Як зварити борщ в мультиварці?
Багато господинь, які вже встигли обзавестися мультиварка, напевно, випробували чимало рецептів. Давайте тепер дізнаємося, як зварити борщ в мультиварці, щоб блюдо вийшло смачним, наваристим і кожен з домочадців попросив добавки. Величезний плюс при приготуванні першого страви - ви користуєтеся тільки однією чашею мультиварки, немає необхідності використовувати сковорідку, окремо варити м'ясо або квасоля, потім змішати інгредієнти в загальній каструлі. В будь-якому рецепті приготування борщу в мультиварці важливо використовувати потрібні режими і послідовність закладки продуктів. Ось і весь секрет.
Жоден чоловік не встоїть перед борщем з квасолею. Обов'язково вимочіть бобові заздалегідь, за пару годин. Ще краще, якщо залишите їх на ніч, тоді час приготування борщу з м'ясом в мультиварці значно скоротиться.
Інгредієнти:
квасоля - 1 склянка;
буряк - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста - 200 г;
сіль, цукор, спеції - за смаком;
томатна паста - 2 ст. ложки;
яловичина - 200 г;
оцет - 1 ст. ложка;
сіль, цукор - за смаком;
лавровий лист, перець - за смаком;
часник, зелень - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Замочуємо квасолю у холодній воді. Краще всього залишити її на пару годин, але, якщо ви забули це зробити заздалегідь, то залиште у воді на час обсмажування овочів. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо олію, нагріваємо і додаємо шматочки м'яса, дрібно порізану цибулю і натерту моркву. Потім кладемо порізаний помідор, томатну пасту і порізану брусочками буряк. Всі овочі перемішуємо з м'ясом, трохи тушкуємо, додаємо оцет і цукор, потім режим вимикаємо. Тепер закладаємо нашатковану капусту, промиту квасолю, заливаємо все водою, солимо, кладемо лавровий лист, спеції і виставляємо режим «Суп». Таймер встановлюємо на 2 години. Звичайно, якщо ваша квасоля була замочена за кілька годин до приготування в мультиварці борщу з яловичиною, то часу буде потрібно менше. В кінці приготування, хвилин за 5 до закінчення, додати зубчик часнику, зелень і дайте першому страві настоятися хвилин 20. Яловичину в цьому рецепті ви можете чудово замінити будь-яким іншим м'ясом і приготувати в мультиварці, наприклад, борщ з куркою.
Ми звикли, що борщі, як і багато супи, готуються на м'ясних бульйонах. Але зварити смачний борщ в мультиварці можна і без додавання яловичини або курки, легкий і пісний.
Інгредієнти:
буряк - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
гриби сушені - 1-2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
капуста - 1/3 качана;
перець солодкий - за смаком;
картопля - 2 шт.;
сіль, цукор, спеції - за смаком;
томатна паста чи помідори - за смаком;
зелень, часник - за смаком.
Приготування
Мультиварку включаємо в режим «Випічка», встановлюємо таймер на 40 хвилин і наливаємо олію. Буряк чистимо, нарізаємо соломкою і закладаємо в чашу мультиварки, додаємо 05 ч. ложки солі і 1 ч. ложку цукру, перемішуємо з буряком і обсмажуємо. Цибуля дрібний ріжемо, моркву натираємо на тертці, закладаємо до буряках, потім додаємо перець, порізаний шматочками, томатну пасту або дрібно порізані помідори, попередньо очищені від шкірки, і пасеруємо близько 7 хвилин. Шаткуємо капусту, картоплю нарізаємо кубиками і додаємо до овочів. Гриби промиваємо і також додаємо в каструлю. Заливаємо все водою. Кількість рідини залежить від вашого смаку: якщо любите борщ погустіше, то води берете менше, і навпаки. Виставляємо режим «Гасіння», а таймер на 15 години. Приблизно за півгодини до закінчення приготування, пісний борщ в мультиварці заправляємо сіллю, спеціями, часником і дрібно порізаною зеленню.
Борщ з квасолею в мультиварці
Жоден чоловік не встоїть перед борщем з квасолею. Обов'язково вимочіть бобові заздалегідь, за пару годин. Ще краще, якщо залишите їх на ніч, тоді час приготування борщу з м'ясом в мультиварці значно скоротиться.
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо квасолю у холодній воді. Краще всього залишити її на пару годин, але, якщо ви забули це зробити заздалегідь, то залиште у воді на час обсмажування овочів. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо олію, нагріваємо і додаємо шматочки м'яса, дрібно порізану цибулю і натерту моркву. Потім кладемо порізаний помідор, томатну пасту і порізану брусочками буряк. Всі овочі перемішуємо з м'ясом, трохи тушкуємо, додаємо оцет і цукор, потім режим вимикаємо. Тепер закладаємо нашатковану капусту, промиту квасолю, заливаємо все водою, солимо, кладемо лавровий лист, спеції і виставляємо режим «Суп». Таймер встановлюємо на 2 години. Звичайно, якщо ваша квасоля була замочена за кілька годин до приготування в мультиварці борщу з яловичиною, то часу буде потрібно менше. В кінці приготування, хвилин за 5 до закінчення, додати зубчик часнику, зелень і дайте першому страві настоятися хвилин 20. Яловичину в цьому рецепті ви можете чудово замінити будь-яким іншим м'ясом і приготувати в мультиварці, наприклад, борщ з куркою.
Вегетаріанський борщ в мультиварці
Ми звикли, що борщі, як і багато супи, готуються на м'ясних бульйонах. Але зварити смачний борщ в мультиварці можна і без додавання яловичини або курки, легкий і пісний.
Інгредієнти:
Приготування
Мультиварку включаємо в режим «Випічка», встановлюємо таймер на 40 хвилин і наливаємо олію. Буряк чистимо, нарізаємо соломкою і закладаємо в чашу мультиварки, додаємо 05 ч. ложки солі і 1 ч. ложку цукру, перемішуємо з буряком і обсмажуємо. Цибуля дрібний ріжемо, моркву натираємо на тертці, закладаємо до буряках, потім додаємо перець, порізаний шматочками, томатну пасту або дрібно порізані помідори, попередньо очищені від шкірки, і пасеруємо близько 7 хвилин. Шаткуємо капусту, картоплю нарізаємо кубиками і додаємо до овочів. Гриби промиваємо і також додаємо в каструлю. Заливаємо все водою. Кількість рідини залежить від вашого смаку: якщо любите борщ погустіше, то води берете менше, і навпаки. Виставляємо режим «Гасіння», а таймер на 15 години. Приблизно за півгодини до закінчення приготування, пісний борщ в мультиварці заправляємо сіллю, спеціями, часником і дрібно порізаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Пісний борщ
Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же
Борщ з яловичиною
Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними
Борщ в мультиварці - рецепт
Навіть таке непросте страву, як справжній український борщ, можна без особливих зусиль приготувати в мультиварці, дотримуючись при цьому всі канони
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,
Борщ в мультиварці
Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному