Борщ з яловичиною
У приготуванні борщу з яловичиною немає ніяких особливих тонкощів або секретів. Але щоб остаточно розвіяти ваші сумніви, ми підібрали кілька цікавих рецептів, дотримуючись яких ви неодмінно досягнете бажаного - тарілки після обіду будуть пусті і навіть трохи вилизані.
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) - 500 г;
сало - 150 г;
капуста - 500 г;
буряк - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 4 шт.;
перець болгарський солодкий - 1 шт.;
часник - 3 зубки;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Готувати борщ починаємо, звісно, з бульйону. М'ясо промиваємо, закладаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, збираємо шумівкою піну, яка утворилася і прикручуємо вогонь до мінімуму. Скільки ж варити яловичину для борщу? Приблизно півтора години, поки м'ясо не стане зовсім м'яким. Потім його виловлюємо, і, коли охолоне, нарізаємо невеликими шматочками.
А поки кипить наш яловичий бульйон , займемося засмажкою. Дрібно кришимо 2/3 сала. Розтоплюємо його на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками цибулю, до рум'яного кольору. Потім додаємо туди ж нарізану соломкою моркву і буряк. Тушкуємо, помішуючи, до м'якості. В кінці додаємо ошпарені, подрібнені без шкірки помідори і кубики болгарського перцю. Даємо всього цього овочевого пишності пару хвилин на возз'єднання, і знімаємо сковороду з вогню.
У каструлю з бульйоном кидаємо накрошенную кубиками картоплю, а коли вона зваритися на половину - тонко нашатковану капусту. Повертаємо подрібнену яловичину. А хвилин за 5 до готовності додаємо зажарку. Окремо розтираємо в ступці залишився сало, часник (серцевину у нього краще вирізати) і дрібно накрошенную зелень з сіллю. Додаємо отриману ароматну суміш у вже готовий борщ, пробуємо на сіль і гостроту. Накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Через 15 хвилин його можна розливати по тарілках.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
капуста - 400 г;
буряк - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
часник - 3 зубки;
паста томатна - 3 ст. ложки;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і на режимі «Випічка» обсмажуємо до прозорості дрібно покришену цибулю. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, а хвилин через 10 - томатну пасту. Тушкуємо, помішуючи, кілька хвилин. У компанію до овочів відправляємо терту буряк (не забуваємо збризнути її лимонним соком - для збереження кольору). Солимо, перчимо, перемішуємо і викладаємо на овочеву подушку нарізану невеликими шматочками яловичину. Також додаємо сіль її, а зверху покриваємо шаром картоплі (кубиками) і тонко нашаткованої капусти. Додаємо лавровий лист і перець горошком, доливаємо води до бажаної густоти і закриваємо кришку.
Готуємо борщ з яловичиною в мультиварці одну годину на режимі «Гасіння» або «Суп» (в залежності від модифікації вашого диво-горщика). Після звукового сигналу відкриваємо каструлю, перемішуємо борщ і додаємо подрібнений часник. Витримуємо ще 10 хвилин під закритою кришкою і подаємо до столу - зі сметанкою, пампушками та свіжою зеленню.
Рецепт приготування борщу з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Готувати борщ починаємо, звісно, з бульйону. М'ясо промиваємо, закладаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, збираємо шумівкою піну, яка утворилася і прикручуємо вогонь до мінімуму. Скільки ж варити яловичину для борщу? Приблизно півтора години, поки м'ясо не стане зовсім м'яким. Потім його виловлюємо, і, коли охолоне, нарізаємо невеликими шматочками.
А поки кипить наш яловичий бульйон , займемося засмажкою. Дрібно кришимо 2/3 сала. Розтоплюємо його на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками цибулю, до рум'яного кольору. Потім додаємо туди ж нарізану соломкою моркву і буряк. Тушкуємо, помішуючи, до м'якості. В кінці додаємо ошпарені, подрібнені без шкірки помідори і кубики болгарського перцю. Даємо всього цього овочевого пишності пару хвилин на возз'єднання, і знімаємо сковороду з вогню.
У каструлю з бульйоном кидаємо накрошенную кубиками картоплю, а коли вона зваритися на половину - тонко нашатковану капусту. Повертаємо подрібнену яловичину. А хвилин за 5 до готовності додаємо зажарку. Окремо розтираємо в ступці залишився сало, часник (серцевину у нього краще вирізати) і дрібно накрошенную зелень з сіллю. Додаємо отриману ароматну суміш у вже готовий борщ, пробуємо на сіль і гостроту. Накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Через 15 хвилин його можна розливати по тарілках.
Як приготувати смачний борщ з яловичини в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і на режимі «Випічка» обсмажуємо до прозорості дрібно покришену цибулю. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, а хвилин через 10 - томатну пасту. Тушкуємо, помішуючи, кілька хвилин. У компанію до овочів відправляємо терту буряк (не забуваємо збризнути її лимонним соком - для збереження кольору). Солимо, перчимо, перемішуємо і викладаємо на овочеву подушку нарізану невеликими шматочками яловичину. Також додаємо сіль її, а зверху покриваємо шаром картоплі (кубиками) і тонко нашаткованої капусти. Додаємо лавровий лист і перець горошком, доливаємо води до бажаної густоти і закриваємо кришку.
Готуємо борщ з яловичиною в мультиварці одну годину на режимі «Гасіння» або «Суп» (в залежності від модифікації вашого диво-горщика). Після звукового сигналу відкриваємо каструлю, перемішуємо борщ і додаємо подрібнений часник. Витримуємо ще 10 хвилин під закритою кришкою і подаємо до столу - зі сметанкою, пампушками та свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Як зварити борщ в мультиварці?
Що може бути простіше приготування обіду в мультиварці? Напевно, нічого. Тому пропонуємо вам дізнатися, як у цій диво-приладі приготувати ситний
Борщ в мультиварці - рецепт
Навіть таке непросте страву, як справжній український борщ, можна без особливих зусиль приготувати в мультиварці, дотримуючись при цьому всі канони
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато