Вернуться назад Распечатать

Борщ на квасі

Борщ на квасі
Борщем часто називають суп з додаванням буряків. Однак традиційний рецепт цієї страви має зовсім інше «обличчя». Він більше схожий на окрошку з додаванням хлібного холодного квасу. Цей суп має яскраво-рубінове забарвлення, живить, насичує організм енергією і дарує смакове задоволення.

Рецепт і борщів зелених з квасом


Інгредієнти:

  • хлібний квас - 750 мл;

  • буряковий відвар - 700 мл;

  • буряк - 3 шт.;

  • огірки - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • яйце - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сметана - 05 склянки;

  • лимонна кислота - за смаком;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • свіжа зелень - за смаком.


  • Приготування
    Всі овочі добре промиваємо і обсушуємо. Буряк і моркву відварюємо в шкірці до готовності, охолоджуємо, очищаємо і шаткуємо соломкою. Свіжі огірки подрібнюємо точно також, а зелений цибулька рубаємо і змішуємо з сіллю. Всі нарізані овочі складаємо в миску, заливаємо процідженим овочевим відваром і охолодженим квасом. Додаємо спеції, лимонну кислоту і посипаємо рубаною зеленню. При подачі на стіл у кожну тарілку з борщем кладемо порізані варені яйця і ложечку сметани. Ось і все, холодний борщ з квасом готовий!

    Рибний борщ на квасі


    Інгредієнти:

  • риба - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • оцет 3 % - 2 ст. ложки;

  • буряк - 3 шт.;

  • квас - 15 л;

  • огірки - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 5 ст. ложок;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • свіжа зелень - 1 пучок.


  • Приготування
    Для приготування цієї страви використовуємо будь-який вид риби. Розділяємо її на філе, видаляємо всі кістки і припускаємо на сковорідці, підлив трохи води, під закритою кришкою. Після цього перекладаємо рибу на тарілку, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Моркву і буряк чистимо, промиваємо їх і шаткуємо невеликою соломкою.
    Тепер перекладаємо овочі на сковорідку, додаємо до них трохи води, оцту і також тушкуємо до м'якості під закритою кришкою. Тепер відварюємо в ковшечке курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від
    Борщ на квасі
    шкаралупи і нарізаємо кубиками.
    Свіжі огірки промиваємо, видаляємо з них грубу шкірку і рубаємо дрібними шматочками. Позика ретельно обполіскуємо всю зелень - петрушку, кріп, зелена цибулька і просушуємо її на серветці, щоб пішла зайва рідина, а потім дуже дрібно подрібнюємо ножем.
    Після цього беремо зручну каструлю, викладаємо в неї всі підготовлені інгредієнти - рибу, яйця, буряк з морквою, огірки та зелень. Приправляємо всі спеціями, заправляємо холодним квасом і кладемо сметанку. Ретельно все перемішуємо і подаємо до столу борщ!