Холодний борщ з ковбасою
Освіжаючий борщ можна готувати в вегетаріанської версії або з м'ясом або ковбасою. Рецепт класичного і борщів зелених нам уже доводилося розглядати раніше, зараз ми приділимо увагу свекольнику з ковбасою.
Борщ з маринованої буряком набуває трохи більш пікантний, злегка кислуватий смак.
Інгредієнти:
ковбаса - 400 г;
буряк маринована - 400 г;
яйця - 4 шт.;
свіжий огірок - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
зелень - за смаком;
буряковий відвар - 2 л;
сметана;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свіжий огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо ковбасу. Яйця відварюємо круто і довільно подрібнюємо. Картоплю відварюємо в мундирах, остуджуємо, очищаємо і ріжемо навпіл або на четвертинки. Дрібно нарізаємо зелень. На великій тертці натираємо маринований буряк.
Змішуємо всі підготовлені інгредієнти (крім картоплі) разом і заливаємо буряковим відваром. В буряковий відвар можна відразу ж додати сметану, спершу розвівши її в невеликій порції, а можна подавати окремо під час сервірування. Залишається лише доповнити борщ з ковбасою лимонним соком, додати сіль з перцем за смаком і можна подавати страву до столу, окремо гарнировав відварною картоплею. Врахуйте, що подавати борщ варто лише, сильно попередньо охолодивши, або доповнивши блюдо кубиками льоду.
Інгредієнти:
молода буряк - 3-4 шт.;
картопля - 3-4 шт.;
свіжий огірок - 2 шт.;
яйця - 3 шт.;
ковбаса - 200 г;
кефір - 1/2 ст.;
сметана - 2 ст. ложки;
зелень - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Буряк чистимо, миємо, нарізаємо кубиками і кладемо в каструлю з холодною водою. Як тільки вода закипить - щедро посолити її і продовжимо варити до м'якості буряк. Окремо відварюємо картоплю в мундирах, охолодити його і нарізаємо кубиками. Варимо яйця круто і також дрібно нарізаємо їх. Ковбасу ріжемо кубиками.
Готовий буряковий відвар остуджуємо і доповнюємо підготовленими інгредієнтами, сметаною і кефіром, при цьому спершу відберіть частина бурякового відвару, змішайте його з кисломолочними інгредієнтами, і вже потім перелийте в загальну каструлю, в іншому випадку сметана візьметься грудками. Приправляємо борщ сіллю і перцем, якщо це потрібно, і подаємо до столу, попередньо гарненько охолодивши і посипавши зеленню.
Рецепт холодного і борщів зелених з ковбасою
Борщ з маринованої буряком набуває трохи більш пікантний, злегка кислуватий смак.
Інгредієнти:
Приготування
Свіжий огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо ковбасу. Яйця відварюємо круто і довільно подрібнюємо. Картоплю відварюємо в мундирах, остуджуємо, очищаємо і ріжемо навпіл або на четвертинки. Дрібно нарізаємо зелень. На великій тертці натираємо маринований буряк.
Змішуємо всі підготовлені інгредієнти (крім картоплі) разом і заливаємо буряковим відваром. В буряковий відвар можна відразу ж додати сметану, спершу розвівши її в невеликій порції, а можна подавати окремо під час сервірування. Залишається лише доповнити борщ з ковбасою лимонним соком, додати сіль з перцем за смаком і можна подавати страву до столу, окремо гарнировав відварною картоплею. Врахуйте, що подавати борщ варто лише, сильно попередньо охолодивши, або доповнивши блюдо кубиками льоду.
Рецепт холодного борщу (і борщів зелених) з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Буряк чистимо, миємо, нарізаємо кубиками і кладемо в каструлю з холодною водою. Як тільки вода закипить - щедро посолити її і продовжимо варити до м'якості буряк. Окремо відварюємо картоплю в мундирах, охолодити його і нарізаємо кубиками. Варимо яйця круто і також дрібно нарізаємо їх. Ковбасу ріжемо кубиками.
Готовий буряковий відвар остуджуємо і доповнюємо підготовленими інгредієнтами, сметаною і кефіром, при цьому спершу відберіть частина бурякового відвару, змішайте його з кисломолочними інгредієнтами, і вже потім перелийте в загальну каструлю, в іншому випадку сметана візьметься грудками. Приправляємо борщ сіллю і перцем, якщо це потрібно, і подаємо до столу, попередньо гарненько охолодивши і посипавши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарячий борщ - рецепт
Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
Рецепт холодного і борщів зелених
Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
Борщ на кефірі
У спекотні літні дні нам на допомогу приходять холодні супи: гаспачо, ботвиньї, окрошки і борщ. Ось про останніх ми вам зараз розповімо детальніше.
Борщ з м'ясом
Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Борщ на квасі
Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.