Борщ з м'ясом
Ми звикли, що борщ - легке літнє блюдо, яке прохлаждает і насичує без зайвих калорій. Для тих же, хто хоче зробити борщ трохи більш ситним, рекомендує додати в блюдо м'ясо. Саме про те, як приготувати борщ з м'ясом ми і розповімо в докладних рецептах нижче.
Інгредієнти:
буряк - 2 шт.;
яловичина на кістці - 400-500 г;
яйця - 4-5 шт.;
огірок - 1 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
лимонний сік - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
зелень.
Приготування
Яловичину промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо м'ясо холодною водою і доводимо рідину до кипіння на плиті. Перший зливаємо бульйон, а потім заливаємо м'ясо свіжою водою, вона і послужить основою для бульйону. Доводимо м'ясний бульйон до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 2-3 години. Яловичину дістаємо і нарізаємо кубиками, а бульйон остуджуємо.
Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Картоплю і буряк окремо відварюємо в мундирах після чого нарізаємо кубиками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заливаємо їх остившім бульйоном. Відбираємо трохи бульйону в окрему тарілку і розводимо в нього сметану. Вливаємо сметанний розчин до решти інгредієнтів страви, за смаком додаємо сіль, перець, лимонний сік і посипаємо все зеленню.
Інгредієнти:
курячі гомілки - 500 г;
квас - 700 мл;
буряк - 2 шт.;
яйця - 4-5 шт.;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
лимонний сік - за смаком;
сіль, цукор, перець - за смаком.
Приготування
Курячі гомілки очищаємо від шкіри, промиваємо й варимо з них бульйон протягом години. Відварну курятину нарізаємо соломкою, а бульйон остуджуємо.
Буряк, моркву і картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто, також очищаємо і дрібно нарізаємо. Свіжий огірок очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.
Змішуємо квас з курячим бульйоном в пропорції 1:1. В отриману суміш додаємо всі підготовлені інгредієнти, а також трохи цукру і лимонного соку. Розтираємо зелень з сіллю і перцем і додаємо в борщ.
Гарячий борщ з м'ясом мало чим відрізняється від борщу. Також як і в борщ, в нього кладуть м'ясо і буряк, готують на м'ясному бульйоні і подають зі сметаною і зеленню. Єдине, що не додають в так званий "гарячий борщ", - товчене сало з часником, а так, цілком собі повноцінний борщ.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 1 кг;
буряк - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 3-4 шт.;
оцет столовий - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як готувати сам борщ з м'ясом, нам необхідно буде приготувати м'ясний бульйон. Для цього м'ясо промиваємо і заливаємо холодною водою, доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо бульйон 2-25 години. На виході у нас повинно вийти трохи більше 2 літрів бульйону.
Поки бульйон вариться, займемося іншими інгредієнтами: ріпчасту цибулю і моркву дрібно наріжемо і припустимо на рослинній олії до прозорості. Готову зажарку заправити оцтом і томатною пастою. Картоплю і буряк відварюємо в мундирах, очистити і подрібнюємо.
Готовий бульйон проціджуємо і повертаємо на плиту. М'ясо дрібно нарізаємо і кладемо в бульйон разом з буряком, цибулевої засмажкою та картоплею. Варимо суп до тих пір, поки бульби картоплі не стануть м'якими. Також бажано додати в суп лавровий лист. Як тільки всі овочі будуть готові, знімаємо суп з плити і даємо йому постояти 15-20 хвилин.
Рецепт приготування холодного і борщів зелених з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину промиваємо і кладемо в каструлю. Заливаємо м'ясо холодною водою і доводимо рідину до кипіння на плиті. Перший зливаємо бульйон, а потім заливаємо м'ясо свіжою водою, вона і послужить основою для бульйону. Доводимо м'ясний бульйон до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 2-3 години. Яловичину дістаємо і нарізаємо кубиками, а бульйон остуджуємо.
Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Картоплю і буряк окремо відварюємо в мундирах після чого нарізаємо кубиками. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заливаємо їх остившім бульйоном. Відбираємо трохи бульйону в окрему тарілку і розводимо в нього сметану. Вливаємо сметанний розчин до решти інгредієнтів страви, за смаком додаємо сіль, перець, лимонний сік і посипаємо все зеленню.
Рецепт холодного і борщів зелених з м'ясом і квасом
Інгредієнти:
Приготування
Курячі гомілки очищаємо від шкіри, промиваємо й варимо з них бульйон протягом години. Відварну курятину нарізаємо соломкою, а бульйон остуджуємо.
Буряк, моркву і картоплю відварюємо в мундирах, чистимо і нарізаємо кубиками. Яйця варимо круто, також очищаємо і дрібно нарізаємо. Свіжий огірок очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.
Змішуємо квас з курячим бульйоном в пропорції 1:1. В отриману суміш додаємо всі підготовлені інгредієнти, а також трохи цукру і лимонного соку. Розтираємо зелень з сіллю і перцем і додаємо в борщ.
Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
Гарячий борщ з м'ясом мало чим відрізняється від борщу. Також як і в борщ, в нього кладуть м'ясо і буряк, готують на м'ясному бульйоні і подають зі сметаною і зеленню. Єдине, що не додають в так званий "гарячий борщ", - товчене сало з часником, а так, цілком собі повноцінний борщ.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати сам борщ з м'ясом, нам необхідно буде приготувати м'ясний бульйон. Для цього м'ясо промиваємо і заливаємо холодною водою, доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо бульйон 2-25 години. На виході у нас повинно вийти трохи більше 2 літрів бульйону.
Поки бульйон вариться, займемося іншими інгредієнтами: ріпчасту цибулю і моркву дрібно наріжемо і припустимо на рослинній олії до прозорості. Готову зажарку заправити оцтом і томатною пастою. Картоплю і буряк відварюємо в мундирах, очистити і подрібнюємо.
Готовий бульйон проціджуємо і повертаємо на плиту. М'ясо дрібно нарізаємо і кладемо в бульйон разом з буряком, цибулевої засмажкою та картоплею. Варимо суп до тих пір, поки бульби картоплі не стануть м'якими. Також бажано додати в суп лавровий лист. Як тільки всі овочі будуть готові, знімаємо суп з плити і даємо йому постояти 15-20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарячий борщ - рецепт
Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Борщ з маринованої буряків
Борщ - популярне російське блюдо з категорії борщів. Рецептів його створення в даний час досить багато. І зараз ми розберемося, як зварити борщ з
Холодний борщ з ковбасою
Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато