Грибні супи-пюре - ароматні, ситні і вершкові. Готувати їх не так вже і складно, а вже тим більше не дорого, особливо, якщо ви використовуєте самі доступні і поширені гриби на ринку - печериці.
Класичний суп-пюре з печериць
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 300 г; свіжі чебрець - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; борошно - 1/4 ст.; курячий бульйон - 3 ст.; вершки - 125 мл Приготування У сотейнику розтоплюємо 1 столову ложку олії і обсмажуємо на ній подрібнену цибулю протягом 3 хвилин. Гриби нарізаємо пластинками і додаємо на сковороду до луку разом з чебрецем, сіллю, перцем і ще однією ложкою олії.
Обсмажуємо все разом, помішуючи, до тих пір, поки гриби не почнуть купувати золотистий відтінок. Додаємо останню ложку масла і засипаємо борошно. Обсмажуємо все, помішуючи, протягом 30 секунд, після чого вливаємо курячий бульйон . Уварюємо соус протягом 10 хвилин.
Більшу частину грибів витягаємо і збиваємо в пюре за допомогою блендера. Повертаємо в суп пюре, додаємо вершки і подаємо до столу. Крем суп-пюре з печериць гарний у поєднанні з скибочкою хрусткого білого хліба, натертого часником і змащеного маслом.
Дієтичний суп-пюре з печериць
Інгредієнти: цвітна капуста - 2 ст.; мигдальне або нежирне молоко коров'яче молоко - 1 2/3 ст.; сушений лук - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 1/2 ч. ложки; печериці - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування У невелику каструльку наливаємо молоко і закладаємо в нього суцвіття цвітної капусти , додаємо сіль, перець, сушений лук. Після закипання варимо капусту 7-8 хвилин, до м'якості, а потім пюрируем не зливаючи рідину.
На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізані гриби з цибулею. Через 7-8 хвилин додаємо до супу грибну пасеровку. Попередньо гриби можна пюрировать, а можна залишити цілими - за бажанням. Проварюємо пюре з цвітної капусти з грибами протягом 10 хвилин, поки суп не загусне, після чого його можна буде розлити по тарілках і подавати до столу.
Сирний суп-пюре з печерицями
Інгредієнти: вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 250 г; курячий бульйон - 500 мл; борошно - 3 ст. ложки; молоко - 2 ст.; тертий твердий сир - 1 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком; чебрець - 2 ст. ложки. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю протягом 5 хвилин. Додаємо гриби, чебрець, і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Посипаємо гриби борошном, обсмажуємо ще хвилину і заливаємо сумішшю бульйону і молока. Солимо і перчимо вміст сковороди, доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо суп 10 хвилин.
Після, суп можна пюрировать з допомогою блендера, потім повернути на вогонь і засипати тертий твердий сир. Помішуючи, варіть суп до тих пір, поки сир не розплавиться. Вершковий суп-пюре з печериць з сиром слід подавати до столу відразу після приготування.
Курячий суп-пюре з печерицями
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; курячий бульйон - 4 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; порей - 2 шт.; селера - 2 стебла; печериці - 300 г; яблучний оцет - 1/4 ст.; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; вершки - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Приготувати суп-пюре з печериць не складе праці. Куряче філе, попередньо вимите і обсушенное, заливаємо бульйоном і ставимо на вогонь. Відварюємо курятину до готовності, приблизно 15-20 хвилин, не забуваючи знімати утворюється під час варіння піну.
В окремій каструлі розтоплюємо вершкове масло на середньому вогні. Обсмажуємо на олії порей і шматочки селери до м'якості, близько 10 хвилин. Тепер додаємо шматочки печериць і готуємо їх ще 2-3 хвилини. Заливаємо вміст каструлі курячим бульйоном, доповнюємо суп оцтом, чебрецем і вершками. На даному етапі овочі можна пюрировать. Проварюємо суп 20-30 хвилин, а в кінці приготування доповнюємо його шматочками курятини.