Якщо вам пощастило зібрати пристойний урожай лисичок, то ми допоможемо підібрати рецепти їх приготування. Цю статтю ми присвятимо тому, як приготувати лисички з вершками.
Суп з лисичок з вершками
Інгредієнти: вершкове масло - 4 ст. ложки; нарізану цибулю - 1/2 ст.; лисички - 500 г; борошно - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 2 ст.; вершки - 2 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; вино Мадера - 2 ст. ложки; петрушка. Приготування Масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому цибулю близько 2 хвилин, додаємо гриби і продовжуємо приготування ще 5 хвилин. Засипаємо борошно, тримаємо ще хвилину на вогні, виливаємо курячий бульйон і відразу ж збільшуємо вогонь до максимуму. Хвилину активно кип'ятимо основу для супу, безперервно помішуючи, а потім тушкуємо на маленькому вогні ще 5 хвилин.
Додаємо в основу для супу вершки, сіль, перець, зменшуємо жар і варимо ще 10 хвилин. Перед подачею присмачую гриби лисички з вершками мадерою і прикрашаємо страву петрушкою.
Лисички, смажені з вершками
Інгредієнти: вершкове масло - 4 ст. ложки; вершки - 240 мл; лисички - 500 г; шавлія - 3 листочка; цибуля шалот - 4 шт.; сухе вино - 1/3 ст.; сіль, перець - за смаком; тертий «Пармезан» - за смаком. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в товстостінній посуді і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і шавлія близько 3-4 хвилин, поки цибуля не стане м'яким.
Гриби очищають від забруднень за допомогою кисті і додаємо їх до цибулі. Гарненько перемішуємо вміст посуду, щоб масло рівномірно покрила гриби. Лисички смажимо до повного випаровування надлишків вологи, солимо, перчимо і заливаємо вершками і вином. Тушкуємо гриби у вершках 3-5 хвилин, потім додаємо тертий «Пармезан» і чекаємо, поки вершковий соус загусне. Ви можете продовжити випарювання рідини, або відразу ж подавати страву до столу в якості соусу з лисичок з вершками до пасти, або м'яса.