнти: Для борщу:
свинячі реберця - 1 кг; картопля - 4-5 шт.; буряк - 2 шт.; морква - 1 шт.; капуста - 1 качан; ріпчаста цибуля - 2 шт.; петрушка - 1 пучок; часник - 3 зубчики; сало - 100 г; томатна паста - 2 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; оцет - за смаком; сіль, перець - за смаком. Для галушок:
вода - 1 л; борошно - 400-500 г; яйця - 2 шт.; сіль. Приготування Перед тим, як приготувати борщ з галушками, необхідно зварити бульйон. Ребра споліскуємо, розрізаємо на шматки, щоб помістити в каструлю і заливаємо все водою. Варимо ребра до закипання води і зливаємо першу воду.
Ребра й каструлю споліскуємо, і наливаємо свіжу порцію води. Разом з ребрами в каструлю відправляється моркву, корінь петрушки і 1 цибулину. Кладемо в майбутній бульйон лавровий лист і чайну ложку перцю горошком. Варимо бульйон 15-2 години, періодично знімаючи піну з поверхні, після чого бульйон проціджуємо через марлю, а з ребер знімаємо м'ясо.
Готуємо овочі: картоплю чистимо, ріжемо кубиками, цибулю подрібнюємо, буряк натираємо на крупній тертці, капусту шаткуємо.
Готуємо зажарку: буряк солимо і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин, після чого заливаємо овоч бульйоном, додаємо оцет, томатну пасту і тушкуємо до м'якості.
У каструлю з бульйоном відправляємо м'ясо, картоплю і капусту. Окремо обсмажуємо цибулю і також закладаємо її в бульйон. Варимо до напівготовності картоплі, додаємо буряк.
З борошна, води, яєць і солі замішуємо тісто, формуємо з нього галушки і варимо до готовності в борщі.
Заправляємо борщ салом, товченим з часником. Любителі оригінальних страв можуть приготувати борщ з чорносливом і галушками , додавши трохи нарізаних сухофруктів в кінці готування.
Рецепт полтавського борщу з галушками
Інгредієнти: курячий бульйон (+ відварене куряче м'ясо) - 15 л; картопля - 2 шт.; буряк - 1 шт.; капуста - 1/2 качана; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томатне пюре - 3 ст. ложки; оцет - 15 мл; цукор - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; шпик - 60 р. Для галушок:
борошно - 100 г; вода - 60 мл; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка. Приготування Готовий бульйон доводимо до кипіння і кладемо в нього нарізану кубиками картоплю, курку і нашатковану капусту. На сковороді обсмажуємо шпик і додаємо до нього натерту моркву і нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля і морква стануть м'якими, додаємо до них терту буряки і томатне пюре, заливаємо овочі невеликою кількістю бульйону і тушкуємо до м'якості буряків, не забувши додати оцет і цукор. Готової бурякової засмажкою заправляємо борщ.
Борошно змішуємо з сіллю, яйцем і водою. З тіста формуємо галушки і варимо до готовності. Полтавський борщ з галушками готовий!