Заготовки, приготовані восени, чудово економлять наш час холодної взимку. Досить просто відкрити баночку з салатиком, і ви забезпечені вітамінами і гарним настроєм. Ми розповімо вам, як приготувати салат з квасолею на зиму.
Рецепт зимового салату з квасолею
Інгредієнти: червона суха квасоля - 1 кг; морква - 1 кг; помідори стиглі - 25 кг; цибулина - 3 шт.; перчик болгарський - 1 кг. Для маринаду:
цукор - 1 ст.; масло рослинне - 500 мл; оцет - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Для приготування цього салату квасоля замочуємо в теплій воді і залишаємо на всю ніч. Овочі промиваємо, чистимо: з помідорів знімаємо шкірку, обдавши їх окропом. М'якоть томатів нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній терочке, а болгарський перчик шаткуємо середньої соломкою. Цибулини рубаємо півкільцями. Потім складаємо всі овочі і квасолю в каструлю, приправляємо спеціями, всипаємо цукор, вливаємо оцет і рослинне масло. Перемішуємо і варимо, помішуючи, до готовності близько 2 годин. Готовий салат розкладаємо в чисті банки, закатуємо і загортаємо в ковдру на всю ніч. Зберігаємо консервацію в темному, прохолодному місці, а взимку використовуємо в якості салату, заправки до супу або гарніру.
Салат з квасолі на зиму
Інгредієнти: біла суха квасоля - 2 ст.; кабачки молоді - 15 кг; білокачанна капуста - 15 кг; помідори - 1 кг; цибулина - 6 шт. Для маринаду:
цукровий пісок - 15 ст.; масло рослинне - 15 ст.; оцет столовий - 15 ст.; спеції. Приготування Квасоля замочуємо на ніч, а вранці відварюємо до готовності. З білокачанної капусти, знімаємо верхні листочки і шаткуємо її дуже тоненько. Перець обробляємо і рубаємо тонкою соломкою. Молоді кабачки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. З томатів знімаємо шкірку і перекручуємо їх через
м'ясорубку, а цибулька подрібнюємо кубиками.
Тепер давайте зробимо маринад для салату: спеції, перемішуємо з оцтом і рослинним маслом, ставимо на вогонь і кип'ятимо протягом однієї хвилини, а потім ретельно перемішуємо, щоб все розчинилося.
Далі беремо глибоку каструлю, виливаємо в неї маринад і викладаємо підготовлені овочі. Спочатку кладемо капусту, потім баклажани, перчик і цибулю. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо приблизно 1 годину. Гарячий салат розфасовуємо по банкам, закатуємо кришками і залишаємо постояти до повного охолодження.