Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Борщ на квасі

26-03-2015, 16:45
1 126
Борщ на квасі
Борщем часто називають суп з додаванням буряків. Однак традиційний рецепт цієї страви має зовсім інше «обличчя». Він більше схожий на окрошку з додаванням хлібного холодного квасу. Цей суп має яскраво-рубінове забарвлення, живить, насичує організм енергією і дарує смакове задоволення.

Рецепт і борщів зелених з квасом


Інгредієнти:

  • хлібний квас - 750 мл;

  • буряковий відвар - 700 мл;

  • буряк - 3 шт.;

  • огірки - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • яйце - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сметана - 05 склянки;

  • лимонна кислота - за смаком;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • свіжа зелень - за смаком.


  • Приготування
    Всі овочі добре промиваємо і обсушуємо. Буряк і моркву відварюємо в шкірці до готовності, охолоджуємо, очищаємо і шаткуємо соломкою. Свіжі огірки подрібнюємо точно також, а зелений цибулька рубаємо і змішуємо з сіллю. Всі нарізані овочі складаємо в миску, заливаємо процідженим овочевим відваром і охолодженим квасом. Додаємо спеції, лимонну кислоту і посипаємо рубаною зеленню. При подачі на стіл у кожну тарілку з борщем кладемо порізані варені яйця і ложечку сметани. Ось і все, холодний борщ з квасом готовий!

    Рибний борщ на квасі


    Інгредієнти:

  • риба - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • оцет 3 % - 2 ст. ложки;

  • буряк - 3 шт.;

  • квас - 15 л;

  • огірки - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 5 ст. ложок;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • свіжа зелень - 1 пучок.


  • Приготування
    Для приготування цієї страви використовуємо будь-який вид риби. Розділяємо її на філе, видаляємо всі кістки і припускаємо на сковорідці, підлив трохи води, під закритою кришкою. Після цього перекладаємо рибу на тарілку, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву і буряк чистимо, промиваємо їх і шаткуємо невеликою соломкою.
    Тепер перекладаємо овочі на сковорідку, додаємо до них трохи води, оцту і також тушкуємо до м'якості під закритою кришкою. Тепер відварюємо в ковшечке курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від
    Борщ на квасі
    шкаралупи і нарізаємо кубиками.
    Свіжі огірки промиваємо, видаляємо з них грубу шкірку і рубаємо дрібними шматочками. Позика ретельно обполіскуємо всю зелень - петрушку, кріп, зелена цибулька і просушуємо її на серветці, щоб пішла зайва рідина, а потім дуже дрібно подрібнюємо ножем.
    Після цього беремо зручну каструлю, викладаємо в неї всі підготовлені інгредієнти - рибу, яйця, буряк з морквою, огірки та зелень. Приправляємо всі спеціями, заправляємо холодним квасом і кладемо сметанку. Ретельно все перемішуємо і подаємо до столу борщ!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Окрошка на квасі
    Окрошка на квасі
    Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
    Борщ з м'ясом
    Борщ з м'ясом
    Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
    Борщ в мультиварці
    Борщ в мультиварці
    Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному