Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодний борщ з ковбасою

Холодний борщ з ковбасою

26-03-2015, 16:45
2 417
Холодний борщ з ковбасою
Освіжаючий борщ можна готувати в вегетаріанської версії або з м'ясом або ковбасою. Рецепт класичного і борщів зелених нам уже доводилося розглядати раніше, зараз ми приділимо увагу свекольнику з ковбасою.

Рецепт холодного і борщів зелених з ковбасою


Борщ з маринованої буряком набуває трохи більш пікантний, злегка кислуватий смак.
Інгредієнти:

  • ковбаса - 400 г;

  • буряк маринована - 400 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • зелень - за смаком;

  • буряковий відвар - 2 л;

  • сметана;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свіжий огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Аналогічним чином ріжемо ковбасу. Яйця відварюємо круто і довільно подрібнюємо. Картоплю відварюємо в мундирах, остуджуємо, очищаємо і ріжемо навпіл або на четвертинки. Дрібно нарізаємо зелень. На великій тертці натираємо маринований буряк.
    Змішуємо всі підготовлені інгредієнти (крім картоплі) разом і заливаємо буряковим відваром. В буряковий відвар можна відразу ж додати сметану, спершу розвівши її в невеликій порції, а можна подавати окремо під час сервірування. Залишається лише доповнити борщ з ковбасою лимонним соком, додати сіль з перцем за смаком і можна подавати страву до столу, окремо гарнировав відварною картоплею. Врахуйте, що подавати борщ варто лише, сильно попередньо охолодивши, або доповнивши блюдо кубиками льоду.

    Рецепт холодного борщу (і борщів зелених) з ковбасою


    Інгредієнти:

  • молода буряк - 3-4 шт.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • ковбаса - 200 г;

  • кефір - 1/2 ст.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Буряк чистимо, миємо, нарізаємо кубиками і кладемо в каструлю з холодною водою.
    Холодний борщ з ковбасою
    Як тільки вода закипить - щедро посолити її і продовжимо варити до м'якості буряк. Окремо відварюємо картоплю в мундирах, охолодити його і нарізаємо кубиками. Варимо яйця круто і також дрібно нарізаємо їх. Ковбасу ріжемо кубиками.
    Готовий буряковий відвар остуджуємо і доповнюємо підготовленими інгредієнтами, сметаною і кефіром, при цьому спершу відберіть частина бурякового відвару, змішайте його з кисломолочними інгредієнтами, і вже потім перелийте в загальну каструлю, в іншому випадку сметана візьметься грудками. Приправляємо борщ сіллю і перцем, якщо це потрібно, і подаємо до столу, попередньо гарненько охолодивши і посипавши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарячий борщ - рецепт
    Гарячий борщ - рецепт
    Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
    Борщ на кефірі
    Борщ на кефірі
    У спекотні літні дні нам на допомогу приходять холодні супи: гаспачо, ботвиньї, окрошки і борщ. Ось про останніх ми вам зараз розповімо детальніше.
    Борщ з м'ясом
    Борщ з м'ясом
    Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Борщ на квасі
    Борщ на квасі
    Борщ - це холодний суп з додаванням буряків. За способом приготування схожий на окрошку. Давайте детально розберемося, як його зробити на квасі.