Борщ на кефірі
З приходом спеки все, про що можна мріяти, - це про легенів прохолодних стравах, які не призведуть до переїдання. Ще б пак, коли показники термометрів перевалюють за 30 градусів, чи хочеться думати про запіканки, пироги і жаркому. У такі дні на виручку приходять холодні супи: окрошки , ботвиньї, гаспачо і борщ. Про рецептах останніх ми поговоримо далі.
Інгредієнти:
буряк (молода) - 3-4 шт.;
картопля - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
свіжий огірок - 2 шт.;
кефір - 1/2 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
свіжа зелень;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Буряк ретельно миємо й чистимо. Заливаємо коренеплід водою і ставимо на вогонь. Щоб буряк зварилася швидше, попередньо наріжте її кубиками. Після закипання, підсолити воду.
Поки вариться буряк, займіться картоплею, його також необхідно буде відварити, попередньо очистивши і дрібно нарізавши. Яйця відварюємо круто, охолодити і подрібнюємо.
З відвареного буряка не зливаємо рідину, а навпаки доливаємо 1-2 склянки холодної води і залишаємо коренеплід остигати. Додаємо до буряках остиглий картоплю, яйця і подрібнений свіжий огірок. Заправляємо страву сметаною і кефіром. Приправляємо холодний борщ на кефірі сіллю і перцем і посипаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
буряк - 3-4 шт.;
огірок - 2 шт.;
пахта - 1/2 ст.;
кефір - 1 склянка;
кріп, м'ята - по 1 пучку;
часник -1 зубчик;
сіль - за смаком;
яйця - 4 шт.
Приготування
З буряків зрізаємо бадилля і шкірку, нарізаємо коренеплід на четвертинки і кладемо в каструлю. Заливаємо буряк холодною водою, додаємо у воду чайну ложку солі і ставимо все на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо жар. Варимо буряк 30-35 хвилин або до м'якості. Готову буряк залишаємо остуджувати на тарілці. Окремо остуджуємо буряковий відвар. Прискорити процес можна, додавши в відвар жменю льоду.
Тим часом підготуємо інші інгредієнти: огірок наріжемо кубиками, зелень подрібнити, а яйця відваримо круто і очистимо.
Остиглу буряк нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти, крім яєць, додаємо в буряковий відвар. Присмачую сіль спеціями і з пропущеним через прес часником. Вливаємо в борщ суміш сколотин і кефіру. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо четвертинками яєць.
Цей рецепт не є традиційним, але в цьому і вся його принадність. Пюрированная версія і борщів зелених піде для тих, хто не любить різноманітність текстур в страві, або просто хоче відкрити для себе щось нове.
Інгредієнти:
буряк - 4 шт.;
картопля - 2 шт.;
порей - 1 шт.;
рослинна олія;
часник - 2-3 зубчики;
вода - 4 ст.;
кефір - 2 ст.;
сметана для подачі;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 230 градусів. Часник, прямо в шкірці, загортаємо у фольгу. Аналогічним чином робимо і з попередньо вимитої буряком та картоплею. Ставимо деко з овочами в розігріту духовку на 40 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть м'якими.
Тим часом порей нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, зберігаючи жар мінімальним, щоб порей став максимально м'яким.
Запечені овочі дістаємо з фольги, остуджуємо, крупно нарізаємо і кладемо в чашу блендера разом з обсмаженою цибулею. Заливаємо овочі склянкою води і збиваємо до однорідності. Готове пюре розбавляємо водою і кефіром, а також солимо і перчимо за смаком.
Перед подачею борщ можна посипати зеленню, доповнити вареними яйцями або свіжим огірком, ну а ми вирішили просто покласти трохи сметани.
Рецепт холодного і борщів зелених з кефіром
Інгредієнти:
Приготування
Буряк ретельно миємо й чистимо. Заливаємо коренеплід водою і ставимо на вогонь. Щоб буряк зварилася швидше, попередньо наріжте її кубиками. Після закипання, підсолити воду.
Поки вариться буряк, займіться картоплею, його також необхідно буде відварити, попередньо очистивши і дрібно нарізавши. Яйця відварюємо круто, охолодити і подрібнюємо.
З відвареного буряка не зливаємо рідину, а навпаки доливаємо 1-2 склянки холодної води і залишаємо коренеплід остигати. Додаємо до буряках остиглий картоплю, яйця і подрібнений свіжий огірок. Заправляємо страву сметаною і кефіром. Приправляємо холодний борщ на кефірі сіллю і перцем і посипаємо свіжою зеленню.
Рецепт і борщів зелених на кефірі з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування
З буряків зрізаємо бадилля і шкірку, нарізаємо коренеплід на четвертинки і кладемо в каструлю. Заливаємо буряк холодною водою, додаємо у воду чайну ложку солі і ставимо все на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо жар. Варимо буряк 30-35 хвилин або до м'якості. Готову буряк залишаємо остуджувати на тарілці. Окремо остуджуємо буряковий відвар. Прискорити процес можна, додавши в відвар жменю льоду.
Тим часом підготуємо інші інгредієнти: огірок наріжемо кубиками, зелень подрібнити, а яйця відваримо круто і очистимо.
Остиглу буряк нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти, крім яєць, додаємо в буряковий відвар. Присмачую сіль спеціями і з пропущеним через прес часником. Вливаємо в борщ суміш сколотин і кефіру. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо четвертинками яєць.
Рецепт і борщів зелених з кефіром
Цей рецепт не є традиційним, але в цьому і вся його принадність. Пюрированная версія і борщів зелених піде для тих, хто не любить різноманітність текстур в страві, або просто хоче відкрити для себе щось нове.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 230 градусів. Часник, прямо в шкірці, загортаємо у фольгу. Аналогічним чином робимо і з попередньо вимитої буряком та картоплею. Ставимо деко з овочами в розігріту духовку на 40 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть м'якими.
Тим часом порей нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, зберігаючи жар мінімальним, щоб порей став максимально м'яким.
Запечені овочі дістаємо з фольги, остуджуємо, крупно нарізаємо і кладемо в чашу блендера разом з обсмаженою цибулею. Заливаємо овочі склянкою води і збиваємо до однорідності. Готове пюре розбавляємо водою і кефіром, а також солимо і перчимо за смаком.
Перед подачею борщ можна посипати зеленню, доповнити вареними яйцями або свіжим огірком, ну а ми вирішили просто покласти трохи сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарячий борщ - рецепт
Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
Рецепт холодного і борщів зелених
Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
Борщ з м'ясом
Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб