Борщ в мультиварці - рецепт
Навіть якщо чудо-горщик вже давно прижився на кухні, і ви по достоїнству оцінили ту економію сил і часу, яку дарує цей агрегат, зважитися на приготування борщу в мультиварці не так-то просто. Ореол вікових традицій не дозволяє звести таїнство створення культового страви до простих дій: покришив, закинув, включив, отримав результат. А адже це можливо, і сьогодні ми вас переконаємо в цьому, оскільки в цій статті мова піде про те, як приготувати смачний борщ з використання кухонної помічниці.
Інгредієнти:
м'ясо (м'якоть) - 200 г;
капуста - 250 г;
буряк - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
помідори - 4 шт.;
цукор - 1/3 ч. ложки;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. На сковорідці злегка обсмажуємо цибулю з тертою морквиною. Окремо в невеликій кількості води тушкуємо накрошенную соломкою буряк, що виділився при цьому сік зливаємо окремо в чашку - його ми додамо за 10 хвилин до готовності, щоб борщ з буряком в мультиварці вийшов правильного насичено-червоного кольору. Чистимо і ріжемо кубиками картоплю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.
Укладаємо в чудо-горщик шарами: м'ясо, нашатковану капусту, помідори, буряк, моркву з цибулею, картоплю, пропущений через прес зубчик часнику. За бажанням, можна також приготувати і борщ з грибами для цього до всіх інгредієнтів слід додати засмажку з печериць або білих грибів.
Перед початком готування додаємо сіль, чорний перець і спеції за смаком, заливаємо водою або бульйоном так, щоб вона повністю покрила закладку, але не перевищила обмежувальний рівень. Включаємо режим «Гасіння» на півтори години. Залишається найскладніше - вдихаючи аромати і ковтаючи слинки дочекатися сигналу про закінчення роботи.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
буряк - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
перець болгарський - 1/2 шт.;
капуста - 200 г;
томатний сік - 500 г;
квасоля консервована - 1 б.;
кріп, петрушка - 1 пучок;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо олію і злегка обсмажуємо дрібно покришену цибулю на режимі «Випічка». Додаємо терту на крупній тертці моркву і нарізану соломкою буряк, перемішуємо і закриваємо кришку на 10 хвилин, після чого заливаємо томатним соком і даємо покипіти ще хвилин 10. Додаємо в майбутній борщ капусту, і знову витримуємо 10-хвилинну паузу.
Настав час картоплі, нарізаної дрібними кубиками, і квасолі з банки (не забуваємо злити зайву рідину і промити). Доливаємо в каструлю воду або бульйон до необхідного рівня, солимо, перчимо, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на 2 години. По закінченню програми додаємо зелень, даємо борщу настоятися близько півгодини, і розливаємо його по тарілках.
Якщо вам раптом знадобиться нагодувати роту солдатів, друзів сина після футбольного матчу або чоловіка, раптово повернувся з відрядження, то і в цьому випадку мультиварка зможе допомогти.
Закладаємо продукти за першим рецептом, але кількість збільшуємо так, щоб наповнити чашу по вінця, закриваємо і тушкуємо 2 години без додавання рідини. Тим часом можемо спокійно зайнятися своїми справами.
До кінця програми ставимо відерний каструлю на плиту, доводимо до кипіння і перекладаємо в неї овочі з м'ясом з мультиварки, солимо, перчимо за смаком, тримаємо на маленькому вогні ще кілька хвилин, в кінці додаємо дрібно нарубану зелень. Повірте, український борщ, приготовлений за цим «гібридному» рецепту в мультиварці несподівано порадує вас своїм смаком.
Як зварити український борщ в мультиварці «Панасонік»?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. На сковорідці злегка обсмажуємо цибулю з тертою морквиною. Окремо в невеликій кількості води тушкуємо накрошенную соломкою буряк, що виділився при цьому сік зливаємо окремо в чашку - його ми додамо за 10 хвилин до готовності, щоб борщ з буряком в мультиварці вийшов правильного насичено-червоного кольору. Чистимо і ріжемо кубиками картоплю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.
Укладаємо в чудо-горщик шарами: м'ясо, нашатковану капусту, помідори, буряк, моркву з цибулею, картоплю, пропущений через прес зубчик часнику. За бажанням, можна також приготувати і борщ з грибами для цього до всіх інгредієнтів слід додати засмажку з печериць або білих грибів.
Перед початком готування додаємо сіль, чорний перець і спеції за смаком, заливаємо водою або бульйоном так, щоб вона повністю покрила закладку, але не перевищила обмежувальний рівень. Включаємо режим «Гасіння» на півтори години. Залишається найскладніше - вдихаючи аромати і ковтаючи слинки дочекатися сигналу про закінчення роботи.
Борщ з квасолею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки наливаємо олію і злегка обсмажуємо дрібно покришену цибулю на режимі «Випічка». Додаємо терту на крупній тертці моркву і нарізану соломкою буряк, перемішуємо і закриваємо кришку на 10 хвилин, після чого заливаємо томатним соком і даємо покипіти ще хвилин 10. Додаємо в майбутній борщ капусту, і знову витримуємо 10-хвилинну паузу.
Настав час картоплі, нарізаної дрібними кубиками, і квасолі з банки (не забуваємо злити зайву рідину і промити). Доливаємо в каструлю воду або бульйон до необхідного рівня, солимо, перчимо, закриваємо кришку і включаємо режим «Гасіння» на 2 години. По закінченню програми додаємо зелень, даємо борщу настоятися близько півгодини, і розливаємо його по тарілках.
Як готувати борщ в мультиварці, щоб вийшла велика каструля?
Якщо вам раптом знадобиться нагодувати роту солдатів, друзів сина після футбольного матчу або чоловіка, раптово повернувся з відрядження, то і в цьому випадку мультиварка зможе допомогти.
Закладаємо продукти за першим рецептом, але кількість збільшуємо так, щоб наповнити чашу по вінця, закриваємо і тушкуємо 2 години без додавання рідини. Тим часом можемо спокійно зайнятися своїми справами.
До кінця програми ставимо відерний каструлю на плиту, доводимо до кипіння і перекладаємо в неї овочі з м'ясом з мультиварки, солимо, перчимо за смаком, тримаємо на маленькому вогні ще кілька хвилин, в кінці додаємо дрібно нарубану зелень. Повірте, український борщ, приготовлений за цим «гібридному» рецепту в мультиварці несподівано порадує вас своїм смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ з яловичиною
Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
Як зварити борщ в мультиварці?
Що може бути простіше приготування обіду в мультиварці? Напевно, нічого. Тому пропонуємо вам дізнатися, як у цій диво-приладі приготувати ситний
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,
Борщ в мультиварці
Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному