У приготуванні борщу з яловичиною немає ніяких особливих тонкощів або секретів. Але щоб остаточно розвіяти ваші сумніви, ми підібрали кілька цікавих рецептів, дотримуючись яких ви неодмінно досягнете бажаного - тарілки після обіду будуть пусті і навіть трохи вилизані.
Рецепт приготування борщу з яловичиною
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) - 500 г; сало - 150 г; капуста - 500 г; буряк - 1 шт.; картопля - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідори - 4 шт.; перець болгарський солодкий - 1 шт.; часник - 3 зубки; петрушка - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Готувати борщ починаємо, звісно, з бульйону. М'ясо промиваємо, закладаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, збираємо шумівкою піну, яка утворилася і прикручуємо вогонь до мінімуму. Скільки ж варити яловичину для борщу? Приблизно півтора години, поки м'ясо не стане зовсім м'яким. Потім його виловлюємо, і, коли охолоне, нарізаємо невеликими шматочками.
А поки кипить наш яловичий бульйон , займемося засмажкою. Дрібно кришимо 2/3 сала. Розтоплюємо його на сковороді і обсмажуємо на ньому нарізану кубиками цибулю, до рум'яного кольору. Потім додаємо туди ж нарізану соломкою моркву і буряк. Тушкуємо, помішуючи, до м'якості. В кінці додаємо ошпарені, подрібнені без шкірки помідори і кубики болгарського перцю. Даємо всього цього овочевого пишності пару хвилин на возз'єднання, і знімаємо сковороду з вогню.
У каструлю з бульйоном кидаємо накрошенную кубиками картоплю, а коли вона зваритися на половину - тонко нашатковану капусту. Повертаємо подрібнену яловичину. А хвилин за 5 до готовності додаємо зажарку. Окремо розтираємо в ступці залишився сало, часник (серцевину у нього краще вирізати) і дрібно накрошенную зелень з сіллю. Додаємо отриману ароматну суміш у вже готовий борщ, пробуємо на сіль і гостроту. Накриваємо кришкою і знімаємо з плити. Через 15 хвилин його можна розливати по тарілках.
Як приготувати смачний борщ з яловичини в мультиварці?
Інгредієнти: яловичина - 500 г; капуста - 400 г; буряк - 1 шт.; картопля - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лимон - 1/2 шт.; часник - 3 зубки; паста томатна - 3 ст. ложки; масло рослинне - 3 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і на режимі «Випічка» обсмажуємо до прозорості дрібно покришену цибулю. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, а хвилин через 10 - томатну пасту. Тушкуємо, помішуючи, кілька хвилин. У компанію до овочів відправляємо терту буряк (не забуваємо збризнути її лимонним соком - для збереження кольору). Солимо, перчимо, перемішуємо і
викладаємо на овочеву подушку нарізану невеликими шматочками яловичину. Також додаємо сіль її, а зверху покриваємо шаром картоплі (кубиками) і тонко нашаткованої капусти. Додаємо лавровий лист і перець горошком, доливаємо води до бажаної густоти і закриваємо кришку.
Готуємо борщ з яловичиною в мультиварці одну годину на режимі «Гасіння» або «Суп» (в залежності від модифікації вашого диво-горщика). Після звукового сигналу відкриваємо каструлю, перемішуємо борщ і додаємо подрібнений часник. Витримуємо ще 10 хвилин під закритою кришкою і подаємо до столу - зі сметанкою, пампушками та свіжою зеленню.