Курячий бульйон є прекрасною основою для будь-якого супу. Для багатьох господинь він став асоціацією дієтичного продукту, і це правда. Курячий бульйон виходить наваристим і дієтичним одночасно, прозорим і дуже смачним. Напевно, тому різноманітність супів на курячому бульйоні вражає своїм асортиментом - овочеві, м'ясні, грибні, дитячі або дієтичні, а може бути крем-суп або суп-пюре.
Курка вважається досить жирної птахом, тому страви з неї вважаються дуже калорійними - калорійність супів сягає від 60 до 100 калорій на 100 грам птиці. Але, незважаючи на це, її біле м'ясо залишається в честі у дієтологів. Так чи існують способи знизити калорійність супів на курячому бульйоні? Відповідь на це питання позитивний. Перш за все, для приготування бульйону не слід використовувати «гузку» і курячу шкіру - вони містять найбільше жиру. Ще можна злити перший бульйон після 20 хвилин кипіння, і варити в другому, так у вас вийде більш дієтичний суп на курячому бульйоні. Для приготування хорошого курячого бульйону потрібно правильно співвідносити кількість води і м'яса курки, приблизно 500 грам на 1 літр води.
Отже, давайте розглянемо декілька простих і смачних рецептів приготування супів на курячому бульйоні.
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю
Найпоширенішим і елементарним рецептом є суп на курячому бульйоні з вермішеллю. Беремо готовий курячий бульйон і закладаємо в нього порізану картоплю і варимо близько 15 хвилин. У вершковому маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву, додаємо в суп. За 5-7 хвилин до закінчення варіння додайте вермішель і спеції. А перед подачею на стіл посипте свіжою зеленню і додайте сметану.
Суп з локшиною по-вірменськи Якщо ви захочете приготувати суп на курячому бульйоні з локшиною, то приготуйте її самостійно, так ваш супчик вийде набагато смачніше. Є простий рецепт приготування супу на основі курячого бульйону з локшиною по-вірменськи.
Спочатку потрібно зробити домашню локшину. Висипаємо гіркою приблизно 950 грам борошна і поглиблення вливаємо 5 яєць, 200 мл води, додаємо 20 грам солі і починаємо вимішувати тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і дуже крутим. Ділимо його на шматки і розгортаємо в пласт. Кожен пласт скручуємо в рулет і нарізаємо завтовшки 3-4мм. Отриману локшину треба висушити і зберігати в сухому місці.
Під час варіння курячого бульйону, покладіть в нього розрізані навпіл дві цибулини і моркви (після приготування бульйону ці овочі треба вийняти). У бульйон всипте локшину, і поки вона вариться, зробіть соус: у збитий жовток, додайте трохи лимонного соку і добре перемішайте. Влийте соус в бульйон, коли локшина звариться. Перемішайте і доведіть до кипіння, але не більше суп не кип'ятіть. Перед подачею додайте зелень.
Грибний крем-суп А якщо ви любите крем-супи чи хочете порадувати своїх домочадців новим рецептом на вечерю, то приготуйте грибний крем-суп на основі курячого бульйону.
Для нього чудово підійдуть печериці. Отже, нарізаємо їх і цибулю невеликими шматочками і обсмажуємо до м'якості, приблизно 10 хвилин. У чашу блендера вливаємо 200 мл курячого бульйону, додаємо гриби з цибулею, подрібнюємо їх і відставляємо в сторону. В каструлі розтопіть вершкове масло, всипте 1 ст. ложки борошна і обсмажте 2 хвилини. Влийте в борошно 400 мл бульйону і доведіть до кипени при постійному помішуванні. Додайте подрібнені гриби і
знову доведіть до кипіння. Після чого, додаємо спеції і варимо близько 7 хвилин. Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. При подачі на стіл додайте зелень і грінки. Вашим домашнім обов'язково сподобається цей варіант приготування супу на курячому бульйоні.
Простий рецепт супу-пюре на курячому бульйоні А ось ще один простий рецепт супу-пюре на курячому бульйоні, який чудово підійде і для дитячого харчування.
В каструлі розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому цибулю близько 5 хвилин. Влийте курячий бульйон, додайте нарізану картоплю, шпинат або щавель. Проваріть близько 15 хвилин на середньому вогні, трохи остудіть і подрібніть блендером. Влийте вершки, поперчіть, посоліть і доведіть до кипіння. До столу можна подавати зі сметаною.