Вернуться назад Распечатать

Окрошка на бульйоні

Окрошка на бульйоні
У спекотний літній сезон окрошка - незамінна їжа: і втамовує голод чудово освіжає. Окрошка може бути і вегетаріанської і з додаванням м'яса або ковбаси. Заправляють окрошку зазвичай квасом, кефіром, айраном, з додаванням мінеральної води, або сироваткою. Ми розповімо вам про те, як приготувати окрошку на м'ясному бульйоні. Власне, рецепт окрошки на бульйоні відрізняється від традиційного тим, що заправляють її м'ясним бульйоном - курячим або яловичим.

Окрошка на м'ясному бульйоні з кефіром



Інгредієнти:


  • відварна яловичина - 250 г;

  • яловичий бульйон;

  • жирний кефір;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • огірок свіжий - 3 шт.;

  • цибуля молодий з зеленими пір'ям - 5 шт.;

  • яйце - 4 шт.;

  • кріп - 1 пучок.



  • Приготування
    Картоплю, яйця і м'ясо ріжемо кубиками, шаткуємо огірок (можна на крупній тертці). Нарізаємо цибулю і кріп. Все перемішуємо і солимо. Подаємо, додавши м'ясний бульйон і кефір 2:1 можна також додати в окрошку на кефірі свіжовичавлений лимонний сік.

    Окрошка на яловичому бульйоні


    Інгредієнти:

  • яловичина - 300 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • редис - 8-10 шт.;

  • свіжі огірки - 3 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • зелена цибуля - 1/2 пучка;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • м'ясний бульйон - 2 л;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • лимонна кислота (свіжовичавлений лимонний сік) - за смаком.


  • Приготування

    Варимо близько 2-х годин яловичий бульйон . Для того, щоб блюдо вийшло більш ароматним додаємо при варінні бульйону морква, коріння петрушки, цибулю, перець і лавровий лист. Готовий бульйон проціджують, остуджуємо і ставимо в холодильник.
    Окрошка на бульйоні
    Яловичину ріжемо кубиками. Відварену в мундирі» картоплю, остуджуємо і чистимо від шкірки. Відварені яйця, картопля, огірки, редис дрібно ріжемо кубиками - чим дрібніше, тим смачніше буде окрошка.
    Сметану, майонез і лимонну кислоту (можна замінити лимонним соком за смаком) розмішуємо в бульйоні.
    Нарізану окрошку, заливаємо бульйоном, ретельно перемішуючи. Підсолюємо, якщо це необхідно. Готову страву поміщаємо в холодильник на годину.
    Холодну окрошку прикрашаємо зеленню і подаємо з яловичиною, житнім хлібом і хріном.