» » Окрошка на квасі

Окрошка на квасі

Окрошка на квасі
Хочете приготувати смачне, ситне блюдо, але при цьому довго не возитися на кухні і вислуховувати компліменти на свою адресу з приводу чудових кулінарних талантів? Тоді просто зробіть окрошку на квасі, і ви точно не помилитеся!
Рецепт класичної овочевий окрошки
Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • редис - 6 шт.;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза - за смаком;

  • варена ковбаса - 250 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • сметана - 100 мл;

  • квас - 1 л.


  • Приготування
    Для приготування класичної окрошки беремо картоплю, яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім очищаємо і нарізаємо всі інгредієнти дрібними кубиками. Запам'ятайте, чим дрібніше будуть нарізані продукти, тим смачніше у вас вийде окрошка. Все гарненько змішуємо в каструлю, заливаємо квасом і даємо настоятися хвилин 30. Потім розливаємо готову окрошку по тарілках і додаємо сметану або майонез за смаком. Подаємо тільки в охолодженому вигляді!
    Рецепт м'ясної окрошки на квасі
    Інгредієнти:

  • хлібний квас - 300 мл;

  • яловичина - 100 г;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • огірки - 2 шт.;

  • сметана - 50 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • гірчиця - 05 ч. ложки;

  • зелень.


  • Приготування
    Як приготувати м'ясну окрошку на квасі? Відварне м'ясо нарізаємо тонкою соломкою, а свіжі огірки очищаємо від шкірки і ріжемо маленькими кубиками. Зелену цибулю тонко шаткуємо і розтираємо з сіллю до тих пір, поки не виділиться сік. Потім відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх, чистимо і дрібно ріжемо. Кладемо в каструлю сметану, зелену цибулю, яйця, гірчицю, сіль, цукор за смаком, все ретельно перемішуємо і розвести квасом. В отриману суміш додаємо огірки, варену яловичину і знову розмішуємо. Розливаємо окрошку по тарілках і посипаємо дрібно порубаним кропом.
    Рецепт рибної окрошки на квасі
    Інгредієнти:

  • квас - 2 л;

  • смажена риба - 200 г;

  • осетрина відварна - 50 г;

  • оселедець - 50 г;

  • буряк - 3 шт.;

  • харчовий лід;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • зелена цибуля;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • зелень кропу, петрушки - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування окрошки досить простий. М'якоть смаженої риби відокремлюємо від кісток, дрібно кришимо, кладемо в каструльку. Додаємо до неї хрін, дрібно порізану оселедець, зелену цибулю, натерту на крупній тертці відварну буряк і оливкове масло. Потім чистимо і нарізаємо тонкою соломкою свіжі огірки, кладемо в каструлю. Заливаємо масу квасом і ретельно перемішуємо. Далі додаємо в окрошку порізану на шматочки осетрину, лід і дрібно посічену зелень кропу і петрушки. Рибна окрошка готова!
    Рецепт грибний окрошки на квасі
    Інгредієнти:

  • хлібний квас - 15 л;

  • солоні гриби - 300 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • сметана - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • зелень кропу - за бажанням.


  • Приготування
    Солоні гриби гарненько промиваємо під холодною водою. Потім свіжі огірки і гриби нарізаємо дрібними кубиками, зелену цибулю подрібнюємо. Моркву і картоплю відварюємо в мундирі, охолоджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Жовтки варених яєць розтираємо з готовою гірчицею і невеликою кількістю сметани. Білок ріжемо соломкою. У свіжий хлібний квас кладемо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо сумішшю з жовтків і гірчиці, додаємо сіль і цукор за смаком. Перед подачею на стіл кладемо сметану або майонез, посипаємо суп зеленню кропу.
    Рецепт окрошки на квасі з копченими сосисками
    Інгредієнти:

  • редис - 6 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • свіжі огірки - 4 шт.;
  • Окрошка на квасі

  • копчені сосиски - 3 шт.;

  • кріп - за бажанням;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • квас - 1 л.


  • Приготування
    Картоплю і яйця відварюємо і остуджуємо. Редис, огірки, сосиски і яйця ріжемо дрібними кубиками, а картоплю розминаємо в пюре. Все перемішуємо, додаємо зелений лук, кріп, солимо за смаком. Додаємо квас і гарненько перемішуємо. Подаємо окрошку в охолодженому вигляді.
    Додав: admin | 26-03-2015, 18:43
    Переглядів: 700