Борщ на квасі
Борщем часто називають суп з додаванням буряків. Однак традиційний рецепт цієї страви має зовсім інше «обличчя». Він більше схожий на окрошку з додаванням хлібного холодного квасу. Цей суп має яскраво-рубінове забарвлення, живить, насичує організм енергією і дарує смакове задоволення.
Інгредієнти:
хлібний квас - 750 мл;
буряковий відвар - 700 мл;
буряк - 3 шт.;
огірки - 2 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
яйце - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
сметана - 05 склянки;
лимонна кислота - за смаком;
цукровий пісок - 1 ч. ложка;
оцет - 1 ст. ложка;
спеції;
свіжа зелень - за смаком.
Приготування
Всі овочі добре промиваємо і обсушуємо. Буряк і моркву відварюємо в шкірці до готовності, охолоджуємо, очищаємо і шаткуємо соломкою. Свіжі огірки подрібнюємо точно також, а зелений цибулька рубаємо і змішуємо з сіллю. Всі нарізані овочі складаємо в миску, заливаємо процідженим овочевим відваром і охолодженим квасом. Додаємо спеції, лимонну кислоту і посипаємо рубаною зеленню. При подачі на стіл у кожну тарілку з борщем кладемо порізані варені яйця і ложечку сметани. Ось і все, холодний борщ з квасом готовий!
Інгредієнти:
риба - 500 г;
морква - 1 шт.;
оцет 3 % - 2 ст. ложки;
буряк - 3 шт.;
квас - 15 л;
огірки - 2 шт.;
яйце - 2 шт.;
зелена цибуля - 5 ст. ложок;
цукор - 1 ч. ложка;
сметана - 3 ст. ложки;
свіжа зелень - 1 пучок.
Приготування
Для приготування цієї страви використовуємо будь-який вид риби. Розділяємо її на філе, видаляємо всі кістки і припускаємо на сковорідці, підлив трохи води, під закритою кришкою. Після цього перекладаємо рибу на тарілку, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву і буряк чистимо, промиваємо їх і шаткуємо невеликою соломкою.
Тепер перекладаємо овочі на сковорідку, додаємо до них трохи води, оцту і також тушкуємо до м'якості під закритою кришкою. Тепер відварюємо в ковшечке курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
Свіжі огірки промиваємо, видаляємо з них грубу шкірку і рубаємо дрібними шматочками. Позика ретельно обполіскуємо всю зелень - петрушку, кріп, зелена цибулька і просушуємо її на серветці, щоб пішла зайва рідина, а потім дуже дрібно подрібнюємо ножем.
Після цього беремо зручну каструлю, викладаємо в неї всі підготовлені інгредієнти - рибу, яйця, буряк з морквою, огірки та зелень. Приправляємо всі спеціями, заправляємо холодним квасом і кладемо сметанку. Ретельно все перемішуємо і подаємо до столу борщ!
Рецепт і борщів зелених з квасом
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі добре промиваємо і обсушуємо. Буряк і моркву відварюємо в шкірці до готовності, охолоджуємо, очищаємо і шаткуємо соломкою. Свіжі огірки подрібнюємо точно також, а зелений цибулька рубаємо і змішуємо з сіллю. Всі нарізані овочі складаємо в миску, заливаємо процідженим овочевим відваром і охолодженим квасом. Додаємо спеції, лимонну кислоту і посипаємо рубаною зеленню. При подачі на стіл у кожну тарілку з борщем кладемо порізані варені яйця і ложечку сметани. Ось і все, холодний борщ з квасом готовий!
Рибний борщ на квасі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цієї страви використовуємо будь-який вид риби. Розділяємо її на філе, видаляємо всі кістки і припускаємо на сковорідці, підлив трохи води, під закритою кришкою. Після цього перекладаємо рибу на тарілку, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву і буряк чистимо, промиваємо їх і шаткуємо невеликою соломкою.
Тепер перекладаємо овочі на сковорідку, додаємо до них трохи води, оцту і також тушкуємо до м'якості під закритою кришкою. Тепер відварюємо в ковшечке курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
Свіжі огірки промиваємо, видаляємо з них грубу шкірку і рубаємо дрібними шматочками. Позика ретельно обполіскуємо всю зелень - петрушку, кріп, зелена цибулька і просушуємо її на серветці, щоб пішла зайва рідина, а потім дуже дрібно подрібнюємо ножем.
Після цього беремо зручну каструлю, викладаємо в неї всі підготовлені інгредієнти - рибу, яйця, буряк з морквою, огірки та зелень. Приправляємо всі спеціями, заправляємо холодним квасом і кладемо сметанку. Ретельно все перемішуємо і подаємо до столу борщ!
Рекомендуємо добрі рецепти
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Рецепт холодного і борщів зелених
Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
Борщ з м'ясом
Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
Борщ в мультиварці
Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному