Суп на курячому бульйоні
Курячий бульйон є прекрасною основою для будь-якого супу. Для багатьох господинь він став асоціацією дієтичного продукту, і це правда. Курячий бульйон виходить наваристим і дієтичним одночасно, прозорим і дуже смачним. Напевно, тому різноманітність супів на курячому бульйоні вражає своїм асортиментом - овочеві, м'ясні, грибні, дитячі або дієтичні, а може бути крем-суп або суп-пюре.
Курка вважається досить жирної птахом, тому страви з неї вважаються дуже калорійними - калорійність супів сягає від 60 до 100 калорій на 100 грам птиці. Але, незважаючи на це, її біле м'ясо залишається в честі у дієтологів. Так чи існують способи знизити калорійність супів на курячому бульйоні? Відповідь на це питання позитивний. Перш за все, для приготування бульйону не слід використовувати «гузку» і курячу шкіру - вони містять найбільше жиру. Ще можна злити перший бульйон після 20 хвилин кипіння, і варити в другому, так у вас вийде більш дієтичний суп на курячому бульйоні. Для приготування хорошого курячого бульйону потрібно правильно співвідносити кількість води і м'яса курки, приблизно 500 грам на 1 літр води.
Отже, давайте розглянемо декілька простих і смачних рецептів приготування супів на курячому бульйоні.
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю
Найпоширенішим і елементарним рецептом є суп на курячому бульйоні з вермішеллю. Беремо готовий курячий бульйон і закладаємо в нього порізану картоплю і варимо близько 15 хвилин. У вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву, додаємо в суп. За 5-7 хвилин до закінчення варіння додайте вермішель і спеції. А перед подачею на стіл посипте свіжою зеленню і додайте сметану.
Суп з локшиною по-вірменськи
Якщо ви захочете приготувати суп на курячому бульйоні з локшиною, то приготуйте її самостійно, так ваш супчик вийде набагато смачніше. Є простий рецепт приготування супу на основі курячого бульйону з локшиною по-вірменськи.
Спочатку потрібно зробити домашню локшину. Висипаємо гіркою приблизно 950 грам борошна і поглиблення вливаємо 5 яєць, 200 мл води, додаємо 20 грам солі і починаємо вимішувати тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і дуже крутим. Ділимо його на шматки і розгортаємо в пласт. Кожен пласт скручуємо в рулет і нарізаємо завтовшки 3-4мм. Отриману локшину треба висушити і зберігати в сухому місці.
Під час варіння курячого бульйону, покладіть в нього розрізані навпіл дві цибулини і моркви (після приготування бульйону ці овочі треба вийняти). У бульйон всипте локшину, і поки вона вариться, зробіть соус: у збитий жовток, додайте трохи лимонного соку і добре перемішайте. Влийте соус в бульйон, коли локшина звариться. Перемішайте і доведіть до кипіння, але не більше суп не кип'ятіть. Перед подачею додайте зелень.
Грибний крем-суп
А якщо ви любите крем-супи чи хочете порадувати своїх домочадців новим рецептом на вечерю, то приготуйте грибний крем-суп на основі курячого бульйону.
Для нього чудово підійдуть печериці. Отже, нарізаємо їх і цибулю невеликими шматочками і обсмажуємо до м'якості, приблизно 10 хвилин. У чашу блендера вливаємо 200 мл курячого бульйону, додаємо гриби з цибулею, подрібнюємо їх і відставляємо в сторону. В каструлі розтопіть вершкове масло, всипте 1 ст. ложки борошна і обсмажте 2 хвилини. Влийте в борошно 400 мл бульйону і доведіть до кипени при постійному помішуванні. Додайте подрібнені гриби і знову доведіть до кипіння. Після чого, додаємо спеції і варимо близько 7 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. При подачі на стіл додайте зелень і грінки. Вашим домашнім обов'язково сподобається цей варіант приготування супу на курячому бульйоні.
Простий рецепт супу-пюре на курячому бульйоні
А ось ще один простий рецепт супу-пюре на курячому бульйоні, який чудово підійде і для дитячого харчування.
В каструлі розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому цибулю близько 5 хвилин. Влийте курячий бульйон, додайте нарізану картоплю, шпинат або щавель. Проваріть близько 15 хвилин на середньому вогні, трохи остудіть і подрібніть блендером. Влийте вершки, поперчіть, посоліть і доведіть до кипіння. До столу можна подавати зі сметаною.
Курка вважається досить жирної птахом, тому страви з неї вважаються дуже калорійними - калорійність супів сягає від 60 до 100 калорій на 100 грам птиці. Але, незважаючи на це, її біле м'ясо залишається в честі у дієтологів. Так чи існують способи знизити калорійність супів на курячому бульйоні? Відповідь на це питання позитивний. Перш за все, для приготування бульйону не слід використовувати «гузку» і курячу шкіру - вони містять найбільше жиру. Ще можна злити перший бульйон після 20 хвилин кипіння, і варити в другому, так у вас вийде більш дієтичний суп на курячому бульйоні. Для приготування хорошого курячого бульйону потрібно правильно співвідносити кількість води і м'яса курки, приблизно 500 грам на 1 літр води.
Отже, давайте розглянемо декілька простих і смачних рецептів приготування супів на курячому бульйоні.
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю
Найпоширенішим і елементарним рецептом є суп на курячому бульйоні з вермішеллю. Беремо готовий курячий бульйон і закладаємо в нього порізану картоплю і варимо близько 15 хвилин. У вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву, додаємо в суп. За 5-7 хвилин до закінчення варіння додайте вермішель і спеції. А перед подачею на стіл посипте свіжою зеленню і додайте сметану.
Суп з локшиною по-вірменськи
Якщо ви захочете приготувати суп на курячому бульйоні з локшиною, то приготуйте її самостійно, так ваш супчик вийде набагато смачніше. Є простий рецепт приготування супу на основі курячого бульйону з локшиною по-вірменськи.
Спочатку потрібно зробити домашню локшину. Висипаємо гіркою приблизно 950 грам борошна і поглиблення вливаємо 5 яєць, 200 мл води, додаємо 20 грам солі і починаємо вимішувати тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і дуже крутим. Ділимо його на шматки і розгортаємо в пласт. Кожен пласт скручуємо в рулет і нарізаємо завтовшки 3-4мм. Отриману локшину треба висушити і зберігати в сухому місці.
Під час варіння курячого бульйону, покладіть в нього розрізані навпіл дві цибулини і моркви (після приготування бульйону ці овочі треба вийняти). У бульйон всипте локшину, і поки вона вариться, зробіть соус: у збитий жовток, додайте трохи лимонного соку і добре перемішайте. Влийте соус в бульйон, коли локшина звариться. Перемішайте і доведіть до кипіння, але не більше суп не кип'ятіть. Перед подачею додайте зелень.
Грибний крем-суп
А якщо ви любите крем-супи чи хочете порадувати своїх домочадців новим рецептом на вечерю, то приготуйте грибний крем-суп на основі курячого бульйону.
Для нього чудово підійдуть печериці. Отже, нарізаємо їх і цибулю невеликими шматочками і обсмажуємо до м'якості, приблизно 10 хвилин. У чашу блендера вливаємо 200 мл курячого бульйону, додаємо гриби з цибулею, подрібнюємо їх і відставляємо в сторону. В каструлі розтопіть вершкове масло, всипте 1 ст. ложки борошна і обсмажте 2 хвилини. Влийте в борошно 400 мл бульйону і доведіть до кипени при постійному помішуванні. Додайте подрібнені гриби і знову доведіть до кипіння. Після чого, додаємо спеції і варимо близько 7 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. При подачі на стіл додайте зелень і грінки. Вашим домашнім обов'язково сподобається цей варіант приготування супу на курячому бульйоні.
Простий рецепт супу-пюре на курячому бульйоні
А ось ще один простий рецепт супу-пюре на курячому бульйоні, який чудово підійде і для дитячого харчування.
В каструлі розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому цибулю близько 5 хвилин. Влийте курячий бульйон, додайте нарізану картоплю, шпинат або щавель. Проваріть близько 15 хвилин на середньому вогні, трохи остудіть і подрібніть блендером. Влийте вершки, поперчіть, посоліть і доведіть до кипіння. До столу можна подавати зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з шпинату
Таке блюдо, як суп зі шпинату, напевно, не дуже частий гість на вашому столі. І це дуже дивно, адже шпинат є джерелом вітамінів і необхідних
Супи на м'ясному бульйоні
Досвідчені господині завжди знайдуть застосування тільки що звареному або залишився після приготування для якихось конкретних цілей м'ясного
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих
Овочевий суп з капустою
Овочевий суп - універсальне блюдо для будь-якого часу року. Влітку його подають охолодженим, а взимку - гарячим з додаванням різних спецій. Давайте
Овочевий суп на курячому бульйоні
Овочевий суп на курячому бульйоні - легке дієтичне блюдо, яке припаде до смаку і дорослим, і дітям. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних