Окрошка на квасі
Хочете приготувати смачне, ситне блюдо, але при цьому довго не возитися на кухні і вислуховувати компліменти на свою адресу з приводу чудових кулінарних талантів? Тоді просто зробіть окрошку на квасі, і ви точно не помилитеся!
Рецепт класичної овочевий окрошки
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
редис - 6 шт.;
свіжий огірок - 2 шт.;
зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза - за смаком;
варена ковбаса - 250 г;
яйце - 4 шт.;
сметана - 100 мл;
квас - 1 л.
Приготування
Для приготування класичної окрошки беремо картоплю, яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім очищаємо і нарізаємо всі інгредієнти дрібними кубиками. Запам'ятайте, чим дрібніше будуть нарізані продукти, тим смачніше у вас вийде окрошка. Все гарненько змішуємо в каструлю, заливаємо квасом і даємо настоятися хвилин 30. Потім розливаємо готову окрошку по тарілках і додаємо сметану або майонез за смаком. Подаємо тільки в охолодженому вигляді!
Рецепт м'ясної окрошки на квасі
Інгредієнти:
хлібний квас - 300 мл;
яловичина - 100 г;
зелена цибуля - 30 р;
огірки - 2 шт.;
сметана - 50 мл;
яйце - 1 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
гірчиця - 05 ч. ложки;
зелень.
Приготування
Як приготувати м'ясну окрошку на квасі? Відварне м'ясо нарізаємо тонкою соломкою, а свіжі огірки очищаємо від шкірки і ріжемо маленькими кубиками. Зелену цибулю тонко шаткуємо і розтираємо з сіллю до тих пір, поки не виділиться сік. Потім відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх, чистимо і дрібно ріжемо. Кладемо в каструлю сметану, зелену цибулю, яйця, гірчицю, сіль, цукор за смаком, все ретельно перемішуємо і розвести квасом. В отриману суміш додаємо огірки, варену яловичину і знову розмішуємо. Розливаємо окрошку по тарілках і посипаємо дрібно порубаним кропом.
Рецепт рибної окрошки на квасі
Інгредієнти:
квас - 2 л;
смажена риба - 200 г;
осетрина відварна - 50 г;
оселедець - 50 г;
буряк - 3 шт.;
харчовий лід;
свіжий огірок - 2 шт.;
зелена цибуля;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
зелень кропу, петрушки - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування окрошки досить простий. М'якоть смаженої риби відокремлюємо від кісток, дрібно кришимо, кладемо в каструльку. Додаємо до неї хрін, дрібно порізану оселедець, зелену цибулю, натерту на крупній тертці відварну буряк і оливкове масло. Потім чистимо і нарізаємо тонкою соломкою свіжі огірки, кладемо в каструлю. Заливаємо масу квасом і ретельно перемішуємо. Далі додаємо в окрошку порізану на шматочки осетрину, лід і дрібно посічену зелень кропу і петрушки. Рибна окрошка готова!
Рецепт грибний окрошки на квасі
Інгредієнти:
хлібний квас - 15 л;
солоні гриби - 300 г;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
зелена цибуля - 50 р;
сметана - 200 г;
яйце - 2 шт.;
гірчиця - 1 ст. ложка;
сіль, цукор - за смаком;
зелень кропу - за бажанням.
Приготування
Солоні гриби гарненько промиваємо під холодною водою. Потім свіжі огірки і гриби нарізаємо дрібними кубиками, зелену цибулю подрібнюємо. Моркву і картоплю відварюємо в мундирі, охолоджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Жовтки варених яєць розтираємо з готовою гірчицею і невеликою кількістю сметани. Білок ріжемо соломкою. У свіжий хлібний квас кладемо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо сумішшю з жовтків і гірчиці, додаємо сіль і цукор за смаком. Перед подачею на стіл кладемо сметану або майонез, посипаємо суп зеленню кропу.
Рецепт окрошки на квасі з копченими сосисками
Інгредієнти:
редис - 6 шт.;
картопля - 5 шт.;
яйце - 2 шт.;
свіжі огірки - 4 шт.;
копчені сосиски - 3 шт.;
кріп - за бажанням;
зелена цибуля - 50 р;
квас - 1 л.
Приготування
Картоплю і яйця відварюємо і остуджуємо. Редис, огірки, сосиски і яйця ріжемо дрібними кубиками, а картоплю розминаємо в пюре. Все перемішуємо, додаємо зелений лук, кріп, солимо за смаком. Додаємо квас і гарненько перемішуємо. Подаємо окрошку в охолодженому вигляді.
Рецепт класичної овочевий окрошки
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування класичної окрошки беремо картоплю, яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім очищаємо і нарізаємо всі інгредієнти дрібними кубиками. Запам'ятайте, чим дрібніше будуть нарізані продукти, тим смачніше у вас вийде окрошка. Все гарненько змішуємо в каструлю, заливаємо квасом і даємо настоятися хвилин 30. Потім розливаємо готову окрошку по тарілках і додаємо сметану або майонез за смаком. Подаємо тільки в охолодженому вигляді!
Рецепт м'ясної окрошки на квасі
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати м'ясну окрошку на квасі? Відварне м'ясо нарізаємо тонкою соломкою, а свіжі огірки очищаємо від шкірки і ріжемо маленькими кубиками. Зелену цибулю тонко шаткуємо і розтираємо з сіллю до тих пір, поки не виділиться сік. Потім відварюємо круто яйця, охолоджуємо їх, чистимо і дрібно ріжемо. Кладемо в каструлю сметану, зелену цибулю, яйця, гірчицю, сіль, цукор за смаком, все ретельно перемішуємо і розвести квасом. В отриману суміш додаємо огірки, варену яловичину і знову розмішуємо. Розливаємо окрошку по тарілках і посипаємо дрібно порубаним кропом.
Рецепт рибної окрошки на квасі
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування окрошки досить простий. М'якоть смаженої риби відокремлюємо від кісток, дрібно кришимо, кладемо в каструльку. Додаємо до неї хрін, дрібно порізану оселедець, зелену цибулю, натерту на крупній тертці відварну буряк і оливкове масло. Потім чистимо і нарізаємо тонкою соломкою свіжі огірки, кладемо в каструлю. Заливаємо масу квасом і ретельно перемішуємо. Далі додаємо в окрошку порізану на шматочки осетрину, лід і дрібно посічену зелень кропу і петрушки. Рибна окрошка готова!
Рецепт грибний окрошки на квасі
Інгредієнти:
Приготування
Солоні гриби гарненько промиваємо під холодною водою. Потім свіжі огірки і гриби нарізаємо дрібними кубиками, зелену цибулю подрібнюємо. Моркву і картоплю відварюємо в мундирі, охолоджуємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Жовтки варених яєць розтираємо з готовою гірчицею і невеликою кількістю сметани. Білок ріжемо соломкою. У свіжий хлібний квас кладемо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо сумішшю з жовтків і гірчиці, додаємо сіль і цукор за смаком. Перед подачею на стіл кладемо сметану або майонез, посипаємо суп зеленню кропу.
Рецепт окрошки на квасі з копченими сосисками
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і яйця відварюємо і остуджуємо. Редис, огірки, сосиски і яйця ріжемо дрібними кубиками, а картоплю розминаємо в пюре. Все перемішуємо, додаємо зелений лук, кріп, солимо за смаком. Додаємо квас і гарненько перемішуємо. Подаємо окрошку в охолодженому вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Окрошка на мінералці
Окрошка - одне з найулюбленіших весняних страв. Саме її готують з перших врожаїв зелені, редиски, огірків. До речі кажучи, зробити смачну окрошку
Окрошка на кефірі - рецепт
Окрошка на кефірі - смачне, ситне і в теж час легке блюдо, яке хочеться їсти, не зупиняючись. Готують його по-різному, а тому сьогодні ми розглянемо
Окрошка на воді
Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
Окрошка на сироватці
Доступний рецепт окрошки на сироватці не тільки простий у приготуванні, але і відмінно насичує, не створюючи почуття переїдання. З рецептами цього
Борщ на квасі
Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.