Вернуться назад Распечатать

Лисички з вершками - рецепт

Лисички з вершками - рецепт
Якщо вам пощастило зібрати пристойний урожай лисичок, то ми допоможемо підібрати рецепти їх приготування. Цю статтю ми присвятимо тому, як приготувати лисички з вершками.

Суп з лисичок з вершками


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • нарізану цибулю - 1/2 ст.;

  • лисички - 500 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • вершки - 2 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • вино Мадера - 2 ст. ложки;

  • петрушка.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому цибулю близько 2 хвилин, додаємо гриби і продовжуємо приготування ще 5 хвилин. Засипаємо борошно, тримаємо ще хвилину на вогні, виливаємо курячий бульйон і відразу ж збільшуємо вогонь до максимуму. Хвилину активно кип'ятимо основу для супу, безперервно помішуючи, а потім тушкуємо на маленькому вогні ще 5 хвилин.
    Додаємо в основу для супу вершки, сіль, перець, зменшуємо жар і варимо ще 10 хвилин. Перед подачею присмачую гриби лисички з вершками мадерою і прикрашаємо страву петрушкою.

    Лисички, смажені з вершками


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • вершки - 240 мл;

  • лисички - 500 г;

  • шавлія - 3 листочка;

  • цибуля шалот - 4 шт.;

  • сухе вино - 1/3 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий «Пармезан» - за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній посуді і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і шавлія близько 3-4 хвилин, поки цибуля не стане м'яким.
    Лисички з вершками - рецепт
    Гриби очищають від забруднень за допомогою кисті і додаємо їх до цибулі. Гарненько перемішуємо вміст посуду, щоб масло рівномірно покрила гриби. Лисички смажимо до повного випаровування надлишків вологи, солимо, перчимо і заливаємо вершками і вином. Тушкуємо гриби у вершках 3-5 хвилин, потім додаємо тертий «Пармезан» і чекаємо, поки вершковий соус загусне. Ви можете продовжити випарювання рідини, або відразу ж подавати страву до столу в якості соусу з лисичок з вершками до пасти, або м'яса.