Лечо - традиційне східноєвропейське блюдо, яке з шаленою швидкістю поширився з рідної Угорщини по всьому світу. Просте в приготуванні, неймовірно смачне, при цьому недороге блюдо підкорила не один десяток їдців, тому важко було не присвятити цьому рецепту ще одну статтю. На цей раз ми будемо готувати лечо в мультиварці.
Як приготувати лечо в мультиварці?
Інгредієнти: болгарський перець - 1 кг; ріпчасту цибуля - 500 г; помідори - 500 г; рослинне масло - 1/2 ст.; цукор - 2-3 ст. ложки; оцет - 1 ст. ложка; лавровий лист - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Болгарський перець очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо крупною соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями або півкільцями. Шкіру томатів надрізаємо хрест-навхрест і обдаємо плоди крутим окропом, після чого знімаємо відшарувалася шкірку. Якщо томатів під рукою не виявилося, можна використовувати натуральний томатний сік, томатне пюре або пасту.
У чашу мультиварки заливаємо олію, додаємо всі підготовлені овочі, сіль, перець, цукор і лавровий лист. Ми готуємо лечо в мультиварці «Редмонд», тому включаємо режим "Гасіння" і залишаємо стандартне час - 1 година. Після звукового сигналу вливаємо трохи оцту (якщо ви плануєте консервувати блюдо або продовжити термін його зберігання), за бажанням також можна додати пару подрібнених зубчиків часнику. Залишаємо страву на півгодини, а потім подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді.
Рецепт лечо в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти: болгарський перець - 15 кг; каперси - 2 ст. ложки; маслини - 1 жменя; часник - 2-3 зубчики; рослинна олія - 1/4 ст. Приготування У чашу мультиварки розігріваємо олію в режимі "Смаження" і обсмажуємо на ньому роздавлені зубчики часнику протягом хвилини. Тим часом попередньо очищені перці нарізаємо крупною соломкою, після чого закладаємо їх у чашу пристрою. Виставляємо режим "Гасіння" на 2 години. Оливки і каперси подрібнюємо в зеленню і кладемо в готове лечо. Ретельно все перемішуємо, додаємо сіль з перцем за смаком і залишаємо на "Підігріві" хвилин на 20 після чого страву можна подавати.
Лечо з кабачків в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; томатне пюре - 15 л; морква - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 4 шт.; болгарський перець - 500 г; рослинне масло - 250 мл; цукор - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Починаємо підготовку з обробки овочів. Кабачки миємо й нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо півкільцями, а болгарський перець - великою соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в чашу мультиварки, заливаємо олією, додаємо цукор, перець і сіль. Після, заливаємо все томатним пюре і включаємо режим "Гасіння" на 1 годину.
Лечо з баклажанів в мультиварці
Інгредієнти: болгарський перець - 1 кг; баклажан - 1 кг; ріпчаста цибуля - 2 шт.; томатне пюре - 1 л; часник - 3-4 зубчики; морква - 2-3 шт.; цукор - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву натираємо на крупній тертці і обсмажуємо разом з кільцями цибулі на олії протягом 15-20 хвилин. Болгарський перець ріжемо соломкою, баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і при необхідності вимочуємо в підсоленій воді. Додаємо шматочки перцю та баклажанів до засмажки з цибулі і моркви, слідом кладемо пропущений через прес часник, трохи цукру, додаємо сіль з перцем і заливаємо все томатним пюре. Вибираємо режим "Гасіння" або "Плов" на 15 години. Готове лечо можна додатково приправити, до посипати зеленню і подавати до столу в холодному або гарячому вигляді.