Болгарський перець годиться в їжу не тільки в сирому вигляді. Овоч чудово підходить для фарширування, а також добре зберігає свою форму і смакові якості після смаження, тушкування та консервування. Про різних рецептах з болгарським перцем і піде мова далі.
Рецепт фаршированого болгарського перцю
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яловичий бульйон - 250 мл; томатний соус - 2 ст.; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; яловичий фарш - 750 г; рис (відварений) - 2 ст.; тертий пармезан - 1 ст.; часник - 3 зубчики; сіль, перець; болгарські перці - 6-8 шт. Приготування Відварений рис змішуємо з фаршем, сиром, пропущеним через прес часником, сіллю і перцем. З болгарських перців вирізаємо серцевину і фаршируємо їх сумішшю рису і м'яса.
На оливковій олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі томатний соус , оцет і вливаємо бульйон. Доводимо соус до кипіння і прибираємо з вогню. Викладаємо перець на деко для випікання впритул один до одного. Заливаємо все соусом і ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину.
Рецепт лечо з болгарського перцю
Болгарський перець можна запасти на зиму, рецептом ми поділимося далі.
Інгредієнти: томати - 15 кг; болгарський перець - 15 кг; сіль - 2 ст. ложки; мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки; оцет - 30 мл; цукор - 2/3 ст.; рослинне масло - 100 мл; лавровий лист - 1 шт. Приготування Томати бланшеруем, знімаємо шкірку і пюрируем з допомогою блендера. Пюре проварюємо 7-10 хвилин, приправляємо сіллю, перцем, цукром і оцтом. Заливаємо в ємність з томатами масло і додаємо півкільця болгарського перцю. Тушкуємо суміш 15-20 хвилин на середньому вогні разом з лавровим листом. Розливаємо лечо по стерилізованим банками закатуємо.
Рецепт борщу з болгарським перцем
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 2 л; м'ясо відварне - 500 г; лечо (див. попередній рецепт) - 2 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; капуста - 300 г; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Цибулю і моркву пасеруємо на рослинній олії. Капусту шаткуємо. Бульйон доводимо до кипіння і додаємо в нього пасеровку, лечо, нарізане м'ясо і капусту. Варимо борщ до готовності капусти на середньому вогні. Сіль і перець додаємо за смаком.
Рецепт салату з болгарським перцем
Інгредієнти: часник - 1 зубчик; винний оцет - 2 ст .ложки; болгарський перець (різних кольорів) - 3 шт.; петрушка - 1/2 пучка; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; червоний лук -1 шт.; сир фета - 120 р. Приготування Часник пропускаємо через прес і змішати з оцтом, олією, сіллю і перцем. Рубаємо петрушку. Нарізаємо перець півкільцями, а цибулю - тонкими кільцями. Змішуємо інгредієнти в салатник, поливаємо соусом і посипаємо сиром.
Рецепт капусти з болгарським перцем
Інгредієнти: оливкова олія; цибуля-порей - 1 шт.; часник - 2 зубчики; морква - 2 шт.; капуста - 1/2 качана; болгарський перець - 2 шт.; яловичі ребра - 500 г; лавровий лист - 2 шт.; картопля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Овочі нарізаємо і обсмажуємо разом 5-7 хвилин. Заливаємо їх 6 склянками води, кладемо нарізані яловичі ребра, лавровий лист, сіль і перець. Тушкуємо все на малому вогні 15-2 години.
Рецепт супу з болгарським перцем
Інгредієнти: болгарський перець - 8 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; томатна паста - 2 ст. ложки; вершки - 2 ст.; курячий бульйон - 6 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Перець нарізаємо і запікаємо в духовці до м'якості. Цибулю і часник пасеруємо на олії, додаємо томатну пасту, перець і заливаємо все бульйоном. Варимо суп 5 хвилин, після чого пюрируем його і заправляємо розведеним з вершками крохмалем. Знову ставимо суп на вогонь, варимо до загустіння, і приправляємо за смаком перед подачею.