Окрошка на бульйоні
У спекотний літній сезон окрошка - незамінна їжа: і втамовує голод чудово освіжає. Окрошка може бути і вегетаріанської і з додаванням м'яса або ковбаси. Заправляють окрошку зазвичай квасом, кефіром, айраном, з додаванням мінеральної води, або сироваткою. Ми розповімо вам про те, як приготувати окрошку на м'ясному бульйоні. Власне, рецепт окрошки на бульйоні відрізняється від традиційного тим, що заправляють її м'ясним бульйоном - курячим або яловичим.
Інгредієнти:
відварна яловичина - 250 г;
яловичий бульйон;
жирний кефір;
картопля - 4-5 шт.;
огірок свіжий - 3 шт.;
цибуля молодий з зеленими пір'ям - 5 шт.;
яйце - 4 шт.;
кріп - 1 пучок.
Приготування
Картоплю, яйця і м'ясо ріжемо кубиками, шаткуємо огірок (можна на крупній тертці). Нарізаємо цибулю і кріп. Все перемішуємо і солимо. Подаємо, додавши м'ясний бульйон і кефір 2:1 можна також додати в окрошку на кефірі свіжовичавлений лимонний сік.
Інгредієнти:
яловичина - 300 г;
картопля - 3 шт.;
редис - 8-10 шт.;
свіжі огірки - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
зелена цибуля - 1/2 пучка;
петрушка - 1/2 пучка;
м'ясний бульйон - 2 л;
сметана - 2 ст. ложки;
майонез - 1 ст. ложка;
лимонна кислота (свіжовичавлений лимонний сік) - за смаком.
Приготування
Варимо близько 2-х годин яловичий бульйон . Для того, щоб блюдо вийшло більш ароматним додаємо при варінні бульйону морква, коріння петрушки, цибулю, перець і лавровий лист. Готовий бульйон проціджують, остуджуємо і ставимо в холодильник.
Яловичину ріжемо кубиками. Відварену в мундирі» картоплю, остуджуємо і чистимо від шкірки. Відварені яйця, картопля, огірки, редис дрібно ріжемо кубиками - чим дрібніше, тим смачніше буде окрошка.
Сметану, майонез і лимонну кислоту (можна замінити лимонним соком за смаком) розмішуємо в бульйоні.
Нарізану окрошку, заливаємо бульйоном, ретельно перемішуючи. Підсолюємо, якщо це необхідно. Готову страву поміщаємо в холодильник на годину.
Холодну окрошку прикрашаємо зеленню і подаємо з яловичиною, житнім хлібом і хріном.
Окрошка на м'ясному бульйоні з кефіром
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю, яйця і м'ясо ріжемо кубиками, шаткуємо огірок (можна на крупній тертці). Нарізаємо цибулю і кріп. Все перемішуємо і солимо. Подаємо, додавши м'ясний бульйон і кефір 2:1 можна також додати в окрошку на кефірі свіжовичавлений лимонний сік.
Окрошка на яловичому бульйоні
Інгредієнти:
Приготування
Варимо близько 2-х годин яловичий бульйон . Для того, щоб блюдо вийшло більш ароматним додаємо при варінні бульйону морква, коріння петрушки, цибулю, перець і лавровий лист. Готовий бульйон проціджують, остуджуємо і ставимо в холодильник.
Яловичину ріжемо кубиками. Відварену в мундирі» картоплю, остуджуємо і чистимо від шкірки. Відварені яйця, картопля, огірки, редис дрібно ріжемо кубиками - чим дрібніше, тим смачніше буде окрошка.
Сметану, майонез і лимонну кислоту (можна замінити лимонним соком за смаком) розмішуємо в бульйоні.
Нарізану окрошку, заливаємо бульйоном, ретельно перемішуючи. Підсолюємо, якщо це необхідно. Готову страву поміщаємо в холодильник на годину.
Холодну окрошку прикрашаємо зеленню і подаємо з яловичиною, житнім хлібом і хріном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Окрошка на мінералці
Окрошка - одне з найулюбленіших весняних страв. Саме її готують з перших врожаїв зелені, редиски, огірків. До речі кажучи, зробити смачну окрошку
Окрошка на кефірі - рецепт
Окрошка на кефірі - смачне, ситне і в теж час легке блюдо, яке хочеться їсти, не зупиняючись. Готують його по-різному, а тому сьогодні ми розглянемо
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Окрошка на воді
Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
Окрошка на сироватці
Доступний рецепт окрошки на сироватці не тільки простий у приготуванні, але і відмінно насичує, не створюючи почуття переїдання. З рецептами цього
Холодний суп з буряка
Холодний суп з буряка - це просте і літнє блюдо, відоме також як ботвінья, «холодник» або «борщ». Давайте з вами розглянемо найбільш цікаві рецепти