Лечо в мультиварці
Лечо - традиційне східноєвропейське блюдо, яке з шаленою швидкістю поширився з рідної Угорщини по всьому світу. Просте в приготуванні, неймовірно смачне, при цьому недороге блюдо підкорила не один десяток їдців, тому важко було не присвятити цьому рецепту ще одну статтю. На цей раз ми будемо готувати лечо в мультиварці.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 кг;
ріпчасту цибуля - 500 г;
помідори - 500 г;
рослинне масло - 1/2 ст.;
цукор - 2-3 ст. ложки;
оцет - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Болгарський перець очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо крупною соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями або півкільцями. Шкіру томатів надрізаємо хрест-навхрест і обдаємо плоди крутим окропом, після чого знімаємо відшарувалася шкірку. Якщо томатів під рукою не виявилося, можна використовувати натуральний томатний сік, томатне пюре або пасту.
У чашу мультиварки заливаємо олію, додаємо всі підготовлені овочі, сіль, перець, цукор і лавровий лист. Ми готуємо лечо в мультиварці «Редмонд», тому включаємо режим "Гасіння" і залишаємо стандартне час - 1 година. Після звукового сигналу вливаємо трохи оцту (якщо ви плануєте консервувати блюдо або продовжити термін його зберігання), за бажанням також можна додати пару подрібнених зубчиків часнику. Залишаємо страву на півгодини, а потім подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді.
Інгредієнти:
болгарський перець - 15 кг;
каперси - 2 ст. ложки;
маслини - 1 жменя;
часник - 2-3 зубчики;
рослинна олія - 1/4 ст.
Приготування
У чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі "Смаження" і обсмажуємо на ньому роздавлені зубчики часнику протягом хвилини. Тим часом попередньо очищені перці нарізаємо крупною соломкою, після чого закладаємо їх у чашу пристрою. Виставляємо режим "Гасіння" на 2 години. Оливки і каперси подрібнюємо в зеленню і кладемо в готове лечо. Ретельно все перемішуємо, додаємо сіль з перцем за смаком і залишаємо на "Підігріві" хвилин на 20 після чого страву можна подавати.
Інгредієнти:
кабачки - 3 кг;
томатне пюре - 15 л;
морква - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
болгарський перець - 500 г;
рослинне масло - 250 мл;
цукор - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Починаємо підготовку з обробки овочів. Кабачки миємо й нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а болгарський перець - великою соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в чашу мультиварки, заливаємо олією, додаємо цукор, перець і сіль. Після, заливаємо все томатним пюре і включаємо режим "Гасіння" на 1 годину.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 кг;
баклажан - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
томатне пюре - 1 л;
часник - 3-4 зубчики;
морква - 2-3 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо разом з кільцями цибулі на олії протягом 15-20 хвилин. Болгарський перець ріжемо соломкою, баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і при необхідності вимочуємо в підсоленій воді. Додаємо шматочки перцю та баклажанів до засмажки з цибулі і моркви, слідом кладемо пропущений через прес часник, трохи цукру, додаємо сіль з перцем і заливаємо все томатним пюре. Вибираємо режим "Гасіння" або "Плов" на 15 години. Готове лечо можна додатково приправити, до посипати зеленню і подавати до столу в холодному або гарячому вигляді.
Як приготувати лечо в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо крупною соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями або півкільцями. Шкіру томатів надрізаємо хрест-навхрест і обдаємо плоди крутим окропом, після чого знімаємо відшарувалася шкірку. Якщо томатів під рукою не виявилося, можна використовувати натуральний томатний сік, томатне пюре або пасту.
У чашу мультиварки заливаємо олію, додаємо всі підготовлені овочі, сіль, перець, цукор і лавровий лист. Ми готуємо лечо в мультиварці «Редмонд», тому включаємо режим "Гасіння" і залишаємо стандартне час - 1 година. Після звукового сигналу вливаємо трохи оцту (якщо ви плануєте консервувати блюдо або продовжити термін його зберігання), за бажанням також можна додати пару подрібнених зубчиків часнику. Залишаємо страву на півгодини, а потім подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді.
Рецепт лечо в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі "Смаження" і обсмажуємо на ньому роздавлені зубчики часнику протягом хвилини. Тим часом попередньо очищені перці нарізаємо крупною соломкою, після чого закладаємо їх у чашу пристрою. Виставляємо режим "Гасіння" на 2 години. Оливки і каперси подрібнюємо в зеленню і кладемо в готове лечо. Ретельно все перемішуємо, додаємо сіль з перцем за смаком і залишаємо на "Підігріві" хвилин на 20 після чого страву можна подавати.
Лечо з кабачків в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо підготовку з обробки овочів. Кабачки миємо й нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а болгарський перець - великою соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в чашу мультиварки, заливаємо олією, додаємо цукор, перець і сіль. Після, заливаємо все томатним пюре і включаємо режим "Гасіння" на 1 годину.
Лечо з баклажанів в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо разом з кільцями цибулі на олії протягом 15-20 хвилин. Болгарський перець ріжемо соломкою, баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і при необхідності вимочуємо в підсоленій воді. Додаємо шматочки перцю та баклажанів до засмажки з цибулі і моркви, слідом кладемо пропущений через прес часник, трохи цукру, додаємо сіль з перцем і заливаємо все томатним пюре. Вибираємо режим "Гасіння" або "Плов" на 15 години. Готове лечо можна додатково приправити, до посипати зеленню і подавати до столу в холодному або гарячому вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Болгарський перець - рецепти
З болгарського перцю можна зробити безліч цікавих страв. Його можна фарширувати, тушкувати, запікати, консервувати, додавати в салати. Ось про всіх
Лечо з помідорів на зиму
Лечо - смачне овочеве блюдо, родом з Угорщини. У класичному варіанті його основними інгредієнтами виступають помідори і болгарський перець. Але в
Лечо з томатною пастою
Лечо - це традиційне угорське блюдо, яке готується з болгарського перцю і томатів. У нашій статті ми зібрали кілька нових варіантів створення лечо з
Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього
Лечо з морквою
Лечо - популярний угорське блюдо, основними інгредієнтами якого є помідори і болгарський перчик. А сьогодні ми додамо в традиційний рецепт ще і трохи