Пісний борщ
Борщ - ситний суп заправного типу, традиційне блюдо багатьох народів, в основному східнослов'янських, але і не тільки. Звичайно борщі їдять в якості першого обідньої страви, частіше гарячими, іноді і холодними. Готують борщі як з м'ясом, так і пісні.
Вегетаріанцям різних толків і тим, хто постує чудово підійдуть пісні борщі, відомо безліч подібних рецептів, готувати подібні супи зовсім нескладно, приготування не займає багато часу.
Розповімо, які пісні борщі можна приготувати і як. Капусту використовують білоголову свіжу або квашену. Квасоля, як правило, варять окремо або кладуть в борщ консервовану. Ще краще (корисніше) використовувати молоду стручкову квасолю (продається у вигляді замороженого напівфабрикату). Заморожена квасоля корисна майже також як свіжа, а коштує значно дешевше.
Інгредієнти:
буряк - 1 шт. ;
зварена квасоля - 1 склянка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
капуста - близько 400 м;
морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
лимон або оцет столовий;
рослинна олія;
зелень городня;
спеції;
часник;
сметана.
Приготування
Зварені окремо моркву і буряк очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. У сковороді пасеруємо поросяти, ягняти цибулю на олії, потім додаємо буряк, тушкуємо протягом 8 хвилин, потім додаємо оцет або сік лимона, щоб стабілізувати стан буряків. Якщо не додати кислий агент, буряк змінить колір.
В каструлю, заливаємо воду (близько 15 л), закладаємо нарізану картоплю. Варимо протягом 8 хвилин, додаємо нашатковану капусту в бажаному кількості (якщо капуста квашена - промиємо). Варимо ще хвилин 10 і додаємо цибульно-бурякову пасеровку, варену моркву, томат-пасту, мелені спеції і готову квасолю (якщо використовуєте консервовану, злийте сироп і промийте). Варимо борщ ще протягом 8 хвилин і накриваємо каструлю кришкою, нехай трохи подстынет і настоїться.
Заморожену стручкову квасолю досить проварити протягом 15 хвилин без попереднього розморожування, можна в борщі або окремо.
Розливаємо борщ в порційний посуд, присипаємо рубаною зеленню, приправляємо часником і заправляємо сметаною.
Можна включити до складу борщу галушки або галушки. Галушки роблять з жидковатого простого тіста (борошно + вода). Невеликі порції такого тесту поміщають в киплячий борщ, зварюються галушки за 5 хвилин. Галушки роблять з більш густого тіста з борошна і води, тісто розкачують у тонку «ковбаску» і нарізають шматочками. Галушки варяться трохи довше, ніж галушки. До борщу з галушками або галушками хліб не подають.
Інгредієнти:
гриби свіжі - 300 г;
капуста - близько 400 м;
цибуля - 1 шт.;
квасоля, зварена або консервована - 1 стакан;
картопля - 4 шт. середнього розміру;
олія рослинна;
чорний перець;
спеції;
зелень;
часник;
сметана.
Приготування
На сковороді пасеруємо поросяти, ягняти цибулю до зміни відтінку, додаємо гриби (нарізайте не занадто дрібно). Тушкуємо цю суміш протягом 15 хвилин під кришкою. Гливи протушивать необов'язково, в напівсирому вигляді вони корисніші.
Заливаємо в каструлю воду, кладемо нарізану картоплю, варимо хвилин 10 потім додаємо капусту. Варимо ще 8 хвилин, додаємо квасоля, цибульно-грибну суміш і спеції. Ще тушкуємо борщ на малому вогні 8 хвилин під кришкою, після вимкнення вогню наполягаємо борщ кілька хвилин. Розливаємо в порційний посуд, заправляємо сметаною. Зелень і часник не забудьте. До такого борщу добре подати чарку гіркої настоянки , а краще житній хліб.
Вегетаріанцям різних толків і тим, хто постує чудово підійдуть пісні борщі, відомо безліч подібних рецептів, готувати подібні супи зовсім нескладно, приготування не займає багато часу.
Розповімо, які пісні борщі можна приготувати і як. Капусту використовують білоголову свіжу або квашену. Квасоля, як правило, варять окремо або кладуть в борщ консервовану. Ще краще (корисніше) використовувати молоду стручкову квасолю (продається у вигляді замороженого напівфабрикату). Заморожена квасоля корисна майже також як свіжа, а коштує значно дешевше.
Пісний борщ з буряком і квасолею - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зварені окремо моркву і буряк очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо. У сковороді пасеруємо поросяти, ягняти цибулю на олії, потім додаємо буряк, тушкуємо протягом 8 хвилин, потім додаємо оцет або сік лимона, щоб стабілізувати стан буряків. Якщо не додати кислий агент, буряк змінить колір.
Як варити пісний борщ?
В каструлю, заливаємо воду (близько 15 л), закладаємо нарізану картоплю. Варимо протягом 8 хвилин, додаємо нашатковану капусту в бажаному кількості (якщо капуста квашена - промиємо). Варимо ще хвилин 10 і додаємо цибульно-бурякову пасеровку, варену моркву, томат-пасту, мелені спеції і готову квасолю (якщо використовуєте консервовану, злийте сироп і промийте). Варимо борщ ще протягом 8 хвилин і накриваємо каструлю кришкою, нехай трохи подстынет і настоїться.
Заморожену стручкову квасолю досить проварити протягом 15 хвилин без попереднього розморожування, можна в борщі або окремо.
Розливаємо борщ в порційний посуд, присипаємо рубаною зеленню, приправляємо часником і заправляємо сметаною.
Можна включити до складу борщу галушки або галушки. Галушки роблять з жидковатого простого тіста (борошно + вода). Невеликі порції такого тесту поміщають в киплячий борщ, зварюються галушки за 5 хвилин. Галушки роблять з більш густого тіста з борошна і води, тісто розкачують у тонку «ковбаску» і нарізають шматочками. Галушки варяться трохи довше, ніж галушки. До борщу з галушками або галушками хліб не подають.
Пісний борщ з грибами світлий
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді пасеруємо поросяти, ягняти цибулю до зміни відтінку, додаємо гриби (нарізайте не занадто дрібно). Тушкуємо цю суміш протягом 15 хвилин під кришкою. Гливи протушивать необов'язково, в напівсирому вигляді вони корисніші.
Заливаємо в каструлю воду, кладемо нарізану картоплю, варимо хвилин 10 потім додаємо капусту. Варимо ще 8 хвилин, додаємо квасоля, цибульно-грибну суміш і спеції. Ще тушкуємо борщ на малому вогні 8 хвилин під кришкою, після вимкнення вогню наполягаємо борщ кілька хвилин. Розливаємо в порційний посуд, заправляємо сметаною. Зелень і часник не забудьте. До такого борщу добре подати чарку гіркої настоянки , а краще житній хліб.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Як приготувати галушки?
Галушки - національне і дуже популярне українське блюдо, яке подається самостійно зі сметаною, або з супом. Існує безліч різних рецептів приготування
Борщ, як у дитячому садку
Борщ - улюблене дорослими і дітьми смачне і корисне блюдо. Рецептів його приготування є дуже багато, але діти дошкільного віку дуже часто просять
Як зварити борщ в мультиварці?
Що може бути простіше приготування обіду в мультиварці? Напевно, нічого. Тому пропонуємо вам дізнатися, як у цій диво-приладі приготувати ситний