Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ на кефірі

Борщ на кефірі

26-03-2015, 17:28
645
Борщ на кефірі
З приходом спеки все, про що можна мріяти, - це про легенів прохолодних стравах, які не призведуть до переїдання. Ще б пак, коли показники термометрів перевалюють за 30 градусів, чи хочеться думати про запіканки, пироги і жаркому. У такі дні на виручку приходять холодні супи: окрошки , ботвиньї, гаспачо і борщ. Про рецептах останніх ми поговоримо далі.

Рецепт холодного і борщів зелених з кефіром


Інгредієнти:

  • буряк (молода) - 3-4 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • кефір - 1/2 ст.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • свіжа зелень;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Буряк ретельно миємо й чистимо. Заливаємо коренеплід водою і ставимо на вогонь. Щоб буряк зварилася швидше, попередньо наріжте її кубиками. Після закипання, підсолити воду.
    Поки вариться буряк, займіться картоплею, його також необхідно буде відварити, попередньо очистивши і дрібно нарізавши. Яйця відварюємо круто, охолодити і подрібнюємо.
    З відвареного буряка не зливаємо рідину, а навпаки доливаємо 1-2 склянки холодної води і залишаємо коренеплід остигати. Додаємо до буряках остиглий картоплю, яйця і подрібнений свіжий огірок. Заправляємо страву сметаною і кефіром. Приправляємо холодний борщ на кефірі сіллю і перцем і посипаємо свіжою зеленню.

    Рецепт і борщів зелених на кефірі з м'ятою


    Інгредієнти:

  • буряк - 3-4 шт.;

  • огірок - 2 шт.;

  • пахта - 1/2 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • кріп, м'ята - по 1 пучку;

  • часник -1 зубчик;

  • сіль - за смаком;

  • яйця - 4 шт.


  • Приготування
    З буряків зрізаємо бадилля і шкірку, нарізаємо коренеплід на четвертинки і кладемо в каструлю. Заливаємо буряк холодною водою, додаємо у воду чайну ложку солі і ставимо все на вогонь. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо жар. Варимо буряк 30-35 хвилин або до м'якості. Готову буряк залишаємо остуджувати на тарілці. Окремо остуджуємо буряковий відвар. Прискорити процес можна, додавши в відвар жменю льоду.
    Тим часом підготуємо інші інгредієнти: огірок наріжемо кубиками, зелень подрібнити, а яйця відваримо круто і очистимо.
    Остиглу буряк нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти, крім яєць, додаємо в буряковий відвар. Присмачую сіль спеціями і з пропущеним через прес часником. Вливаємо в борщ суміш сколотин і кефіру. Готову страву розливаємо по тарілках і прикрашаємо четвертинками яєць.

    Рецепт і борщів зелених з кефіром


    Цей рецепт не є традиційним, але в цьому і вся його принадність. Пюрированная версія і борщів зелених піде для тих, хто не любить різноманітність текстур в страві, або просто хоче відкрити для себе щось нове.
    Інгредієнти:

  • буряк - 4 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • порей - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • вода - 4 ст.;

  • кефір - 2 ст.;

  • сметана для подачі;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 230 градусів. Часник, прямо в шкірці, загортаємо у фольгу. Аналогічним чином робимо і з попередньо вимитої буряком та картоплею. Ставимо деко з овочами в розігріту духовку на 40 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть м'якими.
    Тим часом порей нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю, зберігаючи жар мінімальним,
    Борщ на кефірі
    щоб порей став максимально м'яким.
    Запечені овочі дістаємо з фольги, остуджуємо, крупно нарізаємо і кладемо в чашу блендера разом з обсмаженою цибулею. Заливаємо овочі склянкою води і збиваємо до однорідності. Готове пюре розбавляємо водою і кефіром, а також солимо і перчимо за смаком.
    Перед подачею борщ можна посипати зеленню, доповнити вареними яйцями або свіжим огірком, ну а ми вирішили просто покласти трохи сметани.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарячий борщ - рецепт
    Гарячий борщ - рецепт
    Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
    Борщ з м'ясом
    Борщ з м'ясом
    Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ з маринованої буряків
    Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб