Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Супи на м'ясному бульйоні

Супи на м'ясному бульйоні

26-03-2015, 19:06
1 027
Супи на м'ясному бульйоні
Суп, який є першим блюдом, став щоденним гостем на нашому столі. На жаль, не кожна господиня готує його на обід, але більшість люблять побалувати «гаряченького» своїх домочадців.
За свою історію людства було придумано велика різноманітність супів. Але найпопулярнішим все одно залишається різноманітність супів на м'ясному бульйоні. Існує безліч рецептів приготування подібних супів. За ступенем складності вони теж відрізняються. Більшість господинь воліє їх готувати з вже звареного заздалегідь бульйону, а хто-то робить основу в процесі приготування.
Давайте з вами спробуємо розглянути одні з самих простих у приготуванні і, звичайно ж, самих популярних і смачних супів на м'ясному бульйоні.
Гороховий суп на м'ясному бульйоні
Великою популярністю користуються овочеві супи на м'ясному бульйоні. Причина цього проста - вони ідеально підходять не тільки для дорослих, але і для дітей. Є простий рецепт горохового супу на м'ясному бульйоні, придатного для дитячого харчування з 15 років. Отже, попередньо замочений горох кладемо в м'ясний бульйон і варимо близько 2-х годин на середньому вогні. Обсмажуємо на вершковому маслі цибулю, моркву і корінь петрушки і додаємо в суп. Трохи солимо і продовжуємо варити ще хвилин 20. Перед подачею до дитячого столу подрібніть в блендері. Тоді у вас вийде гороховий суп-пюре на м'ясному бульйоні. Такий варіант супу сподобається не тільки дітям, але і дорослим.

Рисовий суп на м'ясному бульйоні
А якщо ваші діти не люблять горох, то можна приготувати не менш смачний рисовий суп на м'ясному бульйоні. Цей супчик підійде для дитячого харчування вже з рочки. Рис необхідно розварити в половині порції м'ясного бульйону і подрібнити у блендері. Додати до отриманої масі залишився бульйон і довести до кипіння. Відваріть куряче яйце, вийміть жовток і змішайте його з 2 столовими ложками кип'яченого молока. Введіть, при постійному помішуванні, в рисову суміш.

Картопляний суп на м'ясному бульйоні
Для любителів картопляних супів ідеально підійде варіант швидкого картопляного супу на м'ясному бульйоні. Відварюємо картоплю і робимо з нього пюре і кладемо в киплячий бульйон. Варимо недовго - 3-4 хвилин буде достатньо. Важливим моментом є не довести його до кипіння. Змішуємо варені жовтки, спеції з гірчицею і вершками і додаємо в гарячий суп. Все, що він готовий і можна подавати його на стіл.
Грибний суп на м'ясному бульйоні
Якщо ви або ваші близькі є любителями грибів і різних страв з них, то можна побалувати їх ось таким нескладним в приготуванні грибним супом на м'ясному бульйоні. У нього можна використовувати як сушені, так і свіжі гриби. Це, в першу чергу, залежить від ваших уподобань. У киплячу воду кладемо м'ясо і варимо до готовності, після чого виймаємо з бульйону і відставляємо в сторону. У бульйон викладаємо підготовлені гриби (якщо гриби сушені, то попередньо промиваємо їх, а свіжі нарізаємо смужками), лавровий лист, перець горошком, сіль і варимо на середньому вогні хвилин 15. Додаємо порізану картоплю, обсмажені цибулю і моркву, і варимо до готовності картоплі. Остигле м'ясо треба нарізати і додати в суп перед подачею на стіл. Ця страва чудово поєднується зі сметаною і свіжою рубаною зеленню.
Овочевий суп-пюре на м'ясному бульйоні
Супи на м'ясному бульйоні

Якщо ж ви любите розмаїття овочів на своєму столі, то спробуйте приготувати овочевий суп-пюре на м'ясному бульйоні. Отже, візьмемо невеликий кабачок, 4 невеликих бульби картоплі дві морквини і цибулину. Спочатку в казані обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, потім додаємо підготовлені інші овочі, заливаємо бульйоном, додаємо спеції і варимо до готовності. Після робимо пюре суп за допомогою блендера, додаємо ложку борошна, перемішуємо і варимо 15 хвилин на повільному вогні. Перед подачею покладете в суп ложку вершкового масла і часник, для додання пікантності страві.
Як бачите, рецептів приготування супів на м'ясному бульйоні існує безліч. Який з них виявиться на вашому столі і порадує ваших близьких, буде залежати від ваших уподобань і часу, яким ви володієте для його приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп на курячому бульйоні
Суп на курячому бульйоні
Багато господинь, побачивши в магазині або на ринку хорошу бульйонну курку, обов'язково придбають її і при нагоді приготують відмінний курячий
Окрошка на бульйоні
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
Донська солянка
Донська солянка
Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Суп на овочевому бульйоні - рецепт
Легкі овочеві супи можна приготувати в будь-який час року. Взимку вони здатні зігріти, а влітку - наситити без переїдання. І сьогодні ми поговоримо
Рецепт супу-пюре з печериць
Рецепт супу-пюре з печериць
Грибні супи-пюре виходять поживними, ароматними і неймовірно смачними. Давайте детально розберемося, як їх приготувати з печериць. У нашій статті ми
Суп на м'ясному бульйоні
Суп на м'ясному бульйоні
Супи на м'ясному бульйоні виходять поживними, наваристими і ароматними. У нашій статті ми поділимося простими рецептами приготування грибного,